Dijous 18, abril 2024
13.5 C
Sant Gervasi
13.4 C
Sarrià

Agenda

maig
29
Dg
2a Trobada de Sardanes
maig 29 @ 11:00

FESTA MAJOR DEL PUTXET: 2a Trobada de Sardanes amb les colles sardanistes de Veterans i la cobla La Nova del Vallès.

Colles participants:
Catalunya
Estiuenca
Tot Bellvitge
Nova il·lusió
Joia Catalana
Grup Sardanista La Florida
La Lira Vendrellenca
Oreig
Grup de Compex
Vallvidrera
Amunt Nou
Encara hi som

De 11 a 14 h

Plaça Narcisa Freixa – carrer Balmes, 450

juny
26
Dl
Orfeó Sarrianenc Jove
juny 26 @ 21:00

Música als parcs de Sant Gervasi: concert de cant coral a càrrec de l’Orfeó Sarrianenc Jove.

Jardins del Turó del Putxet

 

nov.
7
Dt
Consell de barri de Putxet i Farró
nov. 7 @ 18:30

El Consell de Barri de el Putxet i el Farró.

Vil·la Urània
Carrer Saragossa, 29

Olga Sacharoff, una artista russa al Putxet
nov. 7 @ 19:00

Conferència: Olga Sacharoff, una artista russa al Putxet, amb Elina Norandi, historiadora i crítica d’art. Parlarem de la vida i la obra d’Olga Sacharoff, una artista russa que abans de la Guerra Civil es va instal·lar al Putxet, fent del barri una font d’inspiració perla seva obra. La seva llar del carrer Manacor es va convertir en un lloc de reunió dels intel·lectuals i artistes més destacats de la postguerra.

Espai Putxet

Gratuït

http://www.espaiputget.com/conferencies/art/conferencia-olga-sacharoff-una-artista-russa-al-putxet/

 

febr.
12
Dl
Pensar artificialment?
febr. 12 @ 19:00

Xerrada: Pensar artificialment?, amb Andreu Belsunces i Ramon Sangüesa. Es pot dir que les màquines pensen? Què vol dir pensar? Les màquines pensen com ho fem les persones? Quines són les diferències fonamentals en la manera de captar i processar la informació de les persones i les màquines?

Cicle l’era digital: La intel·ligència – màquina

Estem acostumats a sentir parlar de màquines intel·ligents. Ara bé, ho són realment? I si és així, en què consisteix aquesta intel·ligència? Es pot parlar d’una intel·ligència intrínsecament maquinista? En aquest cicle examinarem alguns d’aquests sistemes, ens fixarem en com han estat dissenyats, i intentarem desfer algun dels embolics en què màquines i humans es tornen inseparables.

Ponents: Andreu Belsunces, Investiga i treballa en les interseccions entre cultures post-digitals, innovació social i pràctiques col·laboratives.

Ramon Sangüesa, professor de la UPC, investigador de la Universitat de Columbia a Nova York.

Biblioteca de Sant Gervasi-Joan Maragall

Sala d’actes. Entrada lliure. Aforament limitat

http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibsantgervasi/ca/detall/l-aventura-de-coneixer-cicle-tematic-l-era-digital-la-intel-ligencia-maquina-pensar-artificialment_99400566179.html

abr.
25
Dc
El periodisme cooperatiu
abr. 25 @ 19:00

El periodisme cooperatiu. Una aposta trasformadora en el camp dels mitjans de comunicació des de l’Economia Social i Solidària.

Amb representats de La Directe, La Jornada i El Jardí de Sant Gervasi.

Vil·la Urània
Via Augusta, 98

Organitza SSG Coopera, amb el suport de Coòpolis

Xerrem de periodisme cooperatiu a Vil·la Urània

juny
21
Dj
Presentació: Premsa local El Jardí
juny 21 @ 19:00

Presentació del nou projecte: Premsa local El Jardí. La revista mensual i gratuïta de Sant Gervasi inicia una colla de canvis i els volem comunicar al veïnat. Un d’aquests canvis serà el de incloure els barris de Sarrià, les Tres Torres, Pedralbes, Vallvidrera, Les Planes i Tibidabo. Explicarem en detall en que consta aquest nou projecte

Més informació a https://diarieljardi.cat/la-cooperativa-p…a-local-el-jardi/

Casa Orlandai
c. Jaume Piquet, 23

Il·lustració: Gràcia Farràs Ribas

 

maig
6
Dl
Mitjans tradicionals versus xarxes socials en període electoral
maig 6 @ 19:00

T’interessa: Mitjans tradicionals versus xarxes socials en període electoral

El periodista Joaquim Luna analitzarà les limitacions del periodisme davant el dinamisme de les xarxes socials però, a la vegada, advertint dels riscos que hi ha si aconseguim una informació que no està prou fonamentada.

