Agenda

des.
5
Dl
Vida
des. 5 @ 18:00

Exposició: Vida, amb Isabel Diaz-Aguado Tintoré

Pintura. Presento quadres realitzats amb materials naturals de formes simplificades, colors vius i duts a terme amb tècnica acrílica i mixta sobre taula de fusta. He escollit la temàtica de “panxetes” de les dones embarassades per a mostrar la importància i la bellesa de la vida en diferents moments del dia mentre es fan les mateixes tasques de la vida quotidiana com les que duem a terme la resta de persones.

Centre Cívic Can Castelló
c/ Can Castelló, 1 – 7

Entrada lliure

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello/p/48645/vida-

des.
12
Dl
Georges Gershwin, de Broadway a l’Olimp
des. 12 @ 17:00

Xerrada: Georges Gershwin, de Broadway a l’Olimp, amb Xavier Chavarria, crític i   musicòleg.

Auditori Joan XXIII, ICCIC
Via Augusta, 205

Preu: 5 €

des.
13
Dt
Bijuteria amb paper màgic i flors
des. 13 @ 17:00 – 20:30

Nadal craft: Bijuteria amb paper màgic i flors, amb Verónica Maraver

Crea el teu propi fermall o penjoll amb la tècnica shrinkle i encapsulació de flors amb resina. Aprendràs a crear el teu propi penjoll o fermall amb la tècnica del paper màgic i decorar-ho amb flors preservades, creant una peça de bijuteria 3D.

Suplement de material: 6€ Cada participant haurà de portar estoig amb llapis i tisores.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

Cal inscripció en línia

Activitat gratuïta

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/49318/nadal-craft-bijuteria-amb-paper-magic-i-flors

Els Tres Tenors de Nadal
des. 13 @ 17:00

Cinema: Els Tres Tenors de Nadal, amb Joan Casanovas.

Els Tres Tenors format per Josep Carreras, Plácido Domingo i Luciano Pavarotti, que van cantar sota aquest nom a finals del segle XX i primers anys del XXI. Veurem i comentarem la projecció del seu concert de Nadal a l’Òpera de Viena.

Casal Sant Ildefons
c/ de Marià Cubí, 111

des.
14
Dc
Com gestionar la nostàlgia i l’enyor en dates assenyalades
des. 14 @ 17:00

Xerrada: Com gestionar la nostàlgia i l’enyor en dates assenyalades, amb Laura Duran, psicòloga de Benestar emocional i salut comunitària del CAP Sarrià

Aquesta xerrada té l’objectiu de donar eines per gestionar els sentiments d’enyorança, tristor i nostàlgia sorgits en dates assenyalades com les festes de Nadal o les celebracions d’aniversari. Per què ens sentim així i com podem reconduir o transformar el malestar? Aprendrem a entendre els nostres sentiments i a gestionar-los per tornar a gaudir d’aquests dies.

Centre Cívic L’Elèctric
ctra. Vallvidrera a Sant Cugat, km 6,5

Activitat gratuïta

Enllaç: https://bit.ly/3ugbQdL

Knygy Klubas
des. 14 @ 17:00 – 19:00

Club  de lectura lituà: Knygy Klubas. A càrrec de Associació Lituana

Aquesta activitat té com a objectiu fusionar el plaer per la lectura i la llengua lituana. El primer dissabte de mes ens reunirem per parlar sobre una obra literària. Aquesta es podrà llegir en qualsevol idioma disponible, però la discussió en les trobades es durà a terme en lituà. Per tal de facilitar l’obtenció i la lectura dels llibres, cal omplir un formulari que trobareu al web on també hi trobareu el llistat d’obres a llegir i comentar.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/48901/club-de-lectura-litua-knygy-klubas

 

Nadal a Viena
des. 14 @ 17:00

Cine Fòrum: Nadal a Viena. Presentació i comentaris, a càrrec d’en Joan Casanovas.

Concert celebrat a Viena amb tres cantants d’excepció: el català Josep Carreras, el castellà Plàcido Domingo, i la cantant nord-americana Diana Ross. Sentirem moltes cançons populars nadalenques però també d’altres que ens agradaran a tots.

Llar Mn. Lluís Vidal
c/ Bigai, 12

Naufragis: història submergida
des. 14 @ 17:00

Visita guiada al Museu d’Arqueologia de Catalunya: Naufragis: història submergida, a càrrec del MAC (Museu d’Arqueologia de Catalunya)

Al fons dels oceans, dels mars, dels rius i dels llacs del nostre país, del nostre planeta, s’hi amaga una memòria fascinant, una història submergida, que mereix ser coneguda, conservada i transmesa a les generacions futures. L’exposició Naufragis. Història submergida vol donar a conèixer la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català, i, alhora, la important tasca d’estudi, salvaguarda i protecció del mateix que, des  del 1992, realitza el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), a l’ocasió del 30è aniversari de la seva creació.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

Cal inscripció en línia

Activitat gratuïta

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/48764/rutes-i-visites-guiades-visita-guiada-al-museu-darqueologia-de-catalunya-naufragis-historia-submergida

 

Bullet Journal
des. 14 @ 17:30 – 20:00

Nadal Craft: Bullet Journal, amb Laia Voto de Maduiixa

El bullet journal és la combinació ideal d’agenda, diari personal i llibreta de notes. Crea els mesos al teu gust i personalitza’ls tant com vulguis. Adapta les setmanes a les teves necessitats i descobreix quin és el sistema que més s’adequa a tu. Crearem col·leccions, wishlists, registres d’hàbits i de tasques. I molt més. Descobreix com organitzar-te millor només amb una llibreta.

