Dijous 30, novembre 2023
21 C
Sant Gervasi
20.9 C
Sarrià

Jornades de Salut i Gastronomia

0
Quan:
12 de juny de 2017 @ 17:00 – 17 de juny de 2017 @ 11:00 Europe/Madrid Franja horària
2017-06-12T17:00:00+02:00
2017-06-17T11:00:00+02:00

Jornades de Salut i Gastronomia. Una setmana plena de tallers, showcookings, xerrades… per poder parar un instant el nostre ritme de vida i sentir, respirar, menjar sa, gaudir de la vida… Una setmana per connectar amb nosaltres mateixos i aprendre més a cuidar-nos i a gaudir de la vida amb salut.

Del 12 al 18 de juny

Programa:

LES POSTRES MÉS SALUDABLES

Dilluns 12 de juny, 17 a 19 h
En aquest taller veurem que és possible gaudir d’unes postres saludables més enllà de la poma i el iogurt. Només cal seguir algunes recomanacions: prioritzar l’ús de la fruita fresca, substituir la mantega per l’oli d’oliva, incorporar edulcorants naturals com la mel… i d’altres que aprendrem durant el taller. Comprovarem que sabor i salut són ben compatibles!

A càrrec de Gemma Clofent.

 

ALIMENTS DETOX I SUPERALIMENTS

Dilluns 12 de juny de 19.30 a 20.30 h
Xerrada per explicar què són els aliments detox i quan cal consumir-los i què és considerat un superaliment i perquè. Nous conceptes d’alimentació en boca de molts nutricionistes que cal entendre.

Espai: sala polivalent

A càrrec de AECC, Associació Espanyola Contra el Càncer

 

PRESENTACIÓ LLIBRE “MENJA’T EL TARRO” de Cossetània Edicions

Dimarts 13 de juny, a les 10.30 h
Presentació del llibre que ens ensenya com preparar carmanyoles de vidre per esmorzar, dinar, sopar… a la feina i a casa, amb receptes completes nutritivament i molt saboroses. Aprendrem com es combinen els pots de vidre, els colors, els gustos i les textures. L’autora ens farà la preparació d’un pot de vidre en directe.

Espai: sala polivalent

A càrrec de l’autora, Marta Vergès

 

TALLER DEMOSTRATIU DE SUCS VERDS

Dimarts 13 de juny, a les 12 h
Els sucs verds ens donen infinits beneficis per la salut i per recuperar l’energia del nostre dia a dia. En aquest taller demostratiu aprendrem algunes receptes dels sucs més funcionals, nutritius i deliciosos i les degustarem.

Espai: sala polivalent

A càrrec de Marta Vergès.

 

ALIMENTACIÓ DELS 0 ALS 3 ANYS

Dimecres 14 de juny, de 10.30 a 11.30 h
El procés d’aprenentatge d’hàbits alimentaris és especialment important durant els primers anys de vida ja que ajudarà a consolidar en l’edat adulta uns hàbits saludables i una bona relació amb el menjar. A partir de les noves guies: “Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància (0-3 anys)” i “Acompanyar els àpats dels infants” publicades per l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya treballarem aspectes importants a tenir en compte en l’alimentació dels infants i els adults.

A càrrec del CAP de Sant Gervasi – Vallcarca

 

TALLER CUINA SALUDABLE

Dimecres 14 de juny, d’11.30 a 14 h
Taller amb diferents receptes que ens proposen una cuina més saludable, sostenible i amb aliments ecològics de primera qualitat, principalment vegetarians.

A càrrec de l’entitat Activament.

 

XERRADA: VIDA SALUDABLE I MENOPAUSA

Dimecres 14 de juny, de 18 a 19.30 h
Xerrada amb un enfocament multidisciplinari: l’alimentació, l’activitat física i la salut amb tres ponents especialitzats. Espai posterior per a preguntes i debat. Els ponent de la xerrada són: Dra. Mariona Violán, metge especialista en medicina de l’esport; Dra. Maribel Pons, ginecòloga i Sra. Dolors Borau, dietista- nutricionista.

