Agenda
Projecció del documental: Priorat (70’). Direcció: David Fernández de Castro. Producció: Lastor Media, Un Capricho de Producciones. El Priorat ha estat escenari d’un prodigi: una comarca en perill de mort s’ha convertit, en menys de vint anys, en una referència vitivinícola mundial gràcies a la col•laboració entre un grup de joves emprenedors vinguts de fora i els viticultors del territori. I els seus protagonistes, cellerers, agricultors i gent relacionada amb el món del vi, expliquen què és el que té d’especial aquesta terra. Perquè, com diu René Barbier, “el millor vi és el que té una història per explicar”.
Cinema lliure a la biblioteca. Aquesta tardor torna el cicle que uneix les biblioteques de Catalunya, Balears i Occitània. Un espai on intercanviar realitats de franc mitjançant els documentals produïts a cada territori de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània. Ja sigui a la platja o a les biblioteques, Cinema Lliure tot l’any.
Biblioteca Sant Gervasi
c/ Sant Gervasi de Cassoles, 85
Sala d’actes. Entrada lliure. Aforament limitat
Taller cuina: Anticipa’t al Nadal, amb Lamammaalicia Planeja el teu menú nadalenc amb antelació, no el deixis per l’últim moment. En aquest taller prepararem aperitius, un plat principal i postres amb un toc innovador per fer inoblidable aquesta celebració.
Centre Cívic Can Castelló
c/ Can Castelló, 1-7
Preu: 19,89 € Suplement : 10 €
http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello/p/20793/anticipat-al-nadal
Concert: Una vetllada a cal Baró de Maldà, amb Nuno Mendes (violí) i Sergi Casademunt (violoncel).
Ens transportarem en el temps per gaudir d’una vetllada musical a cal Baró de Maldà, redactor del “Calaix de Sastre”, un dietari que descriu la Barcelona de finals del Segle XVIII. El Baró era un gran aficionat a la música i conegut per les vetllades musicals que organitzava a casa seva, acompanyat pel primer violinista de la catedral mossèn Josep Prats.
Espai Putxet
c/ Marmellà 13
Espectacle gratuït amb reserva de plaça al 93 418 6035. Duració: 1 h
Debat/reflexió sobre el passat i el present de la repressió a Catalunya, amb Vicent Partal i represaliats catalans de diferents edats.
Modera: Lletres per la República
Escola Oficial d’Idiomes
av. de la Riera de Cassoles, 23
Regimen sanitatis. Salut i alimentació a l’edat mitjana
A l’edat mitjana, els metges formats a les universitats consideraven que per preservar l’equilibri del cos i mantenir la salut era imprescindible la dieta, entesa en un sentit ampli. Us proposem un taller-demostració de cuina medieval dissenyat per la Fundació Alícia, en el qual, seguint els preceptes mèdics de l’època, dominaran l’harmonia de gustos contraposats, els dolços i les espècies.
Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Baixada del Monestir, 9
Activitat de pagament: 9,20€. Places limitades. Reserves al web. Consultes al correu reservesmonestirpedralbes@bcn.cat
Presentació del llibre Els secrets de Sarrià, de Jordi Bigues, publicat per la editorial Mirador.
Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23
Setmana de la Ciència. Narcís Monturiol, revolució, utopia i invenció, amb Carles Puig-Pla de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica.
Narcís Monturiol i Estarriol (1819-1885), republicà i socialista utòpic, té una biografia apassionant que li va conferir molta popularitat. Conegut sobretot pels seus esforços en la navegació submarina mitjançant els seus dos Ictineus, també va dedicar-se a realitzar d’altres invencions no tan conegudes.
Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29
http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/l/13/2565/setmana-de-la-ciencia
Projecció del documental: Milicianes (72’). Direcció: Tània Balló i Jaume Miró.Producció: Nina Produccions, TVCatalunya, IB3 TV, Cinètica Produccions. La matinada del 5 de setembre de 1936 a Manacor van ser executades pels feixistes cinc milicianes. L’existència d’un diari escrit per una d’elles, on es relata els dies de campanya a Mallorca, i una foto del grup feta poc després de ser detingudes és el punt de partida de la recerca.
Cinema lliure a la biblioteca. Aquesta tardor torna el cicle que uneix les biblioteques de Catalunya, Balears i Occitània. Un espai on intercanviar realitats de franc mitjançant els documentals produïts a cada territori de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània. Ja sigui a la platja o a les biblioteques, Cinema Lliure tot l’any.