Suplement de material: 10 € (inclou una llibreta de la marca Tombow per a cada participant i una petita guia explicativa de tot el sistema bullet journal. A més a més de material a l’aula per poder fer decoracions, washi tapes, retoladors, enganxines especials…)

Cada participant haurà de portar: tisores i cola de barra. Si en teniu també podeu portar, whasi tapes, retoladors, bolis, enganxines per bullet journal, retalls de paper que us agradin de diaris, revistes…etc

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

Cal inscripció en línia
Activitat gratuïta

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/49319/nadal-craft-bullet-journal

Científiques catalanes 2.0: referents de prop
des. 14 @ 18:00

Científiques catalanes 2.0: referents de prop

Xerrada i visita a l’exposició a càrrec de l’Associació Catalana de Comunicació Científica

Exposició: del 2 al 30 de desembre

Científiques catalanes 2.0. Projecte coordinat pel Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC que pretén donar una major visibilitat al paper estratègic de les dones científiques de Catalunya. L’objectiu de l’exposició és posar de manifest el paper fonamental de la dona en l’avanç de la ciència en la societat, tot destacant algunes científiques contemporànies del nostre territori.

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

 

Concert de Nadal
des. 14 @ 18:00

Concert de Nadal de l’Escola de Música Can Ponsic

Plaça del Consell de la Vila de Sarrià

Organitza: Ajuntament de Barcelona

 

Quines diferències ens fan humans?
des. 14 @ 19:00

Cafès científics: Quines diferències ens fan humans? amb Esther Lizano, de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE-UPF-CSIC)

En estudiar els genomes dels primats, els nostres parents més propers, es pot avaluar l’evolució de les característiques específiques dels humans, no només anatòmiques sinó també adaptatives. Per a una millor comprensió de les diferències no només s’estudia la informació genètica, sinó com es modula i com es transcriu en humans i grans simis.

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Entrades: 3 €

Les Pastoretes de Vallvidrera
des. 14 @ 20:30

Les Pastoretes de Vallvidrera. Unes pastoretes valentes adapten lliurement el clàssic de Folch i Torres i ofereixen una obra plena d’aventures, bon humor i música.

Mercat Cultural Vallvidrera
c/ Elisa Moragas i Badia, 2

Entrades: 8 €

des.
15
Dj
Berenar de Nadal amb torrons, neules i cava
des. 15 @ 17:30

Berenar de Nadal amb torrons, neules i cava. Amb la coral de la Llar.

Llar Mn. Lluís Vidal
c/ Bigai, 12

Memòries (Des)Plegades
des. 15 @ 17:30 – 20:30

Barcelona Districte Cultural: Memòries (Des)Plegades, amb Marta de Dolçallibreta

Activitat complementària a l’espectacle “Conservando Memoria”, de El Patio teatro

Taller d’enquadernació i iniciació als àlbums de memòries. Cada participant crearà el seu propi quadern/objecte desplegable amb tapes dures folrades amb diferents maneres i propostes per conservar i exposar records i memòries. Una peça personal i íntima que es pot exposar i mirar de manera “convencional” i alhora lineal quan es desplega. Cal portar: Fotografies antigues, escrits, dibuixos o qualsevol cosa que es vulguis incloure al quadern de memòries. També  llapis, goma, tisores, un drap de cotó (tipus llençol o samarreta) i una revista vella per embrutar.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

Cal inscripció en línia
Activitat gratuïta

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/48988/memories-desplegades

Nadal al Casal
des. 15 @ 17:30

Festes tradicionals: Nadal al Casal. Vine a donar la benvinguda al Nadal amb nosaltres. Poemes, música amb la Big Band Antàrtida i algun dolç sorpresa per gaudir d’una tarda en companyia i alegria.

Casal de Can Fàbregas
c/ Pere Figuera i Serra, 1

Immigració i treball, les contradiccions del sistema
des. 15 @ 18:00

Taula rodona: Immigració i treball, les contradiccions del sistema. Projecció d’una entrevista a Gonzalo Fajul, activista i investigador en la Fundació Por Causa, i una posterior taula rodona amb la ponència de Sònia Parella, sociòloga, professora de l’UAB i experta en migracions i mercat laboral. I testimonis de persones migrants i empresaris

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

Organitza: Plataforma Sarrià Sant Gervasi Refugi
Col·laboren: Fundació Putxet, Sindicat Sindillar i Barnavasi

Oriol Vallès Trio
des. 15 @ 18:00

Sons de Ciutat. Concert de jazz: Oriol Vallès Trio

Melodies contemporànies, algunes de ben conegudes i altres d’inèdites. Una proposta en mutació constant. Una complicitat indiscutible de trompeta, contrabaix i bateria.

Mercat de Sant Gervasi
Plaça Frederic Soler

Acta de tancament d’exercici de l’AV de Sant Gervasi de Cassoles
des. 15 @ 18:30

Acta de tancament d’exercici de l’AV de Sant Gervasi de Cassoles. Actuacions de la coral Vent del Nord, dels Lluïsos de Gràcia, i de l’escola de dansa MagDansa.

Centre Cívic Pere Pruna
c/ Ganduxer, 130

Treballem amb pdfs
des. 15 @ 18:30

Taller digital: Treballem amb pdfs, a càrrec de l’Espai Digital

Crearem documents PDF i els gestionarem, separant-los, ajuntant-los i dividint-los.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a ccvazquezmontalban.inscripcionscc.com

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ d’Elisa Moragas i Badia, 34

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/46392/treballem-amb-pdfs