Agenda

gen.
16
Ds
Xavi Lozano presenta, Solo
gen. 16 @ 11:00 am

Matinals familiars: Música amb instruments insòlits. Xavi Lozano presenta, Solo

És possible fer música amb una regadora, una escala o fins i tot amb una tanca? Aquest format de conferència – concert per a tots els públics i en clau d’humor, ens mostra composicions musicals de blues, jazz o música popular interpretades amb instruments impossibles.

Passis: 11 i 12.15 h

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Les activitats que es proposen seran online o presencial en funció de la normativa del moment. Consulta la nostra pàgina web (www.casaorlandai.cat o www.barcelona.cat/cccasaorlandai) per accedir a la informació més actualitzada

Preu: 3 € (De 0 a 3 anys gratuïts)

 

 

gen.
17
Dg
Itinerari d’història per Sarrià Vell
gen. 17 @ 10:00 am – 12:00 pm

Itinerari d’història per Sarrià Vell.

Punt de trobada: Plaça Sarrià, escales de l’església de Sant Vicenç de Sarrià

Organitza: Vermut App

Més informació aquí

Preu: 8 €

Perduts, una comèdia de Ramon Madaula
gen. 17 @ 6:00 pm

Perduts, una comèdia de Ramon Madaula

El sainet és una peça còmica en un acte, de caràcter costumista i popular. Fent el símil gastronòmic seria l’equivalent a la tapa: menjar lleuger que es serveix en una sola ració.

Els protagonistes del nostre sainet són dos homes, el Joan i el Lluís (Jordi Coromina)Òscar Intente. Han arribat a la quarantena amb tot el que consideren indispensable per gaudir d’una vida plena i ordenada: parella sòlida, fills, salut, feina estable, casa agradable… etc. Per fi han assolit la confortabilitat anhelada durant anys. Podríem dir que són dos homes força afortunats. Però, tot i així, dins seu sonen cants de sirena que no saben com aplacar. Sempre en volem més. No hi ha un full de ruta per les coses importants, i és tan fàcil perdre’t. PERDUTS és el sainet de dos bons homes que tenint-ho tot, estan a punt de perdre-ho tot.

Una comèdia escrita i dirigida pel gran Ramon Madaula, amb els actors Jordi Coromina i Oscar Intente. Riures assegurats amb dos homes completament perduts.

Teatre de Sarrià
c/ Pare Miquel de Sarrià, 8

Entrades: 12 € public general, 8 € (socis Centre de Sarrià)

gen.
18
Dl
Allò que no et mata
gen. 18 @ 8:00 pm

El documental del mes: Allò que no et mata, d’Alexe Poukine.

Amb 19 anys, l’Ada va ser violada tres vegades en una mateixa setmana per un home que coneixia bé. Una invitació a sopar va desencadenar la primera i ella no es va defensar, però es va citar dues vegades més amb el seu agressor per confrontar-lo i buscar respostes. Una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança sense victimitzar les dones.

La història de l’Ada és explicada a través de múltiples veus de diferents dones que construeixen el seu relat, la seva versió dels fets i com es va sentir abans, durant i després. Poc a poc, totes les dones d’aquesta pel·lícula es converteixen en les protagonistes de la història de l’Ada i també en testimonis de les seves pròpies històries que, per desgràcia, parteixen del mateix punt de partida… Una pel·lícula coral que exposa, des de les dones i sense victimitzar-les, les sensacions contradictòries i les conseqüències després d’una violació o agressió sexual on l’abusador no és ni un desconegut, ni un monstre, ni un assetjador que actua de nit, a les cantonades o als portals de les cases… i busca comprendre i trobar respostes a les reaccions que aquestes agressions sexuals desencadenen en les dones que no encaixen en el que la opinió pública anomenaria “víctimes correctes”. That Which Does Not Kill no és només la història d’Ada, sinó una contribució més a visibilitzar un fenomen social molt ampli i encara silenciat.

Teatre de Sarrià
c/ Pare Miquel de Sarrià, 8

Entrades: 3 €

Enllaç: https://www.teatredesarria.cat/programacio/allo-que-no-et-mata-vosc-el-documental-del-mes/

gen.
20
Dc
A Sarrià comencem el 2021 amb un bon clima!
gen. 20 @ 6:00 pm

A Sarrià comencem el 2021 amb un bon clima!

Temps estranys de sindèmia. L’emergència sanitària s’entrecreua amb la crisi ecològica i la social. Temps per fer pinya i trobar-nos cuidar-nos i organitzar-nos!

