Diàlegs a l’era de Can Calopa: Barcelona, cap a un nou model agroalimentari, amb Aitor Urkiola i Emma Rojas, modera Clara Griera.
A Barcelona és possible la sobirania alimentària? Pagesia, model productiu i consum responable. Aquesta xerrada inicia un cicle de diàlegs sobre la sostenibilitat del futur de Barcelona.
L’agricultura catalana suposa menys de l’1% del PIB de la nostra economia i de 1956 a 2009 l’AMB ha perdut un 75% de superfície útil agrícola, que actualment només representa el 5% del total. En aquest context i amb una pagesia cada cop més envellida, conceptes com l’agroecologia, el cooperativisme, les xarxes de consum curt, l’estacionalitat, la producció extensiva o els mercats locals s’erigeixen en alternatives a un model agrari cada cop més qüestionat. Ara bé, és possible aturar la inèrcia de l’actual sistema agroindustrial? Amb quins costos? Per quines vies? I, el que és més important, és factible assolir la plena sobirania alimentària al nostre país?
Masia de Can Calopa de Dalt
Vallvidrera