Il matrimonio segreto

0
Quan:
12 maig, 2019 @ 6:00 pm Europe/Madrid Franja horària
2019-05-12T18:00:00+02:00
2019-05-12T18:15:00+02:00

ÒPERA EN RUTA – ÒPERA DE CAMBRA DE BARCELONA – AMICS DE L’ÒPERA DE SARRIÀ (AOS) presenten Il Matrimoni Segreto, de Domenico Cimarosa (representació semiescenificada). Els dies 18 i 19 de maig hi ha les dues representacions completes.

Il matrimonio segreto és la producció més ambiciosa que AOS ha programat en els seus cinc anys de vida. Pel director musical i gerent, Assunto Nese, “no entrava inicialment en els nostres plans, però enguany, amb l’aniversari –i amb la insistència de Roger Alier, que sempre ens la demana-, hem volgut fer l’esforç i muntar-la. El nostre públic trobarà moltes semblances amb la primera producció de l’any, La scala di seta de Rossini. Il matrimonio és una òpera més llarga i, per tant, desenvolupa la trama moltíssim més, l’estil és més contingut i harmònic, propi del classicisme musical, i Cimarosa exhibeix la seva maduresa i crea un model d’òpera bufa italiana que es va limitar durant 60 anys.

Sense dubte un dels millors exemples del gènere bufo. L’emperador Leopold II va aprofitar l’estada de Domenico Cimarosa a Viena per encarregar-li una òpera. Va posar a disposició́ del compositor napolità̀ el seu llibretista, Giovanni Bertati, que va adaptar una famosa obra de teatre de George Colman i David Garrick. Il matrimonio segreto es va estrenar el 7 de febrer de 1792 al Burgtheater.

Don Geronimo és un ric comerciant delerós d’ascendir socialment. Pretén casar les seves dues filles, Carolina i Elisetta, amb un digne representant de l’aristocràcia. Carolina i Paolino s’han casat en secret i miren la manera d’aconseguir el consentiment del pare. Paolino vol fer tractes amb el comte Robinson. Li proposa casar-se amb Elisetta a canvi d’un dot ben sucós. D’aquesta manera —pensa Paolino- el comte resoldrà̀ la seva precària situació́ econòmica i el pare, satisfet pel seu ingrés en l’alta societat, s’avindrà a beneir el seu matrimoni. El comte es presenta de seguida per signar el contracte matrimonial. A Elisetta se li pugen els fums al cap creient-se comtessa. El comte, però es queda embadalit de la bellesa de Carolina i planteja un canvi de núvia. La tia Fidalma s’ensuma l’imminent conflicte familiar i, a banda, es guarda per ella la identitat del jove que ha triat com a futur marit… Com es resoldran tots aquests embolics?

Teatre de Sarrià
c. Pare Miquel de Sarrià, 8

Entrades a 25€ – Venta online a http://sarria.fila12.cat/Localitats/SessionId/12345/%C3%B2pera-%E2%80%9Cil-matrimonio-segreto%E2%80%9D o a les taquilles del Teatre de Sarrià

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.