Dimarts 28, novembre 2023
16 C
Sant Gervasi
15.9 C
Sarrià

Agenda

set.
26
Dt
Nit de recerca
set. 26 @ 17:30 – 19:30

Nit de la recerca. Xerrades de 20 minuts: Seguint la pista de l'”homo plasticus”, amb Alba García Rodríguez i l’ACCC.

Què és un “Homo Plàsticus”? On viu? Cóm actua? Què fa? Cóm es troba? Totes aquestes preguntes les estem intentant resoldre des del Departament de Genètica i Microbiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Fins ara es coneix que l’home és responsable de la producció de 360 milions de tones de plàstic globalment, 62 milions de tones al continent Europeu i es preveu que aquesta producció es tripliqui per l’any 2050. Si féssim la conversió, segurament, que sortirien milers de Camp Nous plens de residus plàstics. Desafortunadament, l’alta producció de plàstic, la gran demanda per part de les indústries i serveis, la gran popularitat de productes d’ un sol ús i una mala praxis per part del consumidor estan contribuint a l’ acumulació de residus plàstics al llarg dels ecosistemes, tant terrestres com aquàtics. Darrerament, però, els professional de la sanitat han mostrat la seva inquietud arrel de l’increment de la presència de plàstic en sang humana, femtes, orina, i fins i tot a la placenta i a la llet de dones gestants. Però com arriben aquests plàstic dins del cos humà?

Per què pensem com pensem? La lògica com a forma primitiva de cognició, amb Daniel Díaz Fernández, Linda Elisiana Mushi, Alberto Moreno Santos i  l’ACCC

Quan guardem una samarreta en un calaix sabem que, aquesta no ha desaparegut i que podem obrir el calaix i trobar-la quan vulguem posar-nos-la. La permanència dels objectes és només una de les moltes nocions que ens permeten entendre i interactuar amb el món que ens envolta. Però quines altres idees i eines formen la base del nostre raonament i interpretació de la realitat? Són aquestes part de la maquinària mental present en néixer o són capacitats que adquirim al llarg del nostre desenvolupament?

Aquestes són les preguntes a les quals, ens agradaria donar una resposta en la nostra xerrada. Després d’una breu presentació dels principals avenços de la neurociència del desenvolupament sobre aquest tema, passarem a exposar el nostre treball en aquestes àrees realitzat des del nostre grup RICO (Reasoning and Infant Cognition), com a part del BabyLab del Center for Brain and Cognition (Universitat Pompeu Fabra).

Idees brillants, com la llum ens permet crear teixits vius, amb Marco Calabria i l’ACCC

La bioimpressió 3D està considerada com un dels mètodes més punters i prometedors per a la fabricació d’òrgans i teixits vius funcionals. Gràcies a la combinació de diferents biomaterials, és possible reproduir estructures molt semblants als teixits reals, que després es poden utilitzar, entre d’altres, per al desenvolupament de nous fàrmacs i productes cosmètics, però també en laboratoris de recerca, per entendre millor com funciona el nostre cos i les diferents malalties. Per això, és necessari tenir eines molt precises que permetin reproduir la complexitat dels diferents teixits amb prou fidelitat. Investigadores i investigadors del projecte europeu B-BRIGHTER hem desenvolupat una nova tecnologia de bioimpressió 3D basada en feixos de llum visible d’alta energia, per fabricar models amb gran precisió i rapidesa. Aquesta tecnologia ens permet reproduir teixits amb geometries complexes, com ara la pell, la còrnia i l’intestí, que amb tècniques convencionals no es poden reproduir amb facilitat. Juntament amb la bioimpressora, també hem desenvolupant varies biotintes formades per materials biocompatibles i sensibles a la llum i també diferents tipus de cèl·lules vives, que un cop il·luminades, formaran les estructures 3D que donaran lloc als diferents teixit, creant un ambient favorable per promoure el creixement cel·lular i seu desenvolupament.

