Agenda
Arrossos, amb Rosa Maria Garcia
Vols aprendre a fer un bon arròs? En aquest taller veurem els tipus d’arròs, trucs per cuinar-los al seu punt i petits detalls que importen.
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Preu: 15,50 € (3 hores) § 9 €
Cal inscripció prèvia a https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Vine a saber-ne més: Showcooking: Codony
El codony és una fruita antiga originària de diverses parts d’Àsia i del Mediterrani. El seu cultiu es remunta a l’antiga Grècia i Roma, on va servir com a símbol d’amor i fertilitat. Els codonys són baixos en calories i tenen una varietat de vitamines i minerals essencials, cosa que els converteix en una fruita nutritiva. Ofereixen una gran quantitat d’antioxidants, que poden reduir l’estrès metabòlic i la inflamació, alhora que protegeixen les cèl·lules de danys radicals lliures. Contenen vitamina C i fibra, dos nutrients que donen suport a un sistema immunitari saludable. També poden tenir propietats antibacterianes. A diferència d’altres fruites, els codonys no es mengen crus. Al vine a saber-ne més us explicarem les millors opcions per cuinar-los, tot gaudint dels seus beneficis per la salut.
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Preu: 14,33 € (2 hores)
Cal inscripció prèvia a https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Vine a saber-ne més: Showcooking: La borralla
La borralla és un dels productes de la terra més desconeguts, però tastar-la és quedar-ne enamorat. En països com França o Itàlia, la borralla és considerada una verdura de luxe, i sovint la trobem formant part de la seva gastronomia més gourmet. Nutricionalment parlant, les borralles aporten un còctel vitamínic i mineral únic. Són baixes en calories i molt riques en fibra i GLA (Àcid Gamma Linoleic), un àcid gras amb acció antiinflamatòria. Es tracta d’una verdura a recuperar en els nostres plats que resulta especialment interessant per combatre estrenyiment i diverses afeccions com l’asma, l’artritis reumatoide i la dermatitis atòpica. Interessant també durant la menopausa pel seu gran poder remineralitzant.
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Preu: 14,33 € (2 hores)
Cal inscripció prèvia a https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Mercat: BCN en las altures, gastronomia y shopping para disfrutar.
Una experiència única que uneix l’arquitectura modernista amb propostes innovadores, música en viu i delícies gastronòmiques que barregen sabors tradicionals amb nous i sorprenents ingredients.
Del 27 al 29 de novembre:
divendres 27: de 11 a 21 h
dissabte 28: de 11 a 21 h
diumenge 29: de 11 a 20 h
Torre Bellesguard – Antoni Gaudí
c/ Bellesguard, 20
Entrada 2€
#bcnenlasalturas | @bcnenlasalturas
Compra de entradas en www.bcnenlasalturas.com
Cuina xup-xup, amb Rosa Maria Garcia.
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Preu: 15,50 € (3 hores) § 8 €
Cal inscripció prèvia a https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Vine a saber-ne més: Showcooking: Tria l’ingredient estrella!
En aquest showcooking tu pots decidir què vols aprendre a cuinar. Et donarem diverses propostes i, de totes, la que més vots tingui serà la que farem aquest dia. Participa-hi i acompanya’ns en una tarda on aprendrem a cuinar l’ingredient estrella i ens informarem de totes les seves propietats i beneficis.
Centre Cívic Vil·la Florida
Muntaner, 544
Preu: 14,33 € (2 hores)
Cal inscripció prèvia a https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Química a la cuina
Descobreix en aquesta activitat com són les biomolècules dels vegetals, com afecten l’ésser humà i quina és la seva importància a la gastronomia.
En col·laboració amb el Col·legi Oficial de Químics
Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29
https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/33513/quimica-a-la-cuina
Cuina tradicional nadalenca, amb Rosa Maria Garcia
Per cuinar per a les festes necessitarem moltes idees i ben variades, per anar canviant cada dia; propostes que us agradaran i no us complicaran massa. Tradicionals i algunes d’innovades!
Dilluns, dimarts i dimecres, 14, 15 i 16 de desembre, de 19 a 21 h
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Preu: 39,53 € (9 hores)
Cal inscripció prèvia a https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Vine a saber-ne més… Showcooking: Especial Nadal! amb el xef David Sanmartín
Ensenyarem a fer uns aperitius originals i saludables amb què sorprendre als teus convidats. Prepararem uns blinis de fajol que combinarem amb diferents ingredients dolços i salats que faran les delícies de tothom, al mateix temps que cuidem una mica la nostra alimentació en aquests dies tan especials.
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia al web del centre cívic https://vflorida.inscripcionscc.coma partir del dia 30 de novembre.
Amb motiu de les mesures de prevenció, l’aforament de la sala es veurà reduït; per aquest motiu, et recomanem que t’hi inscriguis amb temps. Aquest showcooking s’emetenn en directe a través del nostre canal de Youtube. En cas de no poder desenvolupar l’activitat de manera presencial (degut a les mesures de prevenció), aquesta activitat podrà dur-se a terme, únicament, en línia.
Tallers de cuina: Aperitius nadalencs, amb Eulàlia Fargas
Ja estàs planificant les menges d’aquest Nadal? És important preparar-les amb antelació, de manera que el cuiner pugui tenir-ho tot a punt unes hores abans i gaudir de la família. Prepara els ingredients, junts farem aperitius i entrants fàcils per sorprendre en els dinars o sopars nadalencs.
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Cal inscripció prèvia a https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Preu: 13,18 € (3 hores)
Crea el teu tortell de Reis, amb Eulàlia Fargas
Aprèn a fer l’autèntic tortell de reis! Ja pots anar preparant la fava, el rei i els ingredients. Junts prepararem el tortell, així aniràs esbrinant els trucs i secrets d’aquestes postres tradicionals.
