Agenda

març
10
Dc
La salut mental i l’art per defugir de l’estigma
març 10 @ 7:00 pm

Les Veus de la República: La salut mental i l’art per defugir de l’estigma

Amb Manel Anoro Preminger, director de l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i salut mental i metge familiar i Marta Espar, periodista i guionista especialitzada en temes socials i de salut

En salut mental l’art pot ser una eina sanadora. Però si es practica en grup aquest benefici s’amplifica. Les Companyies inclusives de teatre, dansa o música poden ser espais fèrtils per a la creació però també esdevenen petits oasis de dignitat, pau, proximitat, relació i intimitat compartida on, persones amb i sense trastorn mental, s’acompanyen i ajuden mútuament en un projecte artístic i de vida. Espais fèrtils, d’igualtat, autonomia i cooperació allunyats de la fredor i l’estigma d’alguns ambients sanitaris i socials. Són les Llars escèniques; refugis acollidors plens d’art i vida que ens fan millors, més resilents i ens ajuden a benviure.

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Activitat virtual.

Enllaç: aquí

 

març
16
Dt
El cervell en temps d’incertesa
març 16 @ 7:00 pm

Xerrada telemàtica: El cervell en temps d’incertesa, amb Mara Dierssen. Xerrada del cicle Reflexions a l’escola 2021: Les incerteses, de la Fundació Collserola.

Una de les coses que el cervell humà porta pitjor i que genera més emocions negatives és no saber el que passarà: la incertesa. En aquesta xerrada, tractarem les conseqüències neurobiològiques de les situacions d’incertesa i els mecanismes cerebrals per fer-hi front.

Mara Dierssen és doctora en Neurobiologia per la Universitat de Cantàbria i directora de recerca del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona.

Més informació i inscripcions

Incerteses
© Fundació Collserola