Dijous 28, març 2024
18.8 C
Sant Gervasi
18.7 C
Sarrià

Agenda

febr.
5
Dc
Celebració del Centenari 51a Renovació de la Flama Catalana
febr. 5 @ 19:15

Actes de Celebració del Centenari 51a Renovació de la Flama Catalana. Rebuda de la Flama a la Seu del Districte. Xerrada sobre la Flama i Pompeu Fabra, amb Àgueda Vallès.

La flama restarà a la Seu fins el dia 14.

Seu del districte de Sarrià-Sant Gervasi
plaça del Consell de la Vila

Organitza: CE Els Blaus

febr.
19
Dc
Pompeu Fabra
febr. 19 @ 19:30

Xerrada: Pompeu Fabra, amb Jordi Mir i Àgueda Vallès.

CE Els Blaus
c/ Cornet i Mas, 15

 

març
17
Dc
Com redactar un informe mèdic
març 17 @ 18:00

Sessió en línia: Com redactar un informe mèdic, s’abordaran els errors més comuns i s’aportaran algunes recomanacions bàsiques per millorar-ne la comprensió. L’acte també servirà per presentar el Quadern de la Fundació Dr. Antoni Esteve L’informe mèdic: com millorar-ne la redacció per facilitar-ne la comprensió, que ha coordinat Rosa Estopà, Investigadora del grup IULATERM de la Universitat Pompeu Fabra.

Un informe mèdic és un text escrit per un metge sobre el procés assistencial d’un pacient, en el qual es descriuen processos, proves i observacions per tal d’arribar a un diagnòstic i a un tractament adequat. Els informes són fragments de la biografia d’una persona en els quals els metges narren el seu estat de salut. També permeten desenvolupar estudis clínics i epidemiològics, i gestionar i avaluar l’atenció assistencial. Són també documents legals que prenen molta importància en processos judicials. Tot i que a vegades alguns professionals els perceben com una obligació rutinària, els informes mèdics són la columna testimonial del sistema sanitari en el sentit que configuren les traces històriques dels centres.

La sessió es podrà seguir en línia mitjançant l’enllaç següent.

Degut a les restriccions actuals per raons sanitàries, s’ofereix un nombre limitat de 15 places per a totes aquelles persones que hi vulguin assistir de forma presencial i que rebran un exemplar del llibre. Només s’han de posar en contacte mitjançant el correu electrònic pmorales@esteve.org.

Fundació Dr. Antoni Esteve
Torre Esteve
Passeig de la Zona Franca, 109. 4a planta
08038 Barcelona

Més informació: https://www.esteve.org/ca/eventos/informe-medic/

Acte organitzat per:

març
24
Dc
L’ús no sexista del llenguatge
març 24 @ 18:00 – 19:30

Sessió virtual: L’ús no sexista del llenguatge, amb Eva Roma, assessora lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística

Sessió en què es presentaran recursos i estratègies per aconseguir un ús no sexista del llenguatge en les comunicacions, valorant que l’estil del text no se’n ressenti, ni tampoc la claredat o precisió, aspectes fonamentals tant en l’expressió oral com escrita.

Biblioteca de Sant Gervasi
c/ Sant Gervasi de Cassoles, 85

Amb inscripció prèvia breu.cpnl.cat/kx5

Més informació a la biblioteca

abr.
24
Ds
Modalitat virtual
abr. 24 @ 18:00 – 18:30

Xerrada: Modalitat virtual.

Biblioteca de Sant Gervasi
c/ Sant Gervasi de Cassoles, 85

Sessió gratuïta i oberta a tothom

Inscripcióprèvia a breu.cpnl.cat/kx5

Organitza: Consorci per a la Normalització Lingüística

maig
5
Dc
Recursos lingüístics a la xarxa
maig 5 @ 18:00 – 19:30

Sessió virtual: Recursos lingüístics a la xarxa, amb Eva Roma, assessora lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL).

En aquesta sessió es donaran a conèixer les principals eines lingüístiques de la xarxa (correctors, traductors, webs específics de llengua, etc.) que permeten millorar la qualitat lingüística dels textos i es treballarà amb el cercador lingüístic Optimot a partir d’exemples pràctics.

Biblioteca de Sant Gervasi
c/ Sant Gervasi de Cassoles, 85

Amb inscripció prèvia https://bit.ly/3fdv0L5

Imatge aèria de la biblioteca Joan Maragall i el Centre Cívic Vil·la Florida ©BCQ arquitectura barcelona
nov.
4
Dv
Dir-ho ben dit
nov. 4 @ 19:00

Presentació del llibre: Dir-ho ben dit, de Ramon Sangles i Moles. Amb Angelina Cabré, Pere Poy, Laia Torrent i l’autor del llibre.

Biblioteca Joan Maragall – Sant Gervasi
c/ Sant Gervasi de Cassoles, 85

gen.
12
Dj
La immersió lingüística des del seu inici i el seu futur
gen. 12 @ 19:00

Xerrades ACIM: La immersió lingüística des del seu inici i el seu futur, amb Anna Camps i Mundó, catedràtica de didàctica de la llengua

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

febr.
13
Dl
La influència de la llengua catalana, en la maltesa, revelada a través  dels noms d’ocell
febr. 13 @ 17:00

Xerrada: La influència de la llengua catalana, en la maltesa, revelada a través  dels noms d’ocell, amb Pere Alzina i Bilbeny, consultor i comunicador ambiental.

Auditori Joan XXIII, ICCIC
Via Augusta, 205

Preu: 5 €

març
6
Dl
Sessió sobre l’ús no sexista de la llengua
març 6 @ 17:00

Sessió sobre l’ús no sexista de la llengua, amb Eva Roma Colomer, del Consorci de Normalització Lingüística de Barcelona (CNL)

Sessió sobre l’ús no sexista de la llengua, en la qual es presenten recursos i estratègies per aconseguir un ús no sexista del llenguatge en les comunicacions, valorant que l’estil del text no se’n ressenti, ni tampoc la claredat o precisió, aspectes fonamentals tant en l’expressió oral com escrita.

Biblioteca Clarà
c/ Doctor Carulla, 22-24

Sessió oberta. Entrada lliure. Aforament limitat.

Enllaç de l’activitat al web de la Biblioteca Clarà:

https://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibclara/ca/agendes/sessio-sobre-l-us-no-sexista-de-la-llengua-a-carrec-de-l-eva-roma-colomer_99400705533

oct.
5
Dj
Taller de doblem en català
oct. 5 @ 12:00

Taller de doblem en català, amb Francesc Fenollosa i Ten, actor de doblatge i expert en lectura en veu alta i habilitats per parlar en públic

Torna l’activitat estrella de la tardor, per a públics de totes les edats i procedències. Doblarem fragments de pel·lícules de ficció, documentals i dibuixos animats. Taller en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Preu: gratuït

Enllaç. aquí