Agenda

març
1
Dl
La tecnologia i les certituds immediates
març 1 @ 7:00 pm

Xerrada telemàtica: La tecnologia i les certituds immediates, amb Ingrid Guardiola. Xerrada del cicle Reflexions a l’escola 2021: Les incerteses, de la Fundació Collserola.

La incertesa és una eina de rendiment perquè fa que les persones interaccionin més i permetin a la màquina saber moltes més coses de nosaltres. Però ¿què hi ha de cert en tot això? A quines certeses arribem nosaltres? I la màquina?

Ingrid Guardiola és assagista, investigadora i realitzadora audiovisual. També és doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i professora associada de la Universitat de Girona.

Més informació i inscripcions

Incerteses
© Fundació Collserola
març
9
Dt
La incertesa és al teu davant. La paraula, al teu costat
març 9 @ 7:00 pm

Xerrada telemàtica: La incertesa és al teu davant. La paraula, al teu costat, amb Josep M. Esquirol. Xerrada del cicle Reflexions a l’escola 2021: Les incerteses, de la Fundació Collserola.

Compartirem una reflexió sobre la promesa i la confiança en el camí d’aprendre. Com en qualsevol camí, no totes les fites són al mateix lloc. Saber diferenciar és la condició per comprendre, per orientar-se i per caminar en la bona direcció.

Josep Maria Esquirol és catedràtic de filosofia a la Universitat de Barcelona. Dirigeix el grup de recerca Aporia (dedicat a la relació entre filosofia i psiquiatria) i imparteix el postgrau de Pensament i creativitat a La Salle.

Més informació i inscripcions

Incerteses
© Fundació Collserola
març
16
Dt
El cervell en temps d’incertesa
març 16 @ 7:00 pm

Xerrada telemàtica: El cervell en temps d’incertesa, amb Mara Dierssen. Xerrada del cicle Reflexions a l’escola 2021: Les incerteses, de la Fundació Collserola.

Una de les coses que el cervell humà porta pitjor i que genera més emocions negatives és no saber el que passarà: la incertesa. En aquesta xerrada, tractarem les conseqüències neurobiològiques de les situacions d’incertesa i els mecanismes cerebrals per fer-hi front.

Mara Dierssen és doctora en Neurobiologia per la Universitat de Cantàbria i directora de recerca del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona.

Més informació i inscripcions

Incerteses
© Fundació Collserola