Agenda

juny
18
Dv
El nostre Univers més proper
juny 18 @ 7:30 pm

Cicle del cel: El nostre Univers més proper, amb ASTER, Agrupació Astronòmica de Barcelona

Deixant a banda la immensitat de l’Univers, les galàxies i altres objectes que el conformem, en aquesta conferència parlarem dels nostres veïns més propers, amb els quals compartim l’existència del Sistema Solar. Parlarem de les similituds i les diferències, de com podem observar-los, i en definitiva, els coneixerem més a fons.

Casal de barri Can Rectoret
c/ de la Via Làctia, 4

Inscripcions: https://bit.ly/2QVGx86

Tots els públics

Observació nocturna,
juny 18 @ 9:30 pm

Cicle del cel: Observació nocturna, amb ASTER, Agrupació Astronòmica de Barcelona

Veurem a través del telescopi alguns dels objectes del cel. Podrem veure en directe els diferents relleus i cràters que es troben a distàncies de milers o milions d’anys llum.

Casal de barri Can Rectoret
c/ de la Via Làctia, 4

Inscripcions: https://bit.ly/2QVGx86

Tots els públics

juny
19
Ds
Una verdor terrible, de Benjamin Labatut
juny 19 @ 7:00 pm

Cafè científic amb llibre: Una verdor terrible, de Benjamin Labatut, amb Frederic Udina, professor d’estadística al Departament d’Economia i Empresa de la UPF.

Mitjançant un excel·lent exercici de no-ficció literària, Benjamín Labatut entrellaça descobriments científics reals amb els aspectes humans que hi van intervenir. Entre ells, el del descobriment del blau de Prússia al segle XVI i els processos que van dur a trobar el gas Zyklon B –substància que va acabar essent utilitzada als camps d’extermini–.

A més d’altres històries relacionades amb el món de les matemàtiques, també explora com va sorgir el debat entre determinisme i indeterminisme: «juga Déu als daus?»

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Preu: 3 €

Cal inscripció prèvia.

Enllaç: aquí