Divendres 31, març 2023
22.7 C
Sant Gervasi
23.7 C
Sarrià

Agenda

maig
23
Ds
7a Passarel·la de Moda
maig 23 @ 21:00

La 7a Passarel·la de Moda, BCN Moda al Carrer de Sant Gervasi, és un espectacular Street Fashion Show amb tots els ingredients i glamour de les grans desfilades de moda internacionals. Sobre la passarel·la hi desfilen models amb les darreres propostes de moda i de complements de les botigues de l’Eix de Sant Gervasi.

Es farà el dissabte 23 de maig, a les 21 h, al carrer Muntaner entre la Ronda del General  Mitre i Sant Marius, al final de la Mostra de Comerç de sant Gervasi.

Carrer Muntaner

Organitza: Barnavasi
Informació mostra: 618 98 80 89

pmoda bsi 0076

febr.
9
Ds
Gestió de la fauna al Parc de Collserola
febr. 9 @ 10:00

Caminada: Gestió de la fauna al Parc de Collserola, amb Patrícia Rovira. Els que no veiem, no sentim ni olorem, però hi són: les genetes, els toixons, els esquirols. Els que veiem cada cop més: senglars i pit-roigs. Els que no hauríem de veure: tortugues i peixos…

Activitat  Gratuita. Cal inscripció prèvia.

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c. Reis Catòlics, 16-34

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/14229/caminada-fauna-a-collserola-veus-i-rastres

juny
19
Dc
Del Parc de Can Vidalet a les Planes
juny 19 @ 09:30

Caminades: del Parc de Can Vidalet a les Planes. Passejades matinals de dificultat mitjana. Es camina unes 2,5 hores i la durada total aproximada és d’unes 4 h.

Trobada: a la parada del TRAM de la pl. Maria Cristina, direcció Bon Viatge

Casal de Gent Gran Can Fàbregas
plaça Pere Figuera i Serra, 1

juny
28
Dv
Walk and talk
juny 28 @ 11:00

Rutes d’estiu: Walk and talk, amb Laura Santone

Ruta del barri en anglès, posant en pràctica conceptes quotidians de l’idioma: preposicions d’adreça, vocabulari relacionat amb la ciutat, els carrers, edificis, etc. Parlant del barri (els pisos, la gent, els bars, restaurants, etc.) amb conversa informal mentre que passegem pel barri! Cal un nivell mitjà-elemental d’anglès.

Punt de trobada Centre Cívic Vil·la Urània.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/l/13/2503/rutes-destiu

XII Pujada a Sant Pere Màrtir
juny 28 @ 20:00

XII Pujada a Sant Pere Màrtir

Sortida des de la Plaça Major de Sarrià, es puja a Sant Pere Màrtir i després es baixa a sopar al mirador dels xiprers.

Trobada: Plaça Major de Sarrià

Organitza: Centre Excursionista Els Blaus

https://www.elsblaus.cat/uploads/20190601/Fentkmi-santpere-2019.pdf

juny
30
Dg
Ratpenats
juny 30 @ 20:30

Ecodiumenges: Ratpenats,  amb Antoni Carulla, de la Fundación World Nature.

Ecodiumenges: Des de l’Associació de veïns de Sarrià estrenem aquest un nou cicle de visites guiades al barri acompanyats per experts que ens faran descobrir llocs i aspectes del patrimoni natural que ens envolta i que desconeixíem: la floració dels ametllers, papallones, alzines, amfibis, líquens i rat-penats encetaran aquest primera temporada dels Ecodiumenges.

Totes les sessions són gratuïtes, aptes per públic familiar i tindran lloc el darrer diumenge de cada mes.

Punt de trobada: Jardins de Can Setmenat (Escola Eina)
passeig de Santa Eulàlia, 25

Organitza:
Associació de Veïns de Sarrià
c/ Canet, 4

 

jul.
1
Dl
Gimnàstica abdominal hipopressiva
jul. 1 @ 18:00

Taller. Gimnàstica abdominal hipopressiva, amb Virginia Gola. Exercicis actius dirigits a potenciar el sòl pelvià activant els músculs abdominals i diafragma.

