Dimarts 05, desembre 2023
10.8 C
Sant Gervasi
10.6 C
Sarrià

Barcelona, cap a un nou model agroalimentari

0
Quan:
19 de maig de 2021 @ 18:30 Europe/Madrid Franja horària
2021-05-19T18:30:00+02:00
2021-05-19T18:45:00+02:00

Diàlegs a l’era de Can Calopa: Barcelona, cap a un nou model agroalimentari, amb Aitor Urkiola i Emma Rojas, modera Clara Griera.

A Barcelona és possible la sobirania alimentària? Pagesia, model productiu i consum responable. Aquesta xerrada inicia un cicle de diàlegs sobre la sostenibilitat del futur de Barcelona.

L’agricultura catalana suposa menys de l’1% del PIB de la nostra economia i de 1956 a 2009 l’AMB ha perdut un 75% de superfície útil agrícola, que actualment només representa el 5% del total. En aquest context i amb una pagesia cada cop més envellida, conceptes com l’agroecologia, el cooperativisme, les xarxes de consum curt, l’estacionalitat, la producció extensiva o els mercats locals s’erigeixen en alternatives a un model agrari cada cop més qüestionat. Ara bé, és possible aturar la inèrcia de l’actual sistema agroindustrial? Amb quins costos? Per quines vies? I, el que és més important, és factible assolir la plena sobirania alimentària al nostre país?

Masia de Can Calopa de Dalt
Vallvidrera

elsdialegs

Previous article Mostra de Comerç de Sarrià
Next article 23a Fira de comerç de Sant Gervasi.
Avatar
Historiador, especialitzat en la història de la ciutat de Barcelona. Director de la revista L'Avenç els anys 1988 i 1989, i de Plecs d'Història Local des de 1989 fins al 1997. Com editor, he coordinat obres col·lectives com ara el Diccionari d'Història de Catalunya (1992), l'Atles d'Història de Catalunya (1995), entre altres, publicades a Edicions 62. Col·laboro en la constitució de l'Associació Cultural Casa Orlandai, de la que vaig ser el primer president, el 2007. He escrit els llibres L'Abans. Barcelona Vila de Sarrià, recull gràfic 1874-1975 (2012) i Sant Gervasi de Cassoles (2013). El 2014 vaig fundar El Jardí, aventura en què persisteixo

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.