Joaquim Luna és periodista de La Vanguardia des del 1982, i col·laborador habitual dels programes “FAQS” de TV3 i “Islàndia” de RAC1.

Presentarà l’acte el president del Consell de la Informació de Catalunya, Roger Jiménez.

Biblioteca de Sant Gervasi-Joan Maragall
c. Sant Gervasi de Cassoles, 85

Sala d’actes. Entrada lliure. Aforament limitat

maig
9
Dj
Anàlisi política
maig 9 @ 19:30

Conferència: Anàlisi política, amb Toni Aira, periodista; Enric Calpena, escriptor; i Sergi Mateu, actor. Modera Carme Rocamora, periodista de El Jardí.

Col·legi Major Sant Jordi
passatge de Ricard Zamora, 4-8

oct.
30
Dc
El camí cap a la teva marca
oct. 30 @ 14:00 – 15:30

Xerrada online: Webinar: El camí cap a la teva marca, amb Marta Royo.

Webinar: El camí cap a la teva marca, Marta Royo

gen.
30
Dj
Comunicant i divulgant ciències socials i humanitats
gen. 30 @ 18:30

Comunicant i divulgant ciències socials i humanitats, amb Rubén Permuy.

Les ciències socials i les humanitats erròniament no són considerades per algunes persones com a ciències. Per trencar amb aquest prejudici, la divulgació del coneixement d’aquests àmbits és més que necessari. Llavors, què s’ha de tenir en compte a l’hora de comunicar i divulgar ciències socials i humanitats? És el mateix que comunicar altres tipus de ciències? Quins formats poden ser més útils? Quins bons exemples coneixem al nostre abast?

Rubén Permuy és llicenciat en Periodisme per la Universidade de Santiago de Compostela i Màster en comunicació científica, mèdica i ambiental per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment és tècnic de comunicació de la recerca i la innovació a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i vicepresident de l’Associació Catalana de Comunicació Científica.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29


http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/33522/comunicant-i-divulgant-ciencies-socials-i-humanitats

@unsplash
març
9
Dl
O ens en sortim més lliures, o ens en sortirem més esclaus
març 9 @ 19:00

Xa edició de Reflexions a l’escola. El bé comú: O ens en sortim més lliures, o ens en sortirem més esclaus, amb David Fernàndez.

Què és la llibertat? O què no és? I des de fa quan que ens ho preguntem? Altrament, quan ha costat cada llibertat concreta? Qui la fa cada dia? Qui se la carrega cada nit? Com la garantim i de què depèn que sobrevisqui cada dia? A partir de la metàfora neoliberal d’un aeroport –un no-lloc carregat d’individualisme, consumisme, seguretat, impostos baixos i estandardització– provarem de trobar-ho per no perdre’ns. Enmig del 2020.

Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia
c/ Pere II de Montcada, 8

oct.
26
Dl
Presentació de la ràdio de la Vil·la Urània
oct. 26 @ 19:00

Presentació de la ràdio de la Vil·la Urània, a càrrec dels membres de Radio Farró.

Sabies que a la Vil·la Urània s’ha creat una ràdio comunitària? En aquesta presentació t’explicarem com pots escoltar els programes que s’hi fan i de quines maneres pots participar fent ràdio.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/35102/presentacio-de-la-radio-de-la-villa-urania

febr.
13
Ds
Ràdio al carrer
febr. 13 @ 12:00 – 14:00

Ràdio al carrer: Ràdio Farró-Ràdio comunitària de la Vil·la Urània celebra el Dia mundial de la ràdio. Seguiment en directe del programa que, posteriorment, serà emès en streaming a través de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona.

La Ràdio comunitària de la Vil·la Urània  té la seva concreció en Ràdio Farró. Ràdio Farró celebrarà el Dia Mundial de la Ràdio emetent en directe des de l’aire lliure, a la Plaça Mañé i Flaquer, entre les 12 i les 2h aproximadament. Comptarà amb col·laboracions i també aportacions de missatges enregistrats per amics de la ràdio.

Ràdio Farró va emetre per primera vegada el 17 de desembre de 2018. Des de llavors està en un procés de consolidació i creixement. Des que la ràdio va començar a caminar s’han creat 7 programes amb un total de 59 emissions que es difonen en streaming a través de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (els podeu escoltar a l’enllaç de XRCB).

Un dels seus objectius és ser espai de trobada entre el veïnat i voluntat de formar part de la xarxa social del Barri del Farró. En aquest sentit, recentment ha col·laborat amb l’Associació de veïns del Farró en la IX Mostra Solidària. Podeu veure, en la foto, un moment de l’entrevista que els membres de la ràdio van fer a la presidenta de l’Associació de veïns. I si voleu escoltar aquest programa podeu seguir aquest enllaç.

El Centre cívic Vil·la Urània ha organitzat diversos tallers de formació tècnica per a oferir eines i recursos a aquelles persones que vulguin fer ràdio. En aquest moment no hi ha cap taller obert per causa de les mesures de contenció de la covid, però està previst tornar-ne a programar així que es pugui.

