Agenda

oct.
26
Ds
48h Open House BCN
oct. 26 @ 10:00 am – oct. 27 @ 2:00 pm

48h Open House BCN. Edició 2019 d’aquest festival que té com a objectiu la difusió i promoció de l’arquitectura oferint jornades de portes obertes a edificis i monuments singulars.

Al districte Sarrià-Sant Gervasi es pot visitar: Casa Muley Afid, Dipòsit del Rei Martí, Edifici Mas de Miquel (Antic Hotel Diagonal Tuset), Habitatges per a gent gran Quatre Camins, Restaurant – Hisop, Torre Bellesguard, habitatges rehabilitats al Putxet, carrer Vallirana i Casa Mariano, transformació d’un taller a Sant Gervasi, Casa Pérez Samanillo (Círculo Ecuestre), Casa Rodríguez Àrias, Edifici David, Estudi d’Arranz – Bravo, la Casa de Vidre, local Fundació Aura, Torre d’Aigues del Tibidabo, Vil·la Urània, Itinerari Racionalista

Dissabte 26 i diumenge 27

Per a més informació: https://www.48hopenhousebarcelona.org/ca/blog/

La Vil·la Urània obrirà les portes a aquest festival que té com a objectiu la difusió i promoció de l’arquitectura oferint jornades de portes obertes a edificis i monuments singulars.

Dissabte 26 d’11 a 14 h i de 16 a 19 h

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/32147/48-h-open-house-bcn

febr.
6
Dj
Desconstruint la Model
febr. 6 @ 7:00 pm

Inauguració de l’exposició: Desconstruint la Model. El CAATEEB exposa “Desconstruint La Model” de Duaita Prats. Un treball fotogràfic intimista, reflexiu i diferent, sobre el centre Penitenciari d’Homes de Barcelona.

L’exposició va dirigida a tot tipus de públic que estigui interessat en conèixer una proposta intimista i reflexiva sobre el tancament penitenciari i que volen tenir una visió diferent a través de la mirada de Duaita Prats, el relat en primera persona d’una experiència transformadora en un lloc tan emblemàtic.

Del 6 de febrer al 5 d’abril

Sala d’Exposicions del CAATEEB.
c/ del Bon Pastor, 5

Gratuït

https://www.apabcn.cat/ca_es/agenda/Pagines/ActivityDetail.aspx?slug=exposicio-deconstruint-la-model

març
3
Dt
Dels orígens del tancament penitenciari a la modernitat de la Model
març 3 @ 7:00 pm

Conferència: Dels orígens del tancament penitenciari a la modernitat de la Model, amb Pedro Fraile Pérez de Mendigueren, Catedràtic de Geografia Humana i Sociologia impartirà la conferència al voltant de exposició “Desconstruint La
Model”.

Per fixar un punt d’arrencada que ens ajudi a entendre la situació actual, ens dirigim a finals del segle XV. Llavors la reflexió sobre les funcions del càstig legal era molt feble però, al mateix temps, la pobresa i la marginació eren un greu problema per al govern urbà. Per tal de gestionar-les van crear institucions específiques a les que se solia donar el nom d’Hospitals o Cases de Misericòrdia. Arquitectònicament es va adoptar una estructura radial de creu
grega, seguint el patró establert per Filarete en l’Ospedale Maggiore de Milà, precedent clar dels posteriors models carcelaris.

CAATEEB
c/ Bon Pastor, 5

Entrada lliure però cal inscripció prèvia