Biblioteca Sant Gervasi
c/ Sant Gervasi de Cassoles, 85
Sala d’actes. Entrada lliure. Aforament limitat
Taller cuina: Anticipa’t al Nadal, amb Lamammaalicia Planeja el teu menú nadalenc amb antelació, no el deixis per l’últim moment. En aquest taller prepararem aperitius, un plat principal i postres amb un toc innovador per fer inoblidable aquesta celebració.
Centre Cívic Can Castelló
c/ Can Castelló, 1-7
Preu: 19,89 € Suplement : 10 €
http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello/p/20793/anticipat-al-nadal
La ciència de la rebosteria (familiar), amb Serena Sgarzi.
Gaudeix d’aquesta activitat de cuina on es prepararan galetes i es decoraran com si fossin plaques de Petri. Aquesta activitat està dirigida a públic familiar (més informació al web).
Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29
http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/32022/la-ciencia-de-la-rebosteria-familiar
La ciència de la rebosteria (adult), amb Serena Sgarzi.
Les plaques de Petri són uns estris molt utilitzats al laboratori per cultivar microorganismes. En aquesta activitat de cuina parlarem sobre la microbiologia i prepararem unes “plaques de Petri” comestibles amb base de galeta.
Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29
http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/32023/la-ciencia-de-la-rebosteria-adult
Showcooking: Especial espàrrecs, amb Mercè Homar i David Sanmartin.
L’espàrrec té com a component principal l’aigua, és una hortalissa baixa en calories, que no té greix i amb un contingut baix en sal. És una bona font de vitamines antioxidants i d’àcid fòlic. Però si voleu saber-ne més delsespàrrecs, veniu al showcooking i a la xerrada divulgativa sobre les seves propietats i no us perdeu la degustació final!
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Alimentació i… residus? Conèixer la importància econòmica, social i ambiental que implica obtenir els aliments és una via per fer-nos conscients de la importància de no malbaratar-los.
Projecció de curtmetratges del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient amb debat posterior. En el marc del cicle Claqueta i Acció!
Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29
http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/32038/alimentacio-i-residus
Presentació del llibre El carrer dels senyors, de Carlos Romaní. Amb Jordi Bigues i l’autor de la recerca, Carlos Romaní.
Més informació: https://diarieljardi.cat/la-casa-de-les-amat-recupera-part-de-la-seva-historia-amb-el-carrer-dels-senyors/
Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23
Organitza: Taller d’Història de Sarrià
T’interessa. Sissí, una emperadriu que va visitar Barcelona, amb Jaume Vilarrúbia.
Biblioteca Sant Gervasi
c/ Sant Gervasi de Cassoles, 85
Sala d’actes. Entrada lliure. Aforament limitat
Taller: Xai vs Porquet, a càrrec LaurierNgilimana.
En aquest taller farem els més sucosos i suculents rostits amb guarnicions, que et faran no deixar de sucar pa.
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Preu: 14,92 € (3 hores)
Showcooking: Especial la castanya, amb Mercè Homar i David Sanmartin.
La castanya és una fruita seca molt nutritiva que ens aporta hidrats de carboni complexos de llarga duració i, per tant, energia per escalfar-nos bé a l’hivern… Vols saber més propietats i aprendre a fer diferents plats amb aquest ingredient? T’hi esperem!
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Showcooking: Tria l’ingredient estrella!, amb Mercè Homar i David Sanmartin. En aquest showcooking decidiràs tu què vols aprendre a cuinar. Et donarem diverses propostes i, de totes, la que més vots tingui serà la que farem aquest dia. Participa i acompanya’ns en una tarda on aprendrem a cuinar l’ingredient estrella i ens informarem de totes les seves propietats i beneficis!
El dia 28 de novembre coneixeràs l’ingredient escollit pels usuaris!
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Xerrada: La història que amaguen els hotels, amb Alba Vendrell, gestora cultural graduada en Història de l’Art i diplomada en turisme.
“La història que ens amaguen els hotels” és una xerrada que pretén fer un recorregut per alguns hotels, conèixer-ne el passat, el present i, inclús, convidar-vos a descobrir els seus interiors, alguns realment sorprenents, en persona.
Centre Cívic L’Elèctric
Ctra. de Vallvidrera a Sant Cugat, km 6,5
Cuina urànica: Torrons casolans, amb Josep Vidal. Descobreix les receptes dels torrons i fes-los a casa aquestes festes. Plus de material: 8 €
Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29
http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/32161/cuina-uranica-torrons-casolans