Salut planetària i ram, amb Marina Tarrús i Clara Medina I l’ACCC

Aquest taller interactiu emmarca la problemàtica de les Resistències Antimicrobianes dins el concepte de la salut planetària, on tot està connectat i on influenciem en la qualitat de la nostra salut, del nostre ambient i de les espècies que ens envolten.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

Activitat gratuïta

Cal inscripció en línia

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/l/13/4029/la-nit-de-la-recerca

Audiència Pública Districte Sarrià Sant Gervasi
set. 26 @ 18:30

Sessió ordinària de l’Audiència Pública de l’Estat del Districte. La sessió serà retransmesa i es podrà seguir en directe tant per l’streaming de Youtube  https://youtube.com/live/337KGbSIDc8?feature=share com des de la pàgina web del Districte (https://ajuntament.barcelona.cat/sarria-santgervasi/ca ).

Les veïnes i veïns podran participar en la sessió a través de les formes següents:

1. Presencialment, anant directament a la Sala de Plens de la seu del Districte, a la plaça del Consell de la Vila, 7.

2. Digitalment i de forma anticipadadeixant escrita la pregunta o petició a la sessió mitjançant el formulari d’inscripció habilitat a la plataforma decidim.barcelona a l’enllaç https://www.decidim.barcelona/assemblies/audiencia-sarriasantgervasi/f/4033/,  fins a les a les 8.00 hores del mateix dia 26 de setembre de 2023. Les persones que optin per la participació digital, tenen dues opcions:

– Poden fer la seva intervenció en directe. En aquest cas, rebran un correu electrònic la mateixa tarda de l’Audiència, amb un enllaç per poder accedir de manera virtual a la Sala Barcelona. En cas que la connexió en directe no tingui la suficient qualitat, des de la taula es llegirà la pregunta i, tot seguit en donarà la resposta.

– Poden optar perquè sigui la taula qui llegeixi la seva petició.

Sala de Plens de la seu del Districte
plaça del Consell de la Vila núm. 7

Fortuna
set. 26 @ 18:30

Club de lectura al voltant de “Fortuna” d’Hernán Díaz, editat per Periscopi. Amb la traductora al català, Josefina Caball.

Consultar places. És imprescindible inscriure’s.

Llibreria Casa Usher
c/ Santaló 79

Teniu tota la informació a www.casausher.com

Preu: 5 €

Macrofestivales. El agujero negro de la música
set. 26 @ 19:00

Presentació del llibre: Macrofestivales. El agujero negro de la música

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

 

set.
27
Dc
Un hort al mercat
set. 27 @ 10:30 – 11:30

Itineraris: Un hort al mercat. Pujarem a l’hort comunitari situat a la coberta del mercat de la Vall d’Hebron. Aquest hort tan singular disposa de 1.750 m² d’espai de cultiu i és el primer hort urbà en coberta d’aquestes dimensions a l’Estat Espanyol. Amb un substrat de 38 cm format per una barreja de terra volcànica, sauló i matèria orgànica, rau sobre una capa de drenatge i una capa impermeabilitzant.

Punt de trobada: Passeig de la Vall d’Hebron, 130, 08035 Barcelona – Cantonada carrer Trueba

Centre Cívic Can Castelló
c/ Can Castelló, 1 – 7

Alimentació saludable
set. 27 @ 17:00

Xerrada: Alimentació saludable, amb Pili Rañe del Servei de Teleassisténcia Municipal de l’Ajuntament de Barcelona

En aquesta activitat s’exposen les bases per a una alimentació equilibrada i saludable, especialment pensada per a persones grans i les seves necessitats. Es promou l’adquisició d’hàbits saludables i s’explica com manipular aliments de forma segura.

Centre Cívic L’Elèctric
ctra. Vallvidrera a Sant Cugat, km 6,5

https://cclelectric.inscripcionscc.com/MiramModular/buscador/buscador.jsp?g=1&c=40&a=754

 

Les històries secretes del laberint
set. 27 @ 17:00

Activitat aula ambiental: Les històries secretes del laberint. Ruta per conèixer tots els detalls d’aquest parc singular, amb la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona – XEAB

Descobrirem la història, les curiositats i la gran riquesa d’arbres i plantes que conformen el parc. Al segle XVIII, Barcelona era una ciutat molt més petita que ara. Algunes persones afortunades es podien permetre el luxe de tenir una casa als afores, amb grans extensions de terreny. Aquest és l’origen del Parc del Laberint.

