Dimecres 24, abril 2024
13.5 C
Sant Gervasi
13.5 C
Sarrià

Diada Pau Casals Barcelona

0
Quan:
20 de juny de 2019 @ 20:00 Europe/Madrid Franja horària
2019-06-20T20:00:00+02:00
2019-06-20T20:15:00+02:00

La Diada Pau Casals és una iniciativa per commemorar i celebrar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb la ciutat de Barcelona, com també la seva dimensió musical, social i popular, contribuint a la seva difusió entre les noves generacions.

El 16 de juny de 1934 l’Ajuntament de Barcelona va nomenar fill adoptiu a Pau Casals, li va concedir la Medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l’avinguda situada al peu del Turó Park.

L’any 2015 es va celebrar la primera Diada Pau Casals-Barcelona. El 2016, l’Ajuntament de Barcelona la va institucionalitzar i al llarg de les darreres edicions, ha esdevingut una celebració oberta a tothom i amb vocació de créixer.

Programació
Conducció de l’acte: Màrcia Cisteró (actriu)
Castellers Els nens del Vendrell
Orquestra Xavier Montsalvatge-IEA Oriol Martorell
Orquestra Simfònica Vozes
Grup de Violoncel·listes

Ens espera una celebració d’accent singular: gaudirem de les actuacions de dues orquestres formades per músics joves i amb talent, a més d’un grup de 40 violoncel·listes, i una actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell, ciutat nadiua d’un dels noms més universals de la cultura catalana.

Podrem escoltar Puigsoliu “poema simfònic” de Joaquim Serra, i Serenata per a cordes, de P.I. Txaikovski, gràcies a les magnífiques interpretacions de l’Orquestra Montsalvatge del Institut Escola Artístic Oriol Martorell, sota la direcció de Heriberto Fonseca, cap de corda del IEA Oriol Martorell, del Conservatori del Liceu, i professor de violí al Conservatori de Música de Badalona.

Per altra banda, l’Orquestra Simfònica VOZES, dirigida per Pablo González, tocarà una peça de J. Offenbach; Orfeu als inferns (Obertura) i una altra de J. Strauss; Polka Trish-Trash. VOZES és un projecte musical i social que treballa per a la integració i cohesió de nens i adolescents amb dificultats d’accés a la cultura, proporcionant-les-hi formació musical. En l’actualitat, en aquesta escola de vida hi participen més de mig miler de nens de Barcelona i Madrid.

Per tancar la celebració, un grup de 40 violoncel·listes, format pel professorat i els alumnes dels principals conservatoris i escoles de música de Barcelona, i dirigits pel prestigiós director Antoni Ros Marbà, que ha estat director de l’Orquestra Simfònica de RTVE, de l’Orquestra Ciutat de Barcelona i de l’Orquestra Filharmònica de Berlín. A més, el grup de violoncel·listes ha estat coordinat per Lito Iglesias, director del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Els violoncel·listes interpretaran una de les composicions més famoses de Pau Casals; la Sardana de Sant Martí del Canigó. Com no podia ser d’altra manera, l’adéu final el protagonitzarà la cançó popular catalana que Pau Casals interpretava sempre al final dels seus concerts en record i enyor a Catalunya: El Cant dels Ocells.

Accés gratuït

Esplanada del Turó Park

Previous article Nueche Celta
Next article Revetlla de Sant Joan al Farró
Historiador, especialitzat en la història de la ciutat de Barcelona. Director de la revista L'Avenç els anys 1988 i 1989, i de Plecs d'Història Local des de 1989 fins al 1997. Com editor, he coordinat obres col·lectives com ara el Diccionari d'Història de Catalunya (1992), l'Atles d'Història de Catalunya (1995), entre altres, publicades a Edicions 62. Col·laboro en la constitució de l'Associació Cultural Casa Orlandai, de la que vaig ser el primer president, el 2007. He escrit els llibres L'Abans. Barcelona Vila de Sarrià, recull gràfic 1874-1975 (2012) i Sant Gervasi de Cassoles (2013). El 2014 vaig fundar El Jardí, aventura en què persisteixo

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.