Moltes són les persones a Sarrià que lluiten en el seu dia a dia per un futur més digne i en equilibri amb la natura i el planeta. A títol individual o dins de Sarrià Respira, l’Ecocó de la Casa Orlandai, Ecologistes de Catalunya/Ecologistes de Sarrià, Som Natura, la plataforma Defensem Can Raventós, la Plataforma Vives i Tutó, Ciència en Societat, l’Espai Gardenyes, la Plataforma Bici Augusta i la pròpia vocalia de medi ambient d’aquesta Associació de Veïns, entre moltes d’altres.

És per això que hem decidit que el moment requereix veure’ns, trobar-nos, parlar i organitzar-nos per afrontar els temps difícils que vindran i fer xarxa, sumar i fer realitat idees per un barri i un planeta més verd a través de donar-nos suport mutu. Perquè sens cap mena de dubte juntes som més fortes.

Podeu venir a títol individual o com a entitat! La trobada és oberta a tothom!

Activitat digital: http://meet.jit.si/EcoXarxaSarrià 

 

La cursa per la vacuna contra el SARS-CoV-2
gen. 20 @ 7:00 pm

Les Veus Científiques: La cursa per la vacuna contra el SARS-CoV-2, amb Lluís Ruíz-Ávila, biòleg director general a Leukos Biotech SL i a Ruti Immunotherapeutics SL, empresa espanyola que desenvolupa una vacuna contra la covid-19 i d’altres infeccions víriques respiratòries, i José Luis Martí, Professor de Dret a la Universitat Pompeu Fabra.

De totes les vacunes que darrerament estan en tràmit o bé aprovades, quines són les llums i ombres? Per què les presenten en notes de premsa i no en revistes científiques? Com canviarà el com fer la recerca l’experiència de la Covid-19? Per què han de fer-se dues aplicacions de la vacuna? Les presses han fet créixer la desconfiança? Com pot ser l’adaptació d’una població semi-immunitzada? Podem pensar de manera realista en una immunització de grup, sigui de forma natural o induïda? Com són les vacunes?

S’ha explicat bé el desenvolupament de la vacuna per a la covid-19 per a que les persones es vacunin per al bé comú? Hauria de ser obligatòria? Hauria de ser un requisit per a algunes activitats? Què ha d’imperar? La salut pública? El bé comú? L’interès personal? Podria ser un requisit per entrar a llocs determinats: un avió, una feina, un teatre? Pot haver-hi un risc d’estigmatització? En quin moment podrem pensar en retornar a una vida sense limitacions ni distanciament?

Activitat virtual

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Zoom. Aquesta activitat es retransmetrà també en directe pel canal de Youtube de la Casa Orlandai, en aquest cas sense possibilitat de participar-hi de veu.

Preu: gratuït

Enllaç: aquí

Les Veus de la República:
Les Veus de la República
gen.
21
Dj
Taller d’Història de Sarrià
gen. 21 @ 7:00 pm

Taller d’Història de Sarrià. Xerrades per divulgar la història de Sarrià.

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Activitat en línia

Enllaç al web: aquí

gen.
22
Dv
L’art de visitar un jardí: Vil·la Cecília i Vil·la Amèlia
gen. 22 @ 10:30 am

Passejada: L’art de visitar un jardí: Vil·la Cecília i Vil·la Amèlia, amb La Fàbrica del Sol.

Ens endinsarem en els jardins de Vil·la Cecília i Vil·la Amèlia, dues antigues cases senyorials de Sarrià. Aquests espais verds són el resultat d’una agradable fusió entre les espècies originals d’uns antics jardins privats i les plantacions introduïdes quan es van remodelar per fer-los públics.

Els Jardins de la Vil·la Amèlia tenen origen en el sumptuós jardí que Ignasi Girona va fer construir en una finca de la seva propietat i just al costat hi trobem els de la Vil·la Cecília, d’aspecte encalmat, tot i el flux continu de vianants que l’han incorporat als seus itineraris habituals. En cas que l’activitat no es pugui realitzar presencialment no es realitzarà.

Dues passejades, a les 10.30 h i a les 12 h 

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/31093/caminada-lart-de-visitar-un-jardi-villa-cecilia-i-villa-amelia

Cal inscripció prèvia a ccvazquezmontalban.inscripcionscc.com

 

Recital de piano, amb Víctor Braojos
gen. 22 @ 7:30 pm

Recital de piano, amb Víctor Braojos

Repertori:

Ludwig v. Beethoven (Bonn 1770 – Vienna 1827)
Bagatel·les Op.126 (1824)
Andante con moto
Allegro
Andante
Presto
Quasi allegretto
Presto – Andante amabile e con moto – Presto

Josep Maria Guix (Reus 1967)
Bagatel·la nº1 (World Premiere)

Robert Schumann (Zwickau 1810 – Bonn 1856)
Fantasia Op.17 en Do Major (1839)
Apassionat i fantasiós; amb aire de llegenda
Moderat i enèrgic
Lentament i tranquil

Concert a la sala Vila Arrufat

Jardí dels Tarongers, Casa Bartomeu
c/ Ràbida 5, 08034 Barcelona

Durada 45 minuts. Aportació 10€

Magalí Sare i Sebastià Gris presenten, A boy and a girl
gen. 22 @ 8:00 pm

L’Imperdible de Divendres. Música: Magalí Sare i Sebastià Gris presenten, A boy and a girl

Celebrem l’inici de les Festes Majors de Sant Vicenç amb la cantant vallesana Magalí Sare i el guitarrista mallorquí Sebastià Gris. Una proposta molt personal i d’una sensibilitat extrema que arrisca amb l’experimentació electrònica i la desconstrucció de temes clàssics de cambra i cançons populars mallorquines.

Organitza: Comissió de Festes de Sant Vicenç i Casa Orlandai

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Activitat presencial, retransmesa en directe pel canal de Youtube de la Casa Orlandai

Enllaç: aquí

gen.
23
Ds
Itinerari d’història per les rodalies de Sarrià
gen. 23 @ 10:00 am – 12:00 pm

Itinerari d’història per les rodalies de Sarrià, amb Marc Beramendi, guia oficial de turisme, i Jesús Mestre, historiador.

Itinerari presencial: Plaça Major -punt de trobada-, Can Sentmenat, Parc del Castell de l’Oreneta, Pedralbes, Can Canet de la Riera, Caputxins, Parc de la Reina Amàlia i la Casa Orlandai – fi de l’itinerari.

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Organitza: Taller d’Història de Sarrià

Preu: 8,52 € (2 hores)

 

gen.
24
Dg
Sardanes amb la Cobla del Baix Llobregat
gen. 24 @ 6:00 pm

Audició de sardanes amb la Cobla del Baix Llobregat, amb la col·laboració de la Taula d’Entitats de Sarrià.

Audició de sardanes al Teatre de Sarrià amb la Cobla del Baix Llobregat, amb la col·laboració de la Taula d’Entitats de Sarrià. Continuem fidels a la nostra tradició i tenim com un dels nostres objectius prioritaris la divulgació entre els/les nostres conciutadans/es de la nostra cultura  i la llengua del nostre País, posant especial èmfasi en la difusió de la cultura tradicional i popular catalana:

“La Sardana té un caràcter eminentment mediterrani, on el fet de donar-se les mans es un signe d’acceptació. Els valors que atresora la seva música i la dansa expressen simbòlicament els elements més preuats de la humanitat: llibertat, respecte, solidaritat, amor i pau. La cobla, que interpreta la música, és una formació instrumental única al món. Les viles i les ciutats celebren les seves festes sense que mai hi faltin les ballades de sardanes”.

Teatre de Sarrià
c/ Pare Miquel de Sarrià, 8

Entrades: Taquilla inversa /amb reserva prèvia

Enllaç: https://www.teatredesarria.cat/programacio/audicio-de-sardanes-amb-la-cobla-del-baix-llobregat/

gen.
31
Dg
Allò que no et mata
gen. 31 @ 8:00 pm

El documental del mes: Allò que no et mata, d’Alexe Poukine.

Amb 19 anys, l’Ada va ser violada tres vegades en una mateixa setmana per un home que coneixia bé. Una invitació a sopar va desencadenar la primera i ella no es va defensar, però es va citar dues vegades més amb el seu agressor per confrontar-lo i buscar respostes. Una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança sense victimitzar les dones.

La història de l’Ada és explicada a través de múltiples veus de diferents dones que construeixen el seu relat, la seva versió dels fets i com es va sentir abans, durant i després. Poc a poc, totes les dones d’aquesta pel·lícula es converteixen en les protagonistes de la història de l’Ada i també en testimonis de les seves pròpies històries que, per desgràcia, parteixen del mateix punt de partida… Una pel·lícula coral que exposa, des de les dones i sense victimitzar-les, les sensacions contradictòries i les conseqüències després d’una violació o agressió sexual on l’abusador no és ni un desconegut, ni un monstre, ni un assetjador que actua de nit, a les cantonades o als portals de les cases… i busca comprendre i trobar respostes a les reaccions que aquestes agressions sexuals desencadenen en les dones que no encaixen en el que la opinió pública anomenaria “víctimes correctes”. That Which Does Not Kill no és només la història d’Ada, sinó una contribució més a visibilitzar un fenomen social molt ampli i encara silenciat.

Teatre de Sarrià
c/ Pare Miquel de Sarrià, 8

Entrades: 3 €

Enllaç: https://www.teatredesarria.cat/programacio/allo-que-no-et-mata-vosc-el-documental-del-mes/