Aquesta ràdio es regeix pel seu Reglament del projecte de ràdio comunitària de Vil·la Urània i tothom que estigui interessat en formar part del seu equip pot sol·licitar la seva adscripció amb el formulari previst per a fer-ho. Així mateix si es pretén crear o participar en un programa s’haurà d’emplenar el formulari que estableix el reglament i complir amb allò que s’hi regula. (Lloc on estan disponibles els formularis).

Plaça Mañé i Flaquer

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/39749/dia-mundial-de-la-radio

març
3
Dc
L’EUSS commemora el Dia Internacional de les Dones amb una taula rodona
març 3 @ 12:00

L’EUSS (Salesians de Sarrià) commemora el Dia Internacional de les Dones amb una taula rodona que reivindica la presència femenina en els mitjans de comunicació. Amb el títol «Si no em veus, no hi soc», tindrà lloc aquest dimecres, 3 de març, amb la participació de les periodistes expertes en igualtat i transparència informativa Karma Peiró i Marta Corcoy.

La Comissió d’Igualtat de l’EUSS alerta que la poca presència de les dones a la premsa suposa que «ens estem perdent el punt de vista de més de la meitat de la societat».

L’acte es desenvoluparà de forma presencial a l’EUSS i es podrà seguir en obert per streaming a través de l’aplicació Google Meet: https://meet.google.com/quf-rctu-teo.
Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS)
passeig de Sant Joan Bosco

oct.
18
Dl
Storytelling i divulgació científica
oct. 18 @ 18:00

Storytelling i divulgació científica. A càrrec de Javi Polinario.

L’storytelling o l’explicació de relats ha estat des de sempre una manera molt efectiva de transmetre missatges. Utilitzar aquest recurs per divulgar ciència és recórrer a una forma innovadora que permet captar millor l’atenció del públic. En aquest taller veurem com les xarxes socials són bones eines per explicar històries amb contingut cientificotècnic com a base.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/42964/comunicacio-cientifica-storytelling-i-divulgacio-cientifica

 

febr.
7
Dl
Sistemes complexos: La ciència de les ‘fake news’
febr. 7 @ 18:00

Sistemes complexos: La ciència de les ‘fake news’, amb Emmanuelle Cozzo, de la Universitat de Barcelona Institute of Complex Systems (UBICS)

Les fake news són informació falsa o enganyosa presentada com a notícies. Sovint té l’objectiu de danyar la reputació d’una persona o entitat,  o guanyar diners a través dels ingressos publicitaris. Abans molt comú en la premsa escrita, la prevalença de les notícies falses ha augmentat amb l’augment de les xarxes socials en línia, especialment Facebook. La polarització política, la propaganda basada en dades, el biaix de confirmació i els algorismes de les xarxes  socials en línia s’han vist implicats en la difusió de notícies falses.

Discutirem els avenços en recerca de les ciències socials, de la complexitat i de la computació existents sobre la creença en notícies falses i els mecanismes pels quals es propaga.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

Activitat gratuïta

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/44750/ciencia-in-progress-sistemes-complexos-la-ciencia-de-les-fake-news

març
22
Dt
La comunicació assertiva
març 22 @ 18:30 – 20:00

Cuida’t: La comunicació assertiva

Centre Cívic Can Castelló
c/ Can Castelló, 1-7

juny
2
Dj
Taller de creativitat i comunicació científica: eines i jocs de creativitat
juny 2 @ 18:00

Taller de creativitat i comunicació científica: eines i jocs de creativitat, amb Jordi Díaz Marcos, coordinador de tècniques nanomètriques (CCiTUB) i Nanodivulga UB

La creativitat és un factor diferencial en la ciència i en altres entorns.

Per a promoure la creativitat es compta amb una sèrie d’eines, hàbits i jocs que ajuden a potenciar-la, que explorarem en el taller.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/46048/comunicacio-cientifica-creativitat-i-comunicacio-cientifica-eines-i-jocs-de-creativitat

maig
4
Dj
La comunicació assertiva @ Centre Cívic L’Elèctric
maig 4 @ 17:00 – 19:00

Taller: La comunicació assertiva, a càrrec de SAIF Centre per a famílies amb adolescents

Taller amb representacions de situacions familiars adreçat a mare, pares i/o figures que exerceixin el rol parental que tenen adolescents entre els 12 i els 20 anys.

Aprendrem i practicarem pautes per afavorir l’assertivitat i comunicar les nostres demandes d’una forma clara, respectant els altres i a nosaltres mateixos.

Centre Cívic L’Elèctric

ctra. Vallvidrera a Sant Cugat, km 6,5

https://cclelectric.inscripcionscc.com/MiramModular/buscador/buscador.jsp?g=1&c=40&a=705