Els dilluns de 1 al 15 juliol, de 18 a 19 h

Centre Cívic Can Castelló
c/ Castelló, 1-7

Preu: 14,92 €. Inscripcions a partir del 14 de juny.

jul.
2
Dt
Marxa nòrdica
jul. 2 @ 09:30 – 12:00

Marxa nòrdica, a càrrec de Nòrdic Walking Terapèutic (NWT). Millora la teva salut caminant en un entorn natural i amb altres companys. Aquest esport ajuda a millorar la posició corporal i a fer un treball cardiovascular i respiratori.

Cal portar calçat esportiu, roba còmoda, aigua, protector solar, gorra, i algun aliment per anar picant.

Centre Cívic Can Castelló
c/ Castelló, 1-7

Preu: 12,43 €. Inscripcions a partir del 14 de juny

jul.
6
Ds
El rastre dels nostres veïns
jul. 6 @ 09:00

Caminada: El rastre dels nostres veïns. La fauna dels entorns habitats de Collserola, a càrrec de Patrícia Rovira, biòloga, educadora ambiental i especialitzada en sostenibilitat.

Ocells, rosegadors, insectes… fins a porcs senglars habiten als voltants dels carrers i places on viuen els veïns i veïnes de Collserola. Compartim l’espai i ens ajudem, o no tant. Descobrim els hàbits d’aquests veïns salvatges i aprenem a conviure amb ells de la manera respectuosa. Orenetes, eriçons, abelles i papallones, esquirols, ratpenats, conills i abellerols. Veurem  petjades, marques d’alimentació (pinyes i fruits rosegats, closques d’ous, bolets), parts d’animals (plomes, ossos, pèl), animals morts o mudes de pell, nius, caus i llits, que ens permetran identificar la vida del bosc.

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/31092/caminada-el-ratres-dels-nostres-vens-la-fauna-dels-entorns-habitats-de-collserola

jul.
16
Dt
Caminada de capvespre a Sant Pere Màrtir i passeig de les Aigües
jul. 16 @ 20:00

Caminada de capvespre a Sant Pere Màrtir i passeig de les Aigües, a càrrec de Joan Solé. Sant Pere Màrtir i passeig de les Aigües. Aprofitant la  darrera llum del dia identificarem alguns del vegetals més representatius de la flora de Collserola. sota la llum de la lluna plena, escoltarem alguns dels animals que fan vida de nit i gaudirem de les vistes identificant els punts més destacats del paisatge natural i urbà.

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/31093/caminada-caminada-de-capvespre-a-sant-pere-martir-i-passeig-de-lews-aiges

jul.
20
Ds
Passejada pels entorns del Tibidabo
jul. 20 @ 09:00

Passejada pels entorns del Tibidabo, a càrrec de l’Associació Collserola Verda.

Itinerari circular d’uns 8 quilòmetres que fa la volta a la muntanya del Tibidabo i que permet gaudir del contrast entre el vessant frondós i l’obaga plena de fonts i d’espais tan frescals com  la reserva natural de la font groga, i el vessant barceloní amb les vistes cap a la ciutat i el mar.

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/31094/caminada-passejada-pels-entrons-del-tibidabo

febr.
6
Dj
Les Planes, un territori entre la urbanització i la natura
febr. 6 @ 10:30

Caminada: Les Planes, un territori entre la urbanització i la natura, amb Rémi Potriquet-Gonomad.

Fent un recorregut entre les Planes i el Parc de Collserola, explicarem a través d’exemples concrets termes com antropització del territori o la natura salvatge. Recordarem el context històric de la creació de les Planes i farem una reflexió sobre el tipus de vegetació que hi trobem.