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ d’Elisa Moragas i Badia, 34

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a ccvazquezmontalban.inscripcionscc.com

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/54171/les-histries-secretes-del-laberint-ruta-per-coneixer-tots-els-detalls-daquest-parc-singular

Science slam CSIC Catalunya
set. 27 @ 18:00

Nit de la recerca. Xerrades de 20 minuts: Science slam CSIC Catalunya. A càrrec de Personal investigador (PhD o postdocs) de los centros del CSIC en Catalunya i l’ACCC

En aquesta activitat, personal investigador en formació/predoctoral o postdoctoral del CSIC a Catalunya donarà una sèrie de microxerrades sobre temàtiques diverses, aprofitant la diversitat dels nostres centres de recerca. Se seguirà el format de microxerrada (5-7 minuts) i podran ser en català, castellà o anglès. A través d’eines en línia com Kahoot o Sligo el públic podrà votar les xerrades segons diferents categories, així com realitzar un trivial final en el qual respondran a preguntes relacionades amb les xerrades. Es donarà un premi tant a les xerrades més votades com al públic guanyador del trivial. Es podrà realitzar la part del Trivial d’una forma més amena, permetent que els assistents participin per grups.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

Activitat gratuïta.

Cal inscripció en línia

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/l/13/4029/la-nit-de-la-recerca

Jane Eyre
set. 27 @ 19:00

Club de lectura al voltant de “Jane Eyre” de Charlotte Brontë, amb l’editora de Viena (Club Victòria), Blanca Pujals.

Consultar places. És imprescindible inscriure’s.

Llibreria Casa Usher
c/ Santaló 79

Teniu tota la informació a www.casausher.com

Preu: 5 €

Poeta chileno, d’Alejandro Zambra
set. 27 @ 19:00

Cafès literaris: Poeta chileno, d’Alejandro Zambra

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Preu: 3 €

set.
28
Dj
Eugene Onegin
set. 28 @ 19:00

Conta’m una òpera: Eugene Onegin, amb María José Anglés.

Òpera en tres actes amb música de Txaikovski i llibret de Konstantín Shilovski i Modest Txaikovski, basada en la novel·la homònima d’Aleksandr Pushkin, que es va convertir en una obra cabdal de l’òpera russa. Ens trasllada a la història de la Tatiana, una jove aficionada a les novel·les, cosmopolita i elegant, que s’enamora de l’enigmàtic Onegin, un aristòcrata obsessionat amb les aparences que rebutja l’amor de la jove, i acaba lamentant-ho més tard. Tot plegat el porta a un duel fatal amb el seu millor amic.

Centre Cívic Pere Pruna
c/ Ganduxer, 130

Activitat gratuïta. Cal reservar entrada telefonant o per internet, una setmana abans.

Enllaç al web: https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perepruna/p/53761/eugene-onegin-de-txaikovski

set.
29
Dv
Visita a la Llotja
set. 29 @ 15:30

Visita a la Llotja, amb Anna Bozzano d’El Peix al Plat.

Acompanya’ns a visitar la Llotja de Barcelona on coneixerem les barques dels pescadors i les arts de pesca que utilitzen. També descobrirem com funciona una llotja i aprendrem a reconèixer el peix fresc.

Punt de trobada: es comunicarà un cop realitzada la inscripció.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

Preu de l’entrada: 6€

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/41817/visita-a-la-llotja

Juguem en família!
set. 29 @ 17:30

Diverdivendres: Juguem en família!

Els Diverdivendres són activitats pensades per compartir una estona de lleure en família: manualitats, divulgació científica, cinema, ludoteca, medi ambient, experimentació, espectacles… Veniu a gaudir d’una tarda de jocs en família a l’espai de joc del casal infantil!

Infants a partir de 4 anys amb adult acompanyant

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

Activitat gratuïta.

Cal inscripció en línia

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/52470/juguem-en-familia

Tardes de patch 
set. 29 @ 18:00

Tardes de patch 

Si fas patchwork a casa i t’agradaria trobar-te amb altres persones que també en fan per compartir experiència i coneixements, no t’ho pensis i vine a Vil·la Urània a les “Tardes de patch”! Aquestes estones no estan supervisades per professorat. Són sessions per a persones aficionades al patchwork que ja en tenen nocions.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

Activitat gratuïta. Cal inscripció en línia

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/51937/tardes-de-patch

Festa Major de Sarrià
set. 29 @ 19:00 – 23:45

Festa Major de Sarrià

19 a 19.30 h

Toc d’inici. Petita cercavila amb representació de la cultura tradicional catalana i acompanyada d’un compàs musical, anunciant el començament de la nostra Festa Major.

