Agenda

març
7
Ds
De Vallvidrera al Pantà
març 7 @ 9:00 am

Aiguart: De Vallvidrera al Pantà, amb Joan Solé, de Roada Projectes Educatius i Ambientals. Amb la col·laboració del Consorci del Parc Natural  de la Serra de Collserola.

Des de Vallvidrera baixarem cap a les fonts de l’Espinagosa i de Can Llevallol fins arribar al Pantà. Durant el recorregut observarem  la vegetació i la seva adaptació als canvis que ha patit l’entorn segons els usos agrícoles, forestals i urbanístics. També coneixerem l’impacte de la petjada hídrica i reflexionarem sobre la problemàtica dels incendis, la resposta del bosc, i la gestió com a espai natural. Aquesta caminada està inclosa dins l’Aiguart, i inclou una activitat d’expressió artística amb l’Associació Urban Sketchers Barcelona en arribar al Pantà. Si us animeu a participar, porteu els vostres estris de dibuix!

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/33966/caminada-aiguart-de-vallvidrera-al-panta

Dia Internacional de les Dones
març 7 @ 10:00 am – 1:00 pm

Dia Internacional de les Dones. El dia 8 de març se celebra el Dia internacional de les Dones. Al centre cívic ens sumem a aquesta fita i ho fem oferint-vos un matí complert ambdues activitats sobre la dona i l’art.

Xerrada: Marianne Nort i Georgia O’keefe: Dos pintoras intrépidas, Maria Concetta Marino.

MarianneNorth va ser una naturalista anglesa nascuda el 1830 que va recórrer el planeta per estudiar i dibuixar una natura fins a aquell moment desconeguda, superant els convencionalismes que la societat victoriana imposava a les dones.

GeorgiaO’Keef, nascuda el 1887 als Estats Units, va ser la primera pintora moderna que va utilitzar les flors i els paisatges de Mèxic com a punt de partida de la seva pintura abstracta. En aquesta xerrada descobrirem la vida i la feina d’aquestes dues artistes intrèpides, capaces d’explorar allò inexplorat i de superar les dificultats de ser dones i artistes.

Mural artístic, amb Glòria Vives. A partir d’elements de la natura com són les pinyes, les carabasses, l’escorça, etc, dibuixarem o plasmarem en un mural els diferents elements naturals, entrellaçant-los uns amb els altres i creant així una obra conjunta. Deixarem la nostra empremta estampant amb textures, diferents brotxes, entre d’altres.

Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544

www.bcn.cat/villaflorida

març
12
Dj
Caravaggio, els caravaggisti i Artemisia Gentileschi
març 12 @ 6:30 pm

Xerrada: Caravaggio, els caravaggisti i Artemisia Gentileschi, amb Mariona Millà, pintora/escultora.

Conferència entorn aquesta valenta i excel·lentíssima pintora del  barroc italià i del seu context artístic. Dins el cicle Cread(on)es, preparat conjuntament amb el Centre Cívic Pere Pruna

Biblioteca Clarà
c/ Doctor Carulla, 22-24

Cabuda limitada, gratuït.

https://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibclara/es/agendas/caravaggio-els-caravaggisti-i-artemisia-gentileschi_99400636267