Centre Cívic L’Elèctric
Ctra. Vallvidrera a St. Cugat km 6.5

Collserola recuperarà 14 fonts © Ajuntament de Barcelona
març
14
Ds
Visitem espais de consum responsable // AJORNAT
març 14 @ 09:00

Caminada: Visitem espais de consum responsable, amb la Cooperativa de Consum Can Pujades // AJORNAT

Farem una volta circular començant per Vil·la Joana per explicar el projecte Xarxa Horts de Collserola. Visitarem el proveïdor de la cooperativa Cal Mandó i el projecte de recuperació de la gallina autòctona. Passarem per l’antic Mercat de Vallvidrera on es duran a terme els Projectes Mercat de Pagès 2.0 i Cuina’m. Acabarem a l’hort de Can Pujades per conèixer el projecte de l’espai mediambiental i pedagògic, l’hort comunitari, la planta de compostatge, l’espai de suport a les abelles silvestres, i el projecte d’estabulació transhumant. Activitat inclosa dins la Setmana de Consum Responsable

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/33967/caminada-visitem-espais-de-consum-responsable

 

nov.
14
Ds
El pas del Glòria per Collserola
nov. 14 @ 09:00

Caminada: El pas del Glòria per Collserola. El Glòria i altres fenòmens climàtics, amb Patrícia Rovira, biòloga i educadora ambiental, especialitzada en sostenibilitat.

Altes temperatures, pluges torrencials i altres fenòmens com la borrasca Glòria afectaran la serra, els paisatges i habitants. Ruta per diferents ambients sensibles als efectes del canvi climàtic.

En col·laboració amb el Centre d’Informació del Consorci del Parc de la Serra de Collserola. Activitat emmarcada en la Setmana de la Ciència.

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

Cal inscripció prèvia a totes les activitats: ccvazquezmontalban.inscripcionscc.com El centre cívic seguirà les mesures i normatives sanitàries del moment.  En cas de canvi a la programació ho comunicarà a totes les persones inscrites a les activitats

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/31094/caminada-el-pas-del-gloria-per-collserola

© Parc Natural de Collserola
febr.
10
Dc
Sostenibilitat, producció i consum responsable en la moda
febr. 10 @ 18:00

Xerrada: Sostenibilitat, producció i consum responsable en la moda, amb Raju Thapa i Laura Rabot, ecoemprenedors i duet fundador de Firiri, marca de moda sostenible.

Compartirem les nostres experiències, reptes i aprenentatges com a ecoemprenedors sobre sostenibilitat, producció i consum responsable i respectuós amb el medi ambient, per conscienciar les persones que una moda diferent és possible. Incidint en la sostenibilitat humana, ambiental i econòmica per crear un món millor entre tots.

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

Cal inscripció prèvia a ccvazquezmontalban.inscripcionscc.com
https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/39094/sostenibilitat-produccio-i-consum-responsable-en-la-moda

maig
15
Ds
Caminem Collserola. Visita a Can Calopa
maig 15 @ 09:00 – 14:00

Caminem Collserola. Visita a Can Calopa, amb la Masia Can Calopa de Dalt

Caminarem de Sarrià a Can Calopa i conxeixerem alguns dels valors naturals, ecològics, històrics, socials, productius, simbòlics i espirituals del Parc de Collserola. Quan arribem a Can Calopa, farem un tast d’olis i de vins de les seves vinyes!

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Preu: 25,83 € (5 hores).

Inscripcions aquí.

març
9
Dc
Sant Pol – Pineda
març 9 @ 08:30

Caminades a mida: Sant Pol – Pineda, a càrrec de Carlos Gallego, Joan Sarrias, Joan Tortras, Jordi Bargalló i Pere Villalibre. Són passejades matinals de dificultat mitjana per conèixer a peu racons del nostre entorn proper.

Casal de Gent Gran Can Fàbregas
Pl. Pere Figuera i Serra, 1

Tel. 93 203 21 43 / 677 420 229

maig
18
Dc
Sant Culgat – Les Fonts
maig 18 @ 09:00

Caminades a mida: Sant Culgat – Les Fonts

Can Fàbregas
c/ Pere Figuera i Serra, 1

maig
19
Dj
Sarrià
maig 19 @ 17:00

Passejades virtuals, Barcelona i voltants: Sarrià.

Can Fàbregas
c/ Pere Figuera i Serra, 1

març
22
Dc
Penya del Moro
març 22 @ 09:00

Caminades a mida: Penya del Moro, Poblat Ibèric a Collserola.

Són passejades de dificultat mitjana per conèixer a peu racons del nostre entorn proper.

Casal de Can Fàbregas
c/ Pere Figuera i Serra, 1