Recorregut: Casa Orlandai, carrer Jaume Piquet, carrer Major de Sarrià, Plaça del Consell de la Vila

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià Col·labora: entitats de cultura popular del Barri de Sarrià

 

19.30 a 20 h

Lluïment d’Entitats i lliurament de Premis del Concurs de Cartells

Rebem les entitats del barri a la Plaça del Consell de la Vila, on aquestes faran una petita mostra de les seves actuacions. A continuació, lliurem el premi del Concurs de Cartells d’enguany.

Lloc: Plaça del Consell de la Vila

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià

 

20 a 20.15 h

Presentació de la X Batalla per Sarrià

Amb la Festa Major arriba, com cada any, la Batalla per Sarrià!

Us esperem a tots i totes a la Plaça del Consell de la Vila per a retrobar-nos i escalfar motors, que volem que aquesta sigui la

millor batalla de la història! Enguany amb activitats

completament renovades.

Lloc: Plaça del Consell de la Vila

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià

 

21 a 22 h

Pregó de Festa Major

Pregó de Festa Major a càrrec de Mar Arans, sarrianenca productora del Feedbac de Ràdio FlaixBac. Acabarem amb el Brindis de la Festa Major i el repic de campanes per donar la benvinguda a la festa d’enguany.

Lloc: Plaça del Consell de la Vila

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià

 

21 a 22 h

Sopar popular de Festa Major

Tot seguit del brindis, us esperem a la Plaça de Sarrià per sopar tots plegats amb música de fons per escalfar motors pels concerts de la nit.

Lloc: Plaça de Sarrià

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià

Col·labora: Bon Gall

 

21 a 23 h

L’Imperdible de la Festa Major: Jam Session!

Atenció músics del barri i altres contrades! No us perdeu la jam més especial i sonada de l’any: la de Festa Major!!

Lloc: Pati del Marcel de la Casa Orlandai

Organitza: Casa Orlandai

 

22 a 2 h

Festival Remember

22:00 a 00:00 La Penúltima

Aquest grup de versions de clàssics dels 70, 80 i 90 nascut l’any 2011 a Les Fonts i fundat pel teclista Guillermo Cudiño i amb els següents membres actuals: Yerenka Fernández (cantant), Josep (Viter) (guitarra), Juan Antonio Requena (Bateria) i Eric Díaz (baix), us ho faran passar genial fent-vos moure al ritme d’aquestes cançons que varis continueu recordant i que per a uns altres potser us semblaran noves.

00:00 a 2:00 PUNXA Djs

Quatre veïns de Sarrià amb la mateixa passió per la música dels 90’s farem trontollar la Plaça la nit de divendres. No hi falteu i veniu amb ganes de moure l’esqueletooo!!!

Lloc: Plaça de Sarrià

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià

Barres a càrrec de la Comissió de Festes del Roser de Sarrià

Misaki Pascual, piano
set. 29 @ 19:30

Concert: Misaki Pascual, piano

Repertori:

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)
Fantasia en re m K. 397

Ludvig van Beethoven (1770 – 1827)
Sonata n. 23 op. 57 “Appassionata”
I. Allegro Assai
II. Andante con moto – Attaca
III. Allegro, ma non troppo – Presto

Frederic Mompou (1893 – 1987)
Impressions Íntimes – Ocell trist

Frederic Chopin (1810 – 1849)
Nocturne op. 55 n.1 Nocturne op. 55 n.2

Claude Debussy (1862 – 1918)
“L’isle Joyeuse” L. 106

Jardí dels Tarongers
c/ de la Ràbida, 5

Aportació: 10 €

https://www.jardidelstarongers.org/

set.
30
Ds
Bocí de pastissos de tardor
set. 30 @ 10:00 – 12:30

Bocí de pastissos de tardor, amb Ricardo Bravo

En aquest bocí prendrem contacte amb l’elaboració dels pastissos de tardor. Es tracta d’assolir les bases, conèixer les eines, d’on provenen els aliments i prendre consciència de tot el procés.