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Preu: 13,18 € (3 hores)
Cal inscripció prèvia a https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Taller: Cuina nadalenca per a solters i solteres, amb Eulàlia Fargas
Les festes nadalenques demanen fer plats vistosos, com també de cassola. Els que som solters o solteres farem aquests plats tradicionals, però canviant-ne les proporcions i coccions. Prepara els ingredients i cuina, alhora, amb una xef. Farem plats elaborats i també de senzills que ens donaran l’aire festiu.
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Preu: 26,35 € (6 hores)
Cal inscripció prèvia a https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida
Vine a saber-ne més… Showcooking: Especial Nadal! amb el xef David Sanmartín
Ensenyarem a fer uns aperitius originals i saludables amb què sorprendre als teus convidats. Prepararem uns blinis de fajol que combinarem amb diferents ingredients dolços i salats que faran les delícies de tothom, al mateix temps que cuidem una mica la nostra alimentació en aquests dies tan especials.
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia al web del centre cívic https://vflorida.inscripcionscc.coma partir del dia 30 de novembre.
Amb motiu de les mesures de prevenció, l’aforament de la sala es veurà reduït; per aquest motiu, et recomanem que t’hi inscriguis amb temps. Aquest showcooking s’emetenn en directe a través del nostre canal de Youtube. En cas de no poder desenvolupar l’activitat de manera presencial (degut a les mesures de prevenció), aquesta activitat podrà dur-se a terme, únicament, en línia.
La cuina del Cafè Orlandai (virtual), amb Víctor Galceran, cuiner del Cafè Orlandai
Aprèn a cuinar les receptes que més t’agraden del Cafè Orlandai! Farem dues receptes per sessió i tot amb productes de temporada i de proximitat! Fes-ho en directe i des de casa amb els consells del cuiner del nostre Cafè preferit!
Els dissabte 6 i 20 de febrer, 6 i 20 de març, de 12 a 13:30 h
Cal disposar d’aliments concrets, que seran indicats abans de començar el curs.
Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23
Preu: 26,35 € (6 hores).
Inscripcions aquí.
Receptes de cuina: Tapes i postres amb flors, amb de Ma Pilar Ibern, “La Gavina”, professora de cuina i assessora nutricional
Has tastat les flors comestibles? O les has utilitzat nomes per decorar?
Coneix quines són les millors flors pels teus plats.
Receptes de cuina: Un espai on explicarem receptes d’amanides fresques, aperitius creatius i postres capricioses. Totes de fàcil creació, decorades amb flors i aromatitzades amb olis essencials ecològics ingeribles.
Casals de gent gran del districte: Sant Ildefons, Can Castelló i Can Fàbregas
Activitat telemàtica, amb inscripció prèvia
Més informació: info@ggsantildefons.cat
Receptes de cuina: Fruites i productes de temporada, amb de Ma Pilar Ibern, “La Gavina”, professora de cuina i assessora nutricional
Elaborarem plats que ajudin a evitar l’astènia primaveral, utilitzant productes de temporada rics en triptòfans, minerals i vitamines.
Receptes de cuina: Un espai on explicarem receptes d’amanides fresques, aperitius creatius i postres capricioses. Totes de fàcil creació, decorades amb flors i aromatitzades amb olis essencials ecològics ingeribles.
Casals de gent gran del districte: Sant Ildefons, Can Castelló i Can Fàbregas
Activitat telemàtica, amb inscripció prèvia
Més informació: info@ggsantildefons.cat
Receptes de cuina: Olis diferents per cuinar, amb de Ma Pilar Ibern, “La Gavina”, professora de cuina i assessora nutricional
Receptes amb olis essencials i ingredients saludables per gaudir amb salut. Descobreix què aporten els olis a la nostra digestió i al sistema immunològic utilitzant-los als nostres plats.
Receptes de cuina: Un espai on explicarem receptes d’amanides fresques, aperitius creatius i postres capricioses. Totes de fàcil creació, decorades amb flors i aromatitzades amb olis essencials ecològics ingeribles.
Casals de gent gran del districte: Sant Ildefons, Can Castelló i Can Fàbregas
Activitat telemàtica, amb inscripció prèvia
Més informació: info@ggsantildefons.cat
Pa de Sant Jordi, amb Eulàlia Fargas.
El pa de Sant Jordi és un pa de festes molt típic a Barcelona. Té la particularitat d’estar enriquit, a bandes alternades, amb formatge i amb sobrassada, de manera que en tallar les llesques, aquestes queden amb el dibuix de les quatres barres catalanes. Va ser inventat pel forner barceloní Eduard Crespo a la dècada de 1980. Vols fer-ne un? Prepara els ingredients i segueix-me.
Centre Cívic Vil·la Florida
c/ Muntaner, 544
Preu: 13,18 € (3 hores)
Taller de cuina online: Cremes, gaspatxos i smothies, amb La Mammaalicia.
El bon temps ens obliga a menjar més lleuger. Les cremes fredes, els gaspatxos i els batuts són una alternativa sana i ideal per esmorzar, com a primer plat o com un sopar lleuger. Us donarem trucs clau per fer-los a casa i prepararem tres receptes delicioses.
Centre Cívic Can Castelló
c/ Can Castelló, 1-7
Preu: 8,78 € (2 hores)
Xerrada divulgativa: Barcelona comestible: què podem fer per una alimentació sostenible, amb Katarina Kostic, de Froof.
En aquesta xerrada parlarem del paper estratègic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles. Parlarem sobre l’alimentació sostenible vinculada al projecte de l’Ajuntament de Barcelona i ens fixarem especialment en projectes que ja s’estan duent a terme a Collserola.
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a ccvazquezmontalban.inscripcionscc.com
Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34