A càrrec de Fundació Agrupació.

 

PATÉS VEGETALS ORIGINALS I FÀCILS DE PREPARAR

Dijous 15 de juny, 12.00 a 13.30 h
Els patés vegetals poden formar part d’un bon esmorzar o berenar (farcint un entrepà o untant una torrada) i com aperitius (en canapès o amb crudités). Són fàcils i ràpids de fer i poden ser una bona solució en moments que no tenim molt temps per cuinar. A més, són alternatives saludables, en ser baixos en greixos saturats, colesterol i sal. La base seran les verdures i hortalisses, els llegums, els fruits secs i les llavors. S’elaboraran patés de pèsols, cigrons, bolets i tomàquets secs fent servir sempre aliments de temporada i ecològics.

A càrrec de Maria Alcolado i Mercè Homar de Mesquemenjar.

IMATGE:

 

COM SÓN ELS ALIMENTS PER DINS?

Dijous 15 de juny a les 18 h
Qui estudia el genoma dels aliments? Per què una maduixa és més dolça que una altra? Què passa si creuem melons pell de gripau amb melons cantaloup? Com podem saber si un arbre donarà préssecs o nectarines? Com s’aconsegueix que un tomàquet tingui més carotens que l’altre i així ens aporti més vitamines?

Si tu també vols saber més dels vegetals que menges, vine a aquesta xerrada on a través d’una de les investigadores del CRAG coneixerem aquestes i altres curiositats sobre el que mengem i coneixerem també la tasca que es realitza a aquest centre de recerca.

A càrrec d’ Amparo Monfort

Investigadora de l’ IRTA al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG)

Entre tots els participants es sortejaran uns exemplars del llibre Sketching Científic CRAG que us ajudaran a conèixer més la tasca d’aquest centre.

 

HABITAT SALUDABLE

Dijous 15 de juny, de 19.30 a 20.30 h
La nostra llar és l’espai on més temps passem. Igual que cuidem la nostra alimentació, hem de tenir cura de viure en un entorn saludable. Materials tòxics, ones electromagnètiques, una mala il·luminació o una mala ventilació poden afectar a la nostra salut i la nostra qualitat de vida. En aquest taller aprendràs com fer de la teva casa un espai saludable.

A càrrec de COAC, col·legi d’Arquitectes de Catalunya, seu Sarrià-Sant Gervasi.

 

PRESENTACIÓ LLIBRE

“LAS 101 RECETAS MÁS SANAS PARA VIVIR Y SONREIR”

Divendres 16 de juny de 18.15 a 19.15 h
Mitjançant la presentació del llibre “Las 101 recetas más sanas para vivir y sonreir” mostrarem la base d’una cuina sana amb aliments alcalins i la incorporació dels superaliments.

A càrrec de l’autora, M. Pilar Ibern “Gavina”

Ubicació: Biblioteca Joan Maragall

 

ALIMENTACIÓ ALCALINA I SUPERALIMENTS

Divendres 16 de juny de 19.30 a 21.30 h
“Gavina” ens mostrarà amb un showcooking, algunes de les receptes del seu nou llibre, on podrem descobrir la seva cuina creativa i saludable.

A càrrec de M. Pilar Ibern “Gavina”

 

Tots a la cuina! Àpats Saludables en Família

Dissabte 17 de juny d’11 a 13 h
Els àpats del cap de setmana seran l’eix inspirador per a donar aprendre conceptes generals d’alimentació saludable. Explicarem recursos per planificar i organitzar els àpats de caps de setmana de forma fàcil, sense haver de recórrer a aliments precuinats. Amb els infants experimentarem amb algunes receptes divertides! Farem alguna massa de pizza o de crestes amb uns farcits atractius i no oblidarem unes delicioses postres dolces.

A càrrec de Mercè Homar i Maria Alcolado de Mesquemenjar.

Activitat familiar adreçada a infantils a partir de 6 anys amb adults acompanyants.

Totes les activitats són gratuïtes. Requereixen, però d’una inscripció prèvia i un compromís d’assistència. Per inscriure