Mercat Cultural Vallvidrera
c/ Elisa Moragas i Badia, 2

Organitza: elMercat en el marc del Festival Liternatura, organitzat per la Biblioteca de Collserola

Festa Major de Sarrià
set. 30 @ 10:00 – 23:45

Festa Major de Sarrià

10 a 12 h

Follets de Collserola

El Movi de Sarrià es reuneix a la Plaça de Sarrià i fa una ruta pels carrers del barri despertant el veïnat amb càntics i fent un recapte d’aliments. Finalment, acabem la ruta a la plaça Sant Vicenç i es fa una activitat final.

Recorregut: Plaça de Sarrià, Carrer Major amunt, carrer Pare Miquel de Sarrià, carrer Pere Tarrés, carrer Clos de Sant Francesc, carrer de Negrevernís, carrer Carme Karr, carrer Setantí, Clos de Sant Francesc, Pedró de la Creu, Carrer Major, carrer Canet, carrer Cornet i Mas. La ruta acaba a la plaça de Sant Vicenç de Sarrià.

Organitza: Movi de Sarrià

10 a 11 h

ZUMBA

Activitat aeròbica coreografiada amb els millors tècnics. Gaudiràs d’una estona d’esport i diversió.

Lloc: Plaça del Consell de la Vila

Organitza: Claror Can Caralleu

10 a 13 h

XXXVII Torneig de dòmino

Competició de dòmino per parelles.

Lloc: Casa Orlandai – Sala Thalita

Organitza: PSC Sarrià-Sant Gervasi Partit del Socialistes de Catalunya

10 a 14 h

ASSIS Verd, Sembrant Futur

Veniu a passar el matí amb els més petits a l’espai ecològic «Sembrant futur» d’ASSÍS. Gaudireu decorant una casa en miniatura i fent de jardiners mentre planteu verdures i herbes aromàtiques. Us guiaran els alumnes d’ASSÍS Verd, el nostre curs de formació en jardineria i horticultura.

Lloc: Plaça de Sarrià

Organitza: ASSÍS Centre d’Acollida

10.30 a 13.30 h

Vine a conèixer-nos i descobreix l’esgrima amb nosaltres.

Club d’esgrima SAM

El club d’esgrima SAM us ofereix la possibilitat de conèixer un esport de combat on, mitjançant una arma, els i les esgrimistes intenten tocar l’adversari/a sense ser tocats. És un esport que prové del duel.

Un dels punts més forts de l’esgrima és que és un esport molt complet, combina tant el físic com la ment.

Des de l’aspecte físic es treballa la resistència, la força, la velocitat, la flexibilitat, la coordinació, la potència i l’equilibri.

Des del vessant mental trobem la capacitat de concentració, la creativitat, el control emocional, el raonament tàctic i la resolució de problemes.

Lloc: Club d’esgrima SAM
Avda. J. V. Foix nº 98

Organitza: Club d’Esgrima SAM

11 a 13 h

Taller familiar – instal·lació col·laborativa TRAÇ

Casetes, laberints, cubs gegants, camins.

Construïm de manera col·laborativa estructures de fusta a través del joc lliure, explorant el volum, les formes geomètriques i donant llibertat absoluta a la creativitat i la imaginació.

Taller familiar òptim a partir d’infants de 6 anys  (els més petits i petites han d’anar acompanyades d’una persona adulta).

Lloc: c/ Paletes, 3 (davant del Traç)

Organitza: Escola Traç

11 a 14.30 h

La botifarrada del Mercat de Sarrià

Gaudirem de la festa i d’un bon esmorzar.

Lloc: Mercat de Sarrià
Av. Reina Elisenda nº 8-19 (dins el mercat)

Organitza: Associació de Venedors del Mercat de Sarrià

11 a 13 h

Facepainting Kids&Us Sarrià

Taller de pinta-cares pels nens i nenes de Sarrià.

