Agenda

oct.
20
Dc
L’apassionant món de les estrelles
oct. 20 @ 6:00 pm

L’apassionant món de les estrelles. A càrrec d’Albert Morral – Llicenciat en Física – AAS i AstroBarcelona.

Aquells puntets brillants que veiem durant la nit, les estrelles, són uns astres absolutament apassionants. Neixen en nebuloses en un procés força turbulent. Se’n formen de molt variades, amb diferents mides, masses, temperatures, etc. i viuen durant milions o milers de milions d’anys. Finalment moren en uns processos més o menys tranquils: Es converteixen en gegants vermelles i totes elles acaben com astres molt petits i molt densos: nanes blanques, estrelles de neutrons o forats negres, els astres més misteriosos de tots.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/42965/mirant-el-cel-lapassionant-mon-de-les-estrelles

És possible fer teixits humans?
oct. 20 @ 7:00 pm

Cafès científics: És possible fer teixits humans? Amb Marta Cherubini, investigadora del European Molecular Biology Laboratory

Els nostres primers òrgans funcionals són els microvasos. Un funcionament incorrecte es relaciona amb nombroses malalties. Gràcies a l’enginyeria de teixits es poden formar capil·lars sanguinis in vitro per a comprendre com funcionen els teixits vasculars complexos i les malalties vasculars. I, atès que experimenten respostes diferents segons les hormones que els influeixen, quines diferències es poden trobar segons el sexe.

Activitat híbrida, presencial i virtual.

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Preu: 3 €

Enllaç: aquí