Agenda

març
15
Dg
Excursió Montcada – Sant Andreu pel Rec Comtal.
març 15 @ 7:45 am

Sarrià Camina: Excursió Montcada – Sant Andreu pel Rec Comtal. Visita als ateneus de Sant Andreu.

Excursió desde Montcada a St. Andreu, passant pel Rec Comtal. Amb visita als ateneus de St. Andreu: Centre Catòlic de St. Andreu, la Lira, i els Catalanistes. Al nord de la ciutat, al barri de Vallbona, l’aigua del Rec Comtal baixa descoberta com ho feia segles enrere, i alguns veïns l’utilitzen encara per regar els horts. Aquest canal, que va estar actiu fins al segle XIX, va ser el principal subministrador d’aigua a Barcelona durant gairebé un mil·lenni. Avui, passejar a la seva vora és una autèntica delícia.

Teatre de Sarrià
c/ Pare Miquel de Sarrià, 8

Sortida lliure amb aportació voluntària per una ONG de St. Andreu

http://www.centredesarria.cat/agenda/temporary-title-16207/

Calçotada popular d’Arran
març 15 @ 12:00 pm

Calçotada popular d’Arran. Amb música d’Ital Skol.

plaça de Frederic Soler

Preu: 10 €

Organitza: Arran Cassoles

Joseph i l’increible abric en technicolor // AJORNAT
març 15 @ 6:00 pm

Teatre musical – La Bambolina Negra: Joseph i l’increible abric en technicolor.Lletra de Tim Rice, música d’Andrew Lloyd Webber. // AJORNAT al 5 d’abril

El musical explica la història de Joseph, un personatge bíblic fill de Jacob els onze germans del qual, portats per l’enveja, el van vendre com a esclau a uns mercaders. Un musical apte per tots els públics amb moltes aventures i molt sentit de l’humor!

Altres epresentacions: el dissabte 21 de març a les 22 h, i el diumenge 22 de març

Teatre de Sarrià
c/ Pare Miquel de Sarrià, 8

Compra: sarria.fila12.cat

Preu: de 10 a 15 €

 

 

març
16
Dl
Com fer un taller científic sense deixar-s’hi la pell // AJORNAT
març 16 @ 6:30 pm

Com fer un taller científic sense deixar-s’hi la pell, amb Jordi Díaz-Marcos, doctor en Química i nanodivulgador // AJORNAT

Aquests tipus de tallers s’han convertit en excel·lents eines de divulgació, ja siguin per a grans o petits. Vine i descobreix-ne les claus!

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/33523/com-fer-un-taller-cientific-sense-deixar-hi-la-pell

Lohengrin, de R. Wagner // AJORNAT
març 16 @ 8:00 pm

L’òpera entre bambolines: Lohengrin, de R. Wagner // AJORNAT

El Wagner més romàntic ens presenta el seu heroi que arriba envoltat de misteri i acompanyat d’un cigne sobrenatural. Qui és? D’on ve? Són les preguntes prohibides a les que s’hi haurà d’enfrontar l’Elsa, destinada a ser la seva esposa.

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Preu: 4,5 €

Enllaç al web: aquí

Concert solidari Codespa // AJORNAT
març 16 @ 8:30 pm

Concert solidari Codespa. // AJORNAT

Un espectacle de música i dansa on participen diversos artistes: Sol Picó i Marco Mezquida en la primera part de l’espectacle i a continuació Alfonso Vilallonga i la seva filla Dalia, acabant amb el pianista Jaume Vilaseca.

Tancaran l’actuació Alfonso Vilallonga i Marco Mezquida amb una peça en conjunt.

Durant els 90 minuts de durada, el públic gaudirà d’un repertori de blues i jazz espectacular. Durant la primera part la ballarina i coreògrafa Sol Picó Monllor, experta en dansa espanyola, clàssica i contemporània acompanyarà de manera lliure la música de Marco Mezquida.

Teatre de Sarrià
c/ Pare Miquel de Sarrià, 8

Entrades: de 10 a 50 €

http://www.teatredesarria.cat/programacio/concert-solidari-codespa/

març
17
Dt
Consell de Barri extraordinari de Sarrià // AJORNAT
març 17 @ 6:00 pm

Consell de Barri extraordinari de Sarrià, dins del programa Decidim. Barcelona: decideix on invertir el pressupost al teu barri. // AJORNAT

Els Consells de Barri són els òrgans de participació ciutadana constituïts per resoldre les qüestions que afecten directament als barris i a les persones que hi viuen. També poden participar-hi totes les persones que vulguin aportar idees o demandes.

Lloc per decidir

 

L’aigua és un dret, no un negoci // AJORNAT
març 17 @ 7:00 pm

Xerrada-debat: L’aigua és un dret, no un negoci, amb Quim Pérez, d’Aigua és Vida. // AJORNAT

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Organitza: Assemblea 15-M Sarrià-Sant Gervasi

març
19
Dj
Consell de Barri extraordinari de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes // AJORNAT
març 19 @ 6:00 pm

Consell de Barri extraordinari de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes , dins del programa Decidim. Barcelona: decideix on invertir el pressupost al teu barri. // AJORNAT

Els Consells de Barri són els òrgans de participació ciutadana constituïts per resoldre les qüestions que afecten directament als barris i a les persones que hi viuen. També poden participar-hi totes les persones que vulguin aportar idees o demandes.

Lloc per decidir

 

març
23
Dl
Consell de Barri extraordinari de les Tres Torres // AJORNAT
març 23 @ 6:00 pm

Consell de Barri extraordinari de les Tres Torres , dins del programa Decidim. Barcelona: decideix on invertir el pressupost al teu barri. // AJORNAT

Els Consells de Barri són els òrgans de participació ciutadana constituïts per resoldre les qüestions que afecten directament als barris i a les persones que hi viuen. També poden participar-hi totes les persones que vulguin aportar idees o demandes.

Lloc per decidir

 

març
24
Dt
Concert d’Eduard Iniesta
març 24 @ 8:30 pm

El compositor i músic Eduard Iniesta ofereix un concert de 20 minuts per Instagram live amb algunes de les seves cançons directes a l’ànima per ajudar-nos a passar el confinament. Oferirà un variat repertori instrumental, cantat i amb alguna sorpresa presentant novetats del que serà el seu 10è treball, encara en procés de creació.

El podeu seguir des de @eduardiniesta

Organitza: #laculturaacasa
Us esperem a tots i que la música ens ajudi a superar aquest dies incerts.

 

març
25
Dc
Consell de Barri extraordinari de Sant Gervasi – Galvany // AJORNAT
març 25 @ 6:00 pm

Consell de Barri extraordinari de Sant Gervasi – Galvany, dins del programa Decidim. Barcelona: decideix on invertir el pressupost al teu barri. // AJORNAT

Els Consells de Barri són els òrgans de participació ciutadana constituïts per resoldre les qüestions que afecten directament als barris i a les persones que hi viuen. També poden participar-hi totes les persones que vulguin aportar idees o demandes.

Lloc per decidir

 

març
26
Dj
Lectura de poemes amb Marta Pesarrodona / AJORNAT
març 26 @ 7:00 pm

Vespertina #20 amb Marta Pesarrodona. Lectura de poemes i tertúlia. // AJORNAT

Caffè San Marco
Major de Sarrià, 62

abr.
11
Ds
Donants de memòria
abr. 11 @ 7:00 pm

Documental per internet: Donants de memòria és un projecte de promoció de la gent gran i de recuperació de la memòria oral dels barris de Barcelona. Mitjançant l’organització, dinamització i documentació de tallers amb gent gran que esdevindran donants de memòria, en col·laboració amb casals, entitats i equipaments de la ciutat per tal de visibilitzar i reivindicar a la gent gran, fomentar la seva formació i interacció amb la resta de la comunitat i la participació social i política en la ciutat, facilitar que a través dels seus coneixements i records i en interacció amb altres puguin contribuir a la recuperació de la memòria oral dels seus barris.

Documental produït per Trama Cultura amb la col·laboració de la Casa Orlandai

casaorlandai.cat

abr.
12
Dg
Concert d’Ignasi Cambra i Ignasi Terraza
abr. 12 @ 8:30 pm

Els pianistes Ignasi Cambra i Ignasi Terraza ofereixen una trobada online. Dos pianistes que tenen moltes coses en comú però que toquen estils totalment diferents.

La trobada a l’instagram live, serà a través @ignasicambra

No us ho podeu perdre!

maig
20
Dc
Crisi climàtica, energètica i ara també sanitària: la rebel·lió de la natura?
maig 20 @ 6:30 pm

La pandèmia de la COVID19 ha trastocat les nostres vides, i, tot i que les seves conseqüències estan abastament tractades en molts altres fòrums, hem pensat de parlar-ne i debatre amb una mirada comunitària. Per aquesta raó, els Cafès Científics i Les Veus de la República hem programat dues sessions conjuntes que toquen dos dels temes que més preocupen: la superposició de crisis, la climàtica, l’energètica i ara la sanitària, i la traçabilitat de la pandèmia a través de les dades. 

Per parlar de tot això, el proper 20 de maig a les 18:30 (30 minuts abans de l’horari habitual!) parlarem de Crisi climàtica, energètica i ara també sanitària: la rebel·lió de la natura? i comptarem amb:

Mariano Barriendos. Doctor en Geografia i Història. Professor de Geografia física, Història Moderna, Astronomia i Meteorologia a la Universitat de Barcelona. 

Antonio Turiel. Doctor en física teòrica, treballa com a científic a l’Institut de Ciències del Mar (CSIC) i responsable del blog “The Oil Crash”.

Per a poder seguir la sessió de Casa Orlandai des de casa us demanem que us inscriviu aquí, i 30 minuts abans de la sessió us enviarem l’enllaç del ZOOM. Si teniu algun problema en la inscripció, si us plau feu-nos-ho saber a aquest correu amb la incidència. La xerrada finalitzarà a les 20 h.

Com sempre, trobareu més informació al blog de Les Veus. Us convidem a que en feu tota la difusió que vulgueu. I si, pel contrari, no voleu rebre més informació sobre les xerrades, podeu respondre a aquest correu escrivint “ESBORRA’M” a l’assumpte i no el rebreu més.

Les properes Veus Científiques seran el dimecres 10 de Juny i es parlarà de La traçabilitat de la pandèmia amb les dades, possibilitats i riscos. Comptarem amb Frederic Bartomeus, investigador ICREA del CEAB -CSIC-CREAF i Karma Peiró, periodista especialitzada en Tecnologies de la Informació. Reserveu la data!

Res més, amb ganes d’arrencar, salut a tothom, i ens veiem a través de les pantalles!

@lvdrepublica

juny
26
Dv
Elisabet Franch i Albert Guinovart
juny 26 @ 7:30 pm

Festival d’Estiu al Jardí dels Tarongers: Concert de Elisabet Franch i Albert Guinovart.

Interprets:
Elisabeth Franch, flauta
Albert Guinovart, piano

Repertori:
Albert Guinovart (1962 – ) Sonata per flauta i piano
César Franck (1822 – 1890) Sonata en la Major

Mesures de protecció:
· Us demanem l’ús de mascareta
· Evitar circular pel recinte un cop ubicats al vostre lloc
· Es recomana reservar, enviant amb antelació, els noms i telèfons dels assistents al [email protected] o 932326444 de 9 a14h
Per part de l’organització, es prendran totes les mesures de desinfecció i distanciament establertes per les autoritats sanitàries.

Jardí dels Tarongers
c/ Ràbida, 5, Pedralbes

www.jardidelstarongers.org

Aportació voluntària: 10 €

Jardí dels Tarongers, Pedralbes
Elisabet Franch i Albert Guinovart. Fotos cedides pel Jardí dels Tarongers
juny
30
Dt
Audiència Pública de Sarrià – Sant Gervasi
juny 30 @ 5:30 pm

Convocatòria de l’Audiència Pública del Districte que tindrà lloc de forma semi-presencial a la seu del Districte el proper 30 de juny, a partir de les 17.30 h.

En compliment de les normes de seguretat legalment establertes durant la fase de desconfinament en què es troba la nostra ciutat durant la pandèmia del COVID-19, es veuen afectades tant la assistència presencial a la sessió, que tindrà un aforament limitat, com la forma de poder participar-hi, per això, la sessió serà retransmesa i es podrà seguir en directe tant per streaming a través de la plataforma decidim.barcelona com des de la pàgina web del Districte, on es podrà seguir l’Audiència a distància, motiu pel qual, a banda dels nombre limitat d’una part de membres del Consell del Districte que hi assistirà presencialment a la sessió, també hi podrà assistir presencialment fins a un nombre màxim de quinze veïnes i veïns de públic, les quals podran formular les seves sol·licituds d’assistència presencial fins a les 12.00 h. del dia 30 de juny, com a molt tard, enviant les seves sol·licituds directament en aquesta mateixa adreça de correu electrònic de la Secretaria: [email protected], fent constar les seves dades personals (nom i cognoms, i/o nom de l’entitat a la que representen), així com la identificació d’una adreça de correu electrònic i un telèfon de contacte, per tal de poder confirmar o no posteriorment la seva assistència, la qual es confirmarà seguint l’ordre rigorós temporal de registre de petició d’accés a la sala, persones que també podran formular les seves sol·licituds d’intervenció de forma directa i verbal durant la sessió, si així ho desitgen.

A banda, tant aquestes persones del públic assistents de manera presencial a la sessió com la resta de persones veïnes i veïns que no assisteixin de manera presencial, podran formular les seves sol·licituds d’intervenció fins a 24 hores abans de la sessió (fins a les 17.30 h. del dia 29 de juny) mitjançant l’esmentada plataforma decidim.barcelona, quin enllaç és el següent:
https://www.decidim.barcelona/assemblies/audiencia-sarriasantgervasi/f/4032/meetings/3576)

Seu del districte de Sarrià – Sant Gervasi
pl/ del Consell de la Vila, 7

jul.
2
Dj
FDM Pocket
jul. 2 @ 7:30 pm

Sota la Palmera: FDM Pocket (jazz-fusió).

Amb motiu de les mesures de prevenció de contagi de la COVID-19, l’aforament és limitat i és imprescindible reservar l’entrada prèviament aquí. Porteu la vostra mascareta!

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

SOTA LA PALMERA: FDM Pocket (jazz-fusió)

 

jul.
3
Dv
Quartet Moana -Repertori de Dones Compositores
jul. 3 @ 7:30 pm

Festival d’Estiu al Jardí dels Tarongers: Quartet Moana – Repertori de Dones Compositores.

Ruben Herrera, violí
Carlota Novell, violí
Anna Ribera, viola
Clara Manjón, cello

Repertori: Dones Compositores
Maria Teresa von Paradis (1759- 1824)
Siciliene
Ethel Smith (1858 – 1944)
String Quartet num 2, 2nd Mov Allegro
Germaine Tailleferre (1892-1983)
String Quartet, 3rd Mov final
Stacy Garrop
Inner Deamons
Panna Czinka (1711 – 1772)
“Nótája”, arr.Bloch

Mesures de protecció:
· Us demanem l’ús de mascareta
· Evitar circular pel recinte un cop ubicats al vostre lloc
· Es recomana reservar, enviant amb antelació, els noms i telèfons dels assistents al [email protected] o 932326444 de 9 a14h
Per part de l’organització, es prendran totes les mesures de desinfecció i distanciament establertes per les autoritats sanitàries.

Jardí dels Tarongers
c/ Ràbida, 5, Pedralbes

www.jardidelstarongers.org

Aportació voluntària: 10 €

Jardí dels Tarongers, estiu 2020