Lloc: c/ Major de Sarrià intersecció amb c/ Calàndries

Organitza: Kids&Us Sarrià

11 a 13.30 h

Vine a jugar amb la boccia (esport adaptat) – Taller infantil amb figures de guix Activitat dirigida a tota la ciutadania on es gaudirà de l’esport que practiquen les persones amb discapacitats físiques (és com una petanca adaptada) i taller de pintura amb figures de guix pels infants.

Lloc: Plaça de Sarrià

Organitza: AUXILIA

11 a 15 h

Aigües de Barcelona

Paradeta d’Aigües de Barcelona. Vine a descobrir les activitats que et proposem!

Lloc: Sortida del pàrquing BSM – Tocant via Augusta

Organitza: Aigües de Barcelona

11 a 22 h

Festa del 40è aniversari del Centre Cívic Sarrià

Celebrem els 40 anys de l’equipament amb propostes al llarg del dia:

– Al matí visites guiades de la història de la casa i l’arxiu

– A la tarda activitats al jardí per tots els públics;  ball, concerts, tallers, berenar, pinta-cares, jocs de rol, campionats, tómbola…

Lloc: Jardins Vil·la Cecilia

Organitza: Centre Cívic Sarrià

11.30 a 13 h

Taller de castells

Sempre has volgut fer castells i mai has trobat l’excusa per fer-ne? Els teus infants s’enfilen per tot arreu i no saps com canalitzar-ho? Busques una activitat familiar o amb amistats en un ambient de bon rotllo? T’apassionen els castells, però no saps per on començar? És un gran dia per provar-ho, vine!

Lloc: Plaça del Consell de la Vila

Organitza: Castellers de Sarrià

11.30 a 14.15 h

Vermut i música, amb el grup municipal de Barcelona En Comú

Una estona per compartir idees i opinions amb el grup municipal de BEC de manera distesa, tot escoltant música i fent un vermut.

Lloc: Plaça Sant Vicenç de Sarrià

Organitza: Sarrià/St. Gervasi en Comú

12 a 14 h

Vermut musical de la Comissió de Festes amb la ABAND

La Comissió de Festes del Roser de Sarrià us proposem fer el vermut ambientat amb la gran actuació de la ABAND. Vine i gaudeix de bona música tot fent l’aperitiu!

Lloc: Plaça de Sarrià

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià

Col·labora: ABAND

12 a 13 h

Conta Contes

Narració de contes per a nenes i nens fins a 10 anys, els d´11 a 99 anys també hi estan convidats.

Lloc: Casa Orlandai – Pati d’en Marcel

Organitza: PSC Partit dels Socialistes de Sarrià-Sant Gervasi

12 a 14.30 h

Vermut popular en defensa de la llengua catalana

Vine i gaudeix d’un vermut popular amb música en directe al cor de Sarrià.

Lloc: Placeta del Xiprer

Organitza: Junts per Catalunya Sarrià – Sant Gervasi 

12 a 19 h

Dinar al Carrer Mañé i Flaquer

Dinar al carrer Mañé i Flaquer per gaudir de la Festa Major amb els veïns i veïnes.

Lloc: c/ Mañé i Flaquer entre Sant Vicenç i Verge de Núria

Organitza: Asun Font – veïns i veïnes del carrer Mañé i Flaquer

17 a 19 h

Cercavila de Festa Major

A les 17 h s’inicia la passejada cultural de caire infantil pels carrer del barri. A les 18.30h hi ha l’entrada a la Plaça del Consell de la Vila de cada entitat participant, fent actuació individual.

Recorregut: Plaça del Consell de la Vila, Negrevernís, Clos de Sant Francesc, Bonaplata, Oriol Mestres, Major de Sarrià, Plaça del Consell de la Vila.

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià

18 a 20 h

Festival del Pregó

Festival per celebrar les Festes de Sarrià i l’inici de les Festes del Pilar.

Lloc: Centre Aragonès de Sarrià
Carrer Fontcoberta nº 23

Organitza: Centre Aragonès de Sarrià

19.30 a 22 h

Correvila 2023

Sortim de casa i portem la festa al carrer! El Correvila es fa per varis carrers, passant per diferents bars i locals del barri al ritme dels tabalers. Bon menjar, bon beure i bona música!

El tiquet es comprarà el mateix dia a partir de les 19:30h a la Plaça del Consell de la Vila.  Inclou 5 consumicions, got i samarreta. Preu: 12e.

Lloc: Plaça del Consell de la Vila

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià

Col·labora: Cafè Orlandai, Bar Sotavent, Bar Tomàs, Pizza Mítica, Tabalers de Sarrià i Trastok’ts Street Band.

21 a 22.45 h

Teatre, comèdia: No et vesteixis per sopar

Bernat ho té tot organitzat per passar un cap de setmana especial. La visita d’un amic, el canvi de plans de la seva dona i molts malentesos, convertirà la vetllada en una nit molt moguda i en un embolic.

Lloc: Teatre de Sarrià

Organitza: La Bambolina Negra

22 a 0 h

Nit de Concerts: Piketas

Piketa’s és un grup adrianenc nascut el 2015, ofereix un espectacle juvenil i reivindicatiu que barreja temes propis amb versions. Han pujat als escenaris de tot el Barcelonès, on han fet ballar a tothom.

No us perdeu aquest concertàs on trobareu música juvenil per festejar, interacció i inclusió a l’espectacle del públic, missatges reivindicatius tot vivint un espectacle de temes propis i versions.

Barres a càrrec de la Comissió de Festes del Roser de Sarrià.

Lloc: Plaça de Sarrià

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià

22 a 0 h

Gran nit de DJ’s: Mar Arans

La Mar Arans és locutora de ràdio i Dj. Pura energia dalt i baix de l’escenari.  Veniu amb ganes de festa que ella us farà ballar al ritme de tots els èxits del moment.

Spoiler: algún «remember» també hi haurà!Barres a càrrec de la Comissió de Festes del Roser de Sarrià.

Lloc: Plaça del Consell de la Vila

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià

0 a 2 h

Nit de Concerts: The Papa’s & The Popo’s

The Papa’s & The Popo’s son una banda, en el sentit més profund de la paraula, originària

de la zona del montserratí.

Bateria, percussions, DJ, baix, dues guitarres, teclat, trombó, saxo, trompeta i dues veus, que ens presenten els ‘hits’ del rock, del punk i del ska de tots els temps, sense renunciar als grans temes del moment.

Un tribut al directe, a la música de ball, a les matinades, a cridar la lletra d’una cançó amb un got de plàstic a la mà aixecada, desafiant les lleis de la física newtoniana. Amb 20 anys d’experiència, la banda ha tocat en més de 100 municipis diferents de tot Catalunya.

Barres a càrrec de la Comissió de Festes del Roser de Sarrià.

Lloc: Plaça de Sarrià

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià

0 a 2 h

Gran nit de DJ’s: 3 n’RAYA

3 n’RAYA és un col·lectiu d’artistes amb una única aspiració: fer-vos moure tot l’esquelet, del dit petit del peu als pèls del nas.

Ambientem festes amb temes reggae, techno i dance hall, encara que sempre estem oberts a dilatar horitzons un cop pres el pols al públic.

Una sessió adulterada de good vibes i de chumba-chumba pa’l body!

Barres a càrrec de la Comissió de Festes del Roser de Sarrià.

Lloc: Plaça del Consell de la Vila

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià

Liternatura 2023
set. 30 @ 10:00 – 18:00

Festival: Liternatura 2023

10 h Itinerari musicat. Homenatge a Italo Calvino

Amb motiu del 100 aniversari del naixement d’Italo Calvino, David Carabén serà l’encarregat de posar música en directe a una conversa itinerant entre l’escriptora Tina Vallès i el professor Javier Aparicio Maydeu sobre l’obra Palomar d’Italo Calvino.

L’itinerari musicat començarà al MUHBA Vil·la Joana, seguirà pel pantà de Collserola i acabarà a la Biblioteca Collserola – Josep Miracle.

Cal inscripció prèvia.

12.30 h Conversa de Santiago Beruete amb Pilar Sampietro

Santiago Beruete, jardiner, paisatgista, professor de jardineria i investigador botànic en obres d’art, conversa amb la periodista Pilar Sampietro sobre la seva darrera obra, Un trozo de tierra (Turner, 2022). En aquest llibre de relats, Beruete explica històries de persones que  han cuidat un tros de terra, igual per convertir-lo en jardí, un hort o per contemplar-lo saludable.

13:45 h Presentació de l’últim número de la revista Arrels, a càrrec de Josep Sucarrats.

El número de tardor d’Arrels busca resguardar-se al refugi, al sostre, al lloc on tornar. S’interessa per la casa que s’adapta a l’entorn: la masia, la cabana, la tenda. Cerca la connexió entre el patrimoni ancestral i les edificacions efímeres i sostenibles. En aquest número, Arrels obrirà les portes de les cases fetes a la mesura humana.

16 h Lectura poètica de Carmen Berasategui: Un bosque es un poema que no muere

Poesia, música y performance a partir del seu últim poemari Cosas asombrosas ocurrirán hoy.  La poeta llegirà acompanyada pel músic Alex García.

17 h Ryoko Sekiguchi conversa amb Manel Ollé

L’escriptora Ryoko Sekiguchi conversarà amb l’escriptor Manel Ollé sobre el seu darrer llibre, Nagori. La nostalgia por la estación que termina (Periférica, 2023), on l’autora aprofundeix en els sentiments lligats a fruits i hortalisses de temporada. Amb lirisme, assenyala com hem canviat els nostres hàbits. I com aquests canvis han afectat la producció i els sentiments.

18 h Taula rodona Ciutat Jardí

Taula rodona, sobre la relació entre ciutat i natura, amb Salvador Rueda, Janet Sanz i Daniele Porretta. Davant les exigències de renaturalitzar les ciutats, el creador del concepte superilla i una de les polítiques cabdals per la seva implementació a la ciutat de Barcelona conversaran amb un arquitecte gran coneixedor de la literatura futurista sobre quines són les ciutats que ens esperen… ara que ciutats de tot el món estan replicant el model superilla.

Biblioteca Collserola – Josep Miracle
c/ d’Elisa Moragas i Badia, 34

Festa del Casal!
set. 30 @ 10:30 – 22:00

Festa del Casal! Fem 40 anys! Vine a celebrar-ho!

De 10:30 a 12 h: Itinerari: La història de la Vil·la Cecília
Descobreix com era una casa d’estiueig de l’alta burgesia a principis de segle. Amb Pedro Guerrero, de Viaje a la Barcelona Secreta.  Activitat gratuïta amb inscripció prévia al web.

D’11 a 13.30 h  Celebrem el passat, però… Com imaginem el futur!?
Sabies que fa 40 anys semblava impossible que aquí hi hagués un Centre Cívic? Taller per compartir la imaginació i escriure futurs que desitgem.  A cura d’Elisenda Solà-Niubó. Activitat gratuïta amb inscripció prévia al web.

De 12.15 a 13.15 h Visitem l’Arxiu municipal de Sarrià
Voleu conèixer les peculiaritats de l’Arxiu Municipal amb qui compartim casa? La visitarem de la mà dels mateixos arxivers del Districte. Activitat gratuïta amb inscripció prévia al web.

De 17 a 18 h  Ball d’envelat!
Diem adeu a l’estiu amb ritme. Ballaruca i juerga pels més grans.

18 h Berenar popular  
Coca del barri i xocolata per tothom.

18 h Tómbola dels tresors  
Participes en la nostra Pòngola? Si ho fas podràs endur-te les joies de la corona a ca teva i fer-te una foto amb la Reina de la Festa dels 40.

De 17 a 18.30 h  Pintacares per infants

De 18.30 A 20.30 h Tallers oberts: Mural participatiu “Posa aquí la teva cara”, “Fes-te el teu souvenir” i “Broda la teva postal”.

De 18.30 A 20.30 h Concerts a la terrassa
Fa 40 anys els Beatles van fer el seu gran concert dalt d’un edifici, t’ho vas perdre?  No t’ho perdis aquest 30 de setembre des d’una de les terrasses de l’edifici.

De 18.30 A 20.30 h Espais de joc
Jocs de Rol, Rummikub i altres… perquè al casal ens encanta jugar!
Durant tot el dia a les galeries:  Vine a veure les imatges del que ha passat en aquestes parets els darrers 40 anys!

Totes les activitats son gratuïtes.

Centre Cívic Sarrià
c/ d’Eduardo Conde, 22

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/sarria/p/54063/festa-del-casal-