Dimarts 21, març 2023
9.9 C
Sant Gervasi
9.8 C
Sarrià

Agenda

juny
19
Dc
Del Parc de Can Vidalet a les Planes
juny 19 @ 09:30

Caminades: del Parc de Can Vidalet a les Planes. Passejades matinals de dificultat mitjana. Es camina unes 2,5 hores i la durada total aproximada és d’unes 4 h.

Trobada: a la parada del TRAM de la pl. Maria Cristina, direcció Bon Viatge

Casal de Gent Gran Can Fàbregas
plaça Pere Figuera i Serra, 1

L’esperit de Mozart
juny 19 @ 17:30

Cine Fòrum, amb la pel·lícula L’esperit de Mozart. Festival a Viena en el que s’interpreten diferents composicions del gran music, amb variacions, modificacions i improvisacions que ens porten molt diferents intèrprets, acompanyats per la Viena Radio Symphony Orquestra, dirigida per Andrey Boreyko.

Presentació i comentaris a càrrec d’en Joan Casanova.

Llar Mn. Lluís Vidal
c/ Bigai, 12

Festival Infantil d’Arts Escèniques
juny 19 @ 18:00

Dansa i teatre: Festival Infantil d’Arts Escèniques, del Teatre de Sarrià. Els grups infantils de l’Escola de Teatre del Teatre de Sarrià mostraran les obres de final de curs.

Teatre de Sarrià
c/ Pare Miquel, 8

Entrada lliure

DiomCoop
juny 19 @ 19:00

Dia internacional persones refugiades: Passi documental DiomCoop

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Organitza: Sarrià Sant Gervasi Refugi

https://casaorlandai.cat/activitats/

Fem coca de Sant Joan
juny 19 @ 19:00 – 21:30

Fem coca de Sant Joan, amb Josep Vidal. Aprèn a elaborar una coca per passar una revetlla ben dolça.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/29775/cuina-uranica-fem-coca-de-sant-joan

Festa Major de Sant Gervasi
juny 19 @ 19:00

19 h Entrega premi concurs cartell de Festa Major i brindis final de festa
Lloc: Biblioteca Joan Maragall (Sala Badalot)

segueix-nos: @fmsantgervasi @festamajorsantgervasi

© Lluna Nerín
L’energia del futur o el futur de l’energia?
juny 19 @ 19:00

Taula rodona: L’energia del futur o el futur de l’energia? Taula moderada per Jordi Díaz-Marcos (UB, ACCC) i amb la participació de l’IREC, l’ICN2, l’ICMAB, l’ICFO, el CNM i la Xarxa per la Sobirania Energètica.

En el marc de la Setmana Europea de l’Energia vine i participa en aquesta taula rodona d’experts i expertes on es tractaran temes com la transició energètica, quina serà l’energia del futur o quin impacte social té el sistema energètic tal com el coneixem.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/29996/taula-rodona-lenergia-del-futur-o-el-futur-de-lenergia

©Pixabay
Una conversa amb Marta Orriols
juny 19 @ 19:00

De la lectura a l’escriptura: una conversa amb Marta Orriols

Marta Orriols és historiadora de l’art de formació, però des de sempre ha estat una gran lectora. També ha passat per diversos tallers d’escriptura, fins que va debutar com a escriptora amb Anatomia de les distàncies curtes el 2016.

En quins temes s’inspira? Com és la cuina de la seva escriptura? A quin públic s’adreça? Quins són els seus referents literaris? Tot això és el que podem parlar amb ella, una autora que, malgrat el gran èxit que ha aconseguit amb Aprendre a parlar amb les plantes, Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any, manté una veu fresca i gens encarcarada. La periodista cultural i traductora Valèria Gaillard conversarà amb ella de tot això i de molt més.

Aquest acte s’emmarca dins la celebració del 5è aniversari de la biblioteca i també dins el programa de la Festa Major del barri de Sant Gervasi – la Bonanova!

Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall
c/ Sant Gervasi de Cassoles, 85

Sala d’actes. Entrada gratuïta. Cabuda limitada

Marta Orriols durant una entrevista amb El Jardí © Elena Bulet
Concert de fi de curs de gòspel
juny 19 @ 20:00

Concert de fi de curs de gòspel, amb els alumnes del taller de gòspel del centre, sota la direcció tècnica d’Anna Ruggiero.

Activitat programada en el marc de la Festa Major de Sant Gervasi.

Centre Cívic Pere Pruna
c/ Ganduxer, 130

Entrada lliure

© Lluna Nerín
A casa, amb Vicky Peña
juny 19 @ 20:30

Vicky Peña a la Gleva: A casa, de Tony Kushner, amb direcció de Mario Gas.

Vicky Peña reprèn el fragment del monòleg “Homebody/Kabul” presentat al Teatro Español i al Teatre Lliure, pel qual va guanyar un Premi Max a la Millor Actriu.

Pels amants del teatre el reconeixement a la feina i al talent de Vicky Peña no ve dels premis sinó de la profunda empremta que ha deixat damunt dels escenaris al llarg d’una trajectòria fructífera, plena de registres i matisos, que en fan la gran dama del teatre català.

Del 19 al 30 de juny, de dijous a diumenge

Teatre de La Gleva
c/ de la Gleva, 19

https://www.laglevateatre.com/a-casa-vicky-pena?utm_campaign=0df6907b-cef5-4e41-a6a7-7a2bb997a9e7&utm_source=so

juny
20
Dj
L’ou com balla al monestir de Pedralbes
juny 20 @ 10:00 – 14:00

Corpus: L’ou com balla al monestir de Pedralbes

La festivitat de Corpus, que durant segles s’ha considerat l’autèntica festa major de la ciutat, és una tradició que té més de sis-cents anys d’història a Barcelona. Avui dia hi desfilen els elements més representatius de la imatgeria festiva de la ciutat, representada pel seguici. A part de les sardanes, la manifestació de cultura popular més significativa de la diada és l’ou com balla. Aquesta tradició de caràcter més popular consisteix a fer ballar un ou als brolladors de claustres, patis i jardins, que es guarneixen per a l’ocasió amb motius florals i cireres, i desperta passions entre els estudiosos, que discuteixen encara avui sobre l’origen i el seu significat.

L’ou com balla es podrà veure, en horari d’obertura del museu, des del dijous 20/06 al diumenge 23/06, sent jornada de portes obertes només el dijous 20/06

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
c/ Baixada del Monestir, 9

En horari d’obertura del museu

Activitat de pagament amb l’entrada del museu (només és portes obertes el dijous 20 de juny)

http://monestirpedralbes.bcn.cat/ca/activitats/diades/corpus

Berenar de Sant Joan i Sant Pere
juny 20 @ 17:30

Berenar de Sant Joan i Sant Pere, menjarem la coca tradicional i cantarà la coral de la Llar.

Llar Mn. Lluís Vidal
c/ Bigai, 12

No podem perdre el nostre català genuí
juny 20 @ 17:30

Ens expliquen: No podem perdre el nostre català genuí, amb Anna Moya Guixà.

Casal de Gent Gran Can Fàbregas
plaça Pere Figuera i Serra, 1

Hàbits amb els subministraments domèstics
juny 20 @ 18:00

Hàbits amb els subministraments domèstics. Recomanacions i consells d’estalvi per reduir el consum i la factura de llum, gas i aigua.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/29993/habits-amb-els-subministraments-domestics

En col·laboració amb el Punt d’Assessorament Energètic de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi

©Pixabay
Te i tricot
juny 20 @ 18:00

Te i tricot. Si t’agrada tricotar amb ganxet o fent mitja i vols conèixer gent amb la mateixa afició per compartir idees, projectes o simplement passar l’estona, no dubtis a venir a les tardes de tricot.

Aquestes estones no estan supervisades per professorat.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/29944/te-i-tricot

Diada Pau Casals Barcelona
juny 20 @ 20:00

La Diada Pau Casals és una iniciativa per commemorar i celebrar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb la ciutat de Barcelona, com també la seva dimensió musical, social i popular, contribuint a la seva difusió entre les noves generacions.

El 16 de juny de 1934 l’Ajuntament de Barcelona va nomenar fill adoptiu a Pau Casals, li va concedir la Medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l’avinguda situada al peu del Turó Park.

L’any 2015 es va celebrar la primera Diada Pau Casals-Barcelona. El 2016, l’Ajuntament de Barcelona la va institucionalitzar i al llarg de les darreres edicions, ha esdevingut una celebració oberta a tothom i amb vocació de créixer.

Programació
Conducció de l’acte: Màrcia Cisteró (actriu)
Castellers Els nens del Vendrell
Orquestra Xavier Montsalvatge-IEA Oriol Martorell
Orquestra Simfònica Vozes
Grup de Violoncel·listes

Ens espera una celebració d’accent singular: gaudirem de les actuacions de dues orquestres formades per músics joves i amb talent, a més d’un grup de 40 violoncel·listes, i una actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell, ciutat nadiua d’un dels noms més universals de la cultura catalana.

Podrem escoltar Puigsoliu “poema simfònic” de Joaquim Serra, i Serenata per a cordes, de P.I. Txaikovski, gràcies a les magnífiques interpretacions de l’Orquestra Montsalvatge del Institut Escola Artístic Oriol Martorell, sota la direcció de Heriberto Fonseca, cap de corda del IEA Oriol Martorell, del Conservatori del Liceu, i professor de violí al Conservatori de Música de Badalona.

Per altra banda, l’Orquestra Simfònica VOZES, dirigida per Pablo González, tocarà una peça de J. Offenbach; Orfeu als inferns (Obertura) i una altra de J. Strauss; Polka Trish-Trash. VOZES és un projecte musical i social que treballa per a la integració i cohesió de nens i adolescents amb dificultats d’accés a la cultura, proporcionant-les-hi formació musical. En l’actualitat, en aquesta escola de vida hi participen més de mig miler de nens de Barcelona i Madrid.

Per tancar la celebració, un grup de 40 violoncel·listes, format pel professorat i els alumnes dels principals conservatoris i escoles de música de Barcelona, i dirigits pel prestigiós director Antoni Ros Marbà, que ha estat director de l’Orquestra Simfònica de RTVE, de l’Orquestra Ciutat de Barcelona i de l’Orquestra Filharmònica de Berlín. A més, el grup de violoncel·listes ha estat coordinat per Lito Iglesias, director del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Els violoncel·listes interpretaran una de les composicions més famoses de Pau Casals; la Sardana de Sant Martí del Canigó. Com no podia ser d’altra manera, l’adéu final el protagonitzarà la cançó popular catalana que Pau Casals interpretava sempre al final dels seus concerts en record i enyor a Catalunya: El Cant dels Ocells.

Accés gratuït

Esplanada del Turó Park

Nit solidària
juny 20 @ 20:00

Nit solidària. Vetllada organitzada per l’Associació espanyola contra el càncer de Sarrià- Sant Gervasi. Aprofitarem aquesta càlida nit d’estiu per trobar-nos i compartir una vetllada musical i solidària. L’activitat tindrà lloc als jardins de Vil·la Florida.

Organitza l’Associació Espanyola contra el Càncer de Sarrià – Sant Gervasi.

Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner 544

Més informació a  sarria@aecc.es

ccvilaflorida@qsl.cat

El càncer de vegades torna per difents motius © CC0
Scaramouche
juny 20 @ 20:00

Jazz al jardí: Scaramouche, amb Elisenda Julià, veu; Diego Mena, guitarra; Jacob Marcé, guitarra i Jon Unanua, contrabaix.

Centre Cívic Pere Pruna
c/ Ganduxer, 130

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna/p/30277/scaramouche

Lucas Delgado & Juan Pastor
juny 20 @ 21:30

Lucas Delgado & Juan Pastor, jazz

Nota79
c/ Vallirana, 79

Entrades: 10 i 14 €

Lucas Delgado & Juan Pastor (jazz)

juny
21
Dv
Festa de cloenda amb Boombastic Kids
juny 21 @ 17:00

Festa de cloenda amb Boombastic Kids, anb Nyahbingi Crew Producció.

Aquesta festa de cloenda no us deixarà indiferents, Boombastic Kids ens porta una festa temàtica amb ritmes caribenys. Des de temes clàssics del Reggae, fins a la música més actual del dancehall. Acompanyats de les seves ballarines, aprendrem diversos passos de ball i ens ensenyaran com funciona una taula de PD (punxa-discos).

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/22838/festa-de-cloenda-amb-boombastic-kids