Agenda

febr.
9
Ds
Gestió de la fauna al Parc de Collserola
febr. 9 @ 10:00

Caminada: Gestió de la fauna al Parc de Collserola, amb Patrícia Rovira. Els que no veiem, no sentim ni olorem, però hi són: les genetes, els toixons, els esquirols. Els que veiem cada cop més: senglars i pit-roigs. Els que no hauríem de veure: tortugues i peixos…

Activitat  Gratuita. Cal inscripció prèvia.

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c. Reis Catòlics, 16-34

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/14229/caminada-fauna-a-collserola-veus-i-rastres

juny
19
Dc
Del Parc de Can Vidalet a les Planes
juny 19 @ 09:30

Caminades: del Parc de Can Vidalet a les Planes. Passejades matinals de dificultat mitjana. Es camina unes 2,5 hores i la durada total aproximada és d’unes 4 h.

Trobada: a la parada del TRAM de la pl. Maria Cristina, direcció Bon Viatge

Casal de Gent Gran Can Fàbregas
plaça Pere Figuera i Serra, 1

juny
28
Dv
Walk and talk
juny 28 @ 11:00

Rutes d’estiu: Walk and talk, amb Laura Santone

Ruta del barri en anglès, posant en pràctica conceptes quotidians de l’idioma: preposicions d’adreça, vocabulari relacionat amb la ciutat, els carrers, edificis, etc. Parlant del barri (els pisos, la gent, els bars, restaurants, etc.) amb conversa informal mentre que passegem pel barri! Cal un nivell mitjà-elemental d’anglès.

Punt de trobada Centre Cívic Vil·la Urània.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/l/13/2503/rutes-destiu

XII Pujada a Sant Pere Màrtir
juny 28 @ 20:00

XII Pujada a Sant Pere Màrtir

Sortida des de la Plaça Major de Sarrià, es puja a Sant Pere Màrtir i després es baixa a sopar al mirador dels xiprers.

Trobada: Plaça Major de Sarrià

Organitza: Centre Excursionista Els Blaus

https://www.elsblaus.cat/uploads/20190601/Fentkmi-santpere-2019.pdf

juny
30
Dg
Ratpenats
juny 30 @ 20:30

Ecodiumenges: Ratpenats,  amb Antoni Carulla, de la Fundación World Nature.

Ecodiumenges: Des de l’Associació de veïns de Sarrià estrenem aquest un nou cicle de visites guiades al barri acompanyats per experts que ens faran descobrir llocs i aspectes del patrimoni natural que ens envolta i que desconeixíem: la floració dels ametllers, papallones, alzines, amfibis, líquens i rat-penats encetaran aquest primera temporada dels Ecodiumenges.

Totes les sessions són gratuïtes, aptes per públic familiar i tindran lloc el darrer diumenge de cada mes.

Punt de trobada: Jardins de Can Setmenat (Escola Eina)
passeig de Santa Eulàlia, 25

Organitza:
Associació de Veïns de Sarrià
c/ Canet, 4

 

jul.
2
Dt
Marxa nòrdica
jul. 2 @ 09:30 – 12:00

Marxa nòrdica, a càrrec de Nòrdic Walking Terapèutic (NWT). Millora la teva salut caminant en un entorn natural i amb altres companys. Aquest esport ajuda a millorar la posició corporal i a fer un treball cardiovascular i respiratori.

Cal portar calçat esportiu, roba còmoda, aigua, protector solar, gorra, i algun aliment per anar picant.

Centre Cívic Can Castelló
c/ Castelló, 1-7

Preu: 12,43 €. Inscripcions a partir del 14 de juny

jul.
6
Ds
El rastre dels nostres veïns
jul. 6 @ 09:00

Caminada: El rastre dels nostres veïns. La fauna dels entorns habitats de Collserola, a càrrec de Patrícia Rovira, biòloga, educadora ambiental i especialitzada en sostenibilitat.

Ocells, rosegadors, insectes… fins a porcs senglars habiten als voltants dels carrers i places on viuen els veïns i veïnes de Collserola. Compartim l’espai i ens ajudem, o no tant. Descobrim els hàbits d’aquests veïns salvatges i aprenem a conviure amb ells de la manera respectuosa. Orenetes, eriçons, abelles i papallones, esquirols, ratpenats, conills i abellerols. Veurem  petjades, marques d’alimentació (pinyes i fruits rosegats, closques d’ous, bolets), parts d’animals (plomes, ossos, pèl), animals morts o mudes de pell, nius, caus i llits, que ens permetran identificar la vida del bosc.

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/31092/caminada-el-ratres-dels-nostres-vens-la-fauna-dels-entorns-habitats-de-collserola

jul.
16
Dt
Caminada de capvespre a Sant Pere Màrtir i passeig de les Aigües
jul. 16 @ 20:00

Caminada de capvespre a Sant Pere Màrtir i passeig de les Aigües, a càrrec de Joan Solé. Sant Pere Màrtir i passeig de les Aigües. Aprofitant la  darrera llum del dia identificarem alguns del vegetals més representatius de la flora de Collserola. sota la llum de la lluna plena, escoltarem alguns dels animals que fan vida de nit i gaudirem de les vistes identificant els punts més destacats del paisatge natural i urbà.

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/31093/caminada-caminada-de-capvespre-a-sant-pere-martir-i-passeig-de-lews-aiges

jul.
20
Ds
Passejada pels entorns del Tibidabo
jul. 20 @ 09:00

Passejada pels entorns del Tibidabo, a càrrec de l’Associació Collserola Verda.

Itinerari circular d’uns 8 quilòmetres que fa la volta a la muntanya del Tibidabo i que permet gaudir del contrast entre el vessant frondós i l’obaga plena de fonts i d’espais tan frescals com  la reserva natural de la font groga, i el vessant barceloní amb les vistes cap a la ciutat i el mar.

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/31094/caminada-passejada-pels-entrons-del-tibidabo

febr.
6
Dj
Les Planes, un territori entre la urbanització i la natura
febr. 6 @ 10:30

Caminada: Les Planes, un territori entre la urbanització i la natura, amb Rémi Potriquet-Gonomad.

Fent un recorregut entre les Planes i el Parc de Collserola, explicarem a través d’exemples concrets termes com antropització del territori o la natura salvatge. Recordarem el context històric de la creació de les Planes i farem una reflexió sobre el tipus de vegetació que hi trobem.

Centre Cívic L’Elèctric
Ctra. Vallvidrera a St. Cugat km 6.5

Collserola recuperarà 14 fonts © Ajuntament de Barcelona
març
14
Ds
Visitem espais de consum responsable // AJORNAT
març 14 @ 09:00

Caminada: Visitem espais de consum responsable, amb la Cooperativa de Consum Can Pujades // AJORNAT

Farem una volta circular començant per Vil·la Joana per explicar el projecte Xarxa Horts de Collserola. Visitarem el proveïdor de la cooperativa Cal Mandó i el projecte de recuperació de la gallina autòctona. Passarem per l’antic Mercat de Vallvidrera on es duran a terme els Projectes Mercat de Pagès 2.0 i Cuina’m. Acabarem a l’hort de Can Pujades per conèixer el projecte de l’espai mediambiental i pedagògic, l’hort comunitari, la planta de compostatge, l’espai de suport a les abelles silvestres, i el projecte d’estabulació transhumant. Activitat inclosa dins la Setmana de Consum Responsable

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/33967/caminada-visitem-espais-de-consum-responsable

 

nov.
14
Ds
El pas del Glòria per Collserola
nov. 14 @ 09:00

Caminada: El pas del Glòria per Collserola. El Glòria i altres fenòmens climàtics, amb Patrícia Rovira, biòloga i educadora ambiental, especialitzada en sostenibilitat.

Altes temperatures, pluges torrencials i altres fenòmens com la borrasca Glòria afectaran la serra, els paisatges i habitants. Ruta per diferents ambients sensibles als efectes del canvi climàtic.

En col·laboració amb el Centre d’Informació del Consorci del Parc de la Serra de Collserola. Activitat emmarcada en la Setmana de la Ciència.

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

Cal inscripció prèvia a totes les activitats: ccvazquezmontalban.inscripcionscc.com El centre cívic seguirà les mesures i normatives sanitàries del moment.  En cas de canvi a la programació ho comunicarà a totes les persones inscrites a les activitats

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/31094/caminada-el-pas-del-gloria-per-collserola

© Parc Natural de Collserola
maig
15
Ds
Caminem Collserola. Visita a Can Calopa
maig 15 @ 09:00 – 14:00

Caminem Collserola. Visita a Can Calopa, amb la Masia Can Calopa de Dalt

Caminarem de Sarrià a Can Calopa i conxeixerem alguns dels valors naturals, ecològics, històrics, socials, productius, simbòlics i espirituals del Parc de Collserola. Quan arribem a Can Calopa, farem un tast d’olis i de vins de les seves vinyes!

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Preu: 25,83 € (5 hores).

Inscripcions aquí.

març
9
Dc
Sant Pol – Pineda
març 9 @ 08:30

Caminades a mida: Sant Pol – Pineda, a càrrec de Carlos Gallego, Joan Sarrias, Joan Tortras, Jordi Bargalló i Pere Villalibre. Són passejades matinals de dificultat mitjana per conèixer a peu racons del nostre entorn proper.

Casal de Gent Gran Can Fàbregas
Pl. Pere Figuera i Serra, 1

Tel. 93 203 21 43 / 677 420 229

març
29
Dt
Consell Plenari @ Seu del Districte
març 29 @ 18:30 – 21:00
Consell Plenari @ Seu del Districte

CONSELL PLENARI

SESSIÓ ORDINÀRIA DE 29 DE MARÇ DE 2022

En nom de la regidora-presidenta del Consell del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, es convoca sessió ordinària presencial i per videoconferència del Consell, de 29 de març de 2022 a partir de les 18.30 hores, en única convocatòria, per tractar dels assumptes indicats en l’ordre del dia.

Així mateix, s’informa que, atesa la millora de la situació sanitària actual derivada de la Covid-19, a banda de la presència necessària a la sala del personal tècnic i de suport de sala habitual, podran assistir presencialment a la sala de plens on tindrà lloc la sessió, tots/es els/les membres del Consell (la regidora-presidenta, el regidor executiu, els/les regidors/es adscrits/es dels grups polítics, així com tots/es els/les consellers/es dels grups polítics), així com els/les veïns i veïnes de públic que ho desitgin, que podran assistir i participar-hi presencialment a la sala, sempre respectant les mesures sanitàries actuals (de ventilació de la sala i d’ús de mascaretes).

ORDRE DEL DIA

1. Aprovació, si escau, de l’acta de la sessió ordinària del Consell Plenari del Districte, de 21 de desembre de 2021.

2. Part informativa:

2.1 Despatx d’ofici:

2.1.1 Restar assabentat de l’aprovació de les llicències d’obres majors, d’obres menors, d’activitats, comunicats i assabentats d’obra i d’activitats, des del 18 de desembre de 2021 fins al 24 de març de 2022.

2.1.2 Donar compte del decret d’Alcaldia de 20 de gener de 2022, prenent coneixement del canvi de denominació del Grup Municipal Valents, en atenció al canvi de nom del partit polític Barcelona pel Canvi.

2.2 Informe del regidor del Districte.

3. Part decisòria (proposicions/declaracions de grup dels grups polítics del Consell):

3.1 Del GMDPPC: El Plenari del Consell Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, rebutja la creació d’espais per celebrar botellots en el Districte, i acorda crear un Pla de xoc preventiu, que doni resposta integral a l’increment dels botellots i l’incivisme als nostres barris.

3.2 Del GMDValents: 1. Instar a l’Ajuntament de Barcelona a incorporar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del Districte de Sarrià-Sant Gervasi un punt d’atenció especialitzat per a atendre a petits propietaris i veïns que sofreixen els problemes de l’okupació il·legal d’immobles, especialment les que són de caràcter delinqüencial. 2. Iniciar els treballs necessaris per a que l’aplicació mòbil “Barcelona a la Butxaca” incorpori un apartat que permeti als propietaris i veïns afectats per les okupacions, denunciar i informar ràpidament als cossos policials davant possibles intents de noves okupacions amb la finalitat de desallotjar de manera imminent i evitar l’okupació prolongada de l’immoble, i a serveis socials per tal de cercar una alternativa habitacional per les persones okupants i que presentin risc de vulnerabilitat. 3. Elaborar un cens de pisos i locals okupats il·legalment i que generen problemes de convivència o són de caràcter delinqüencial en el Districte de Sarrià-Sant Gervasi, que s’actualitzi trimestralment, per a conèixer de primera mà la realitat de les okupacions. 4. Instar a la Mesa d’Emergència Residencial a incrementar el lliurament dels habitatges a les persones en risc d’exclusió social.

3.3 Del GMDCs: 1. Que el gobierno del Distrito inicie de manera inmediata en el carril bici de la calle Bori i Fontestà, desde la calle Ganduxer hasta la calle Tenor Viñas, un estudio para ordenar, mejorar e instalar elementos de seguridad en su trazado, con especial mención a las intersecciones con otras vías. 2. Que se proceda a realizar un informe del estado de las aceras en este tramo para su posterior acondicionamiento.

3.4 Del GMDERC-AM: El govern del Districte de Sarrià-Sant Gervasi es compromet a: 1. Instal·lar dos semàfors al carrer Balmes per sota del carrer del Putxet i del carrer Francolí respectivament. 2. Fer una proposta de rutes alternatives a fomentar a partir dels resultats obtinguts de l’anàlisi. 3. En paral·lel, establir de forma urgent mesures per protegir els vianants a la cruïlla dels carrers de Brusi Districte de Sarrià – Sant Gervasi amb Sant Elies i Copèrnic respectivament així com també al tram del carrer Balmes entre els carres de Sant Elies i Copèrnic.

3.5 Del GMDJxCat: El Consell Plenari del Districte de Sarrià-Sant Gervasi acorda: 1. Que la reforma del carrer Balmes entre la plaça Molina i la plaça Joaquim Folguera sigui considerat un projecte prioritari del districte i que, en conseqüència, el govern municipal es comprometi a incloure’l en els pressupostos de l’any 2023. 2. Que mentre no es puguin iniciar les obres de reforma del carrer, el govern municipal iniciï de manera urgent els tràmits per instal·lar nous passos de vianants en aquest tram del carrer Balmes i presenti en el termini de 3 mesos un pla d’actuació i un calendari.

4. Part d’impuls i control:

4.1 Precs:

4.1.1 Del GMDPPC: Que el govern del Districte prengui les mesures necessàries, tan aviat com sigui possible, per reparar o substituir els bancs trencats, podent oferir als nostres veïns un entorn segur als parcs i jardins del Districte.

4.1.2 Del GMDValents: Que el govern del Districte de Sarrià-Sant Gervasi faci un estudi per eliminar el carril bus de sentit contrari a Travessera de Gracia, des de el carrer Balmes fins al carrer Calvet.

4.1.3 Del GMDValents: 1. Instar al govern del Districte a facilitar a tots els grups l’estudi de mobilitat i fer exposició pública quan s’iniciïn els processos participatius. 2. Que el govern del Districte exposi com aquesta “superilla” de la Bonanova afectarà a les principals vies urbanes que hauran d’absorbir una important part del tràfic rodat, carrers General Mitre, Balmes, Ganduxer i Passeig Bonanova. 3. Quines mesures es prendran per reduir els efectes i les inconveniències d’aquesta modificació urbanística i quines mesures concretes s’aplicaran per redistribuir el tràfic afectat.

4.1.4 Del GMDCs: Que desde el gobierno del Distrito se inste a Patrimonio Artístico y Cultural del Ayuntamiento se inicie un estudio para colocar una escultura en la Rotonda de Bellesguard antes de que finalice este mandato.

4.1.5 Del GMDCs: 1. Que el gobierno del Distrito aplique de forma inmediata un plan para incrementar los medios humanos y materiales para la vigilancia, prevención y eliminación de pintadas y grafitis del espacio público en zonas no autorizadas. 2. Que se revisen los protocolos de actuación con la finalidad de incrementar el número de sanciones y el cobro de las mismas, de manera que no queden impunes estas prácticas incívicas.

4.1.6 Del GMDERC-AM: Que el govern del Districte de Sarrià-Sant Gervasi doni compte de l’estat en què es troba el projecte d’implantació del bus del barri de Galvany i Farró i els motius del seu retard a data de 29 de març del 2022.

4.1.7 Del GMDERC-AM: Que el govern del Districte de Sarrià-Sant Gervasi elabori i realitzi un projecte que reconsideri els passos de vianants i que contempli la instal·lació d’un paviment que doni continuïtat visual a les dues bandes de plaça Molina per tal que sigui més senzill, segur i coherent el pas dels vianants.

4.1.8 Del GMDJxCat: Que el govern municipal del Districte prengui les mesures necessàries per restituir la cafeteria del centre cívic Vil·la Florida.

4.1.9 Del GMDJxCat: 1. Que el govern municipal informi al Consell Plenari de: 1.1 Les accions de reforç en matèria de neteja que es duran a terme arrel de la posada en funcionament del Pla Cuidem Barcelona al Districte de Sarrià-Sant Gervasi. 1.2 Quants dels 350 punts de reforç de neteja que s’han anunciat a tota la ciutat corresponen al nostre districte amb informació detallada per barris. 1.3 Quants dels 70M€ de despesa addicional anunciada en matèria de neteja correspondran a despesa al nostre Districte. 2. Que el govern municipal lliuri tota aquesta informació per escrit, als grups municipals de amb representació al Plenari del Consell de Districte de Sarrià-Sant Gervasi. Districte de Sarrià – Sant Gervasi

4.2 Preguntes:

4.2.1 Del GMDPPC: Té previst el Districte de Sarrià-Sant Gervasi algun tipus d’actuació per donar resposta a l’acollida de refugiats ucraïnesos al nostre Districte, en coordinació amb altres administracions?

4.3 Seguiment de proposicions, de precs i de preguntes:

4.3.1 Del GMDValents: Seguiment del prec següent acceptat pel govern del Districte en el Plenari del 13 d’octubre de 2021: Que el govern del Districte inici de manera immediata i urgent, l’estudi dels problemes causats per la modificació del sentit de circulació del carrer Ramon Miquel i Planes i trobi una solució acord amb els usos i necessitats dels veïns.

4.3.2 Del GMDERC-AM: Seguiment de la proposició següent aprovada en el Plenari del 20 de maig de 2021: El Districte de Sarrià-Sant Gervasi es compromet a: 1. Realitzar conjuntament amb el Districte de Les Corts un estudi de mobilitat a la zona de les escoles i instituts dels entorns de la Ronda de Dalt. 2. Presentar aquest estudi al Consell Plenari al plenari de març del 2022. 3. Presentar propostes i mesures que el govern implantarà fins a finals de mandat per millorar la mobilitat en aquesta zona d’ambdós districtes i per conscienciar a l’alumnat i les famílies de la importància d’utilitzar el transport públic o formes de transport més sostenibles.

4.3.3 Del GMDJxCat: Seguiment del prec següent acceptat pel govern del Districte en el Plenari del 21 de desembre de 2021: El Consell Plenari del Districte de Sarrià-Sant Gervasi acorda: Que el govern municipal impulsi mesures per garantir una major seguretat en l’entorn escolar de l’escola Infant Jesús dels Jesuïtes de Sant Gervasi, incorporant els següents elements com la creació d’un pas de zebra amb semàfor per vianants a l’altura de Travessera de Gràcia número 77 (després de la intersecció amb Tuset); la senyalització d’entorn escolar pintada al pas de zebra situat a l’altura de Travessera de Gràcia número 66; i la senyalització d’advertència de carril bus de sentit invers pintada a calçada en tot el tram del carril bus de Travessera de Gràcia, entre d’altres.

Torn obert de paraules.

maig
18
Dc
Sant Culgat – Les Fonts
maig 18 @ 09:00

Caminades a mida: Sant Culgat – Les Fonts

Can Fàbregas
c/ Pere Figuera i Serra, 1

maig
19
Dj
Sarrià
maig 19 @ 17:00

Passejades virtuals, Barcelona i voltants: Sarrià.

Can Fàbregas
c/ Pere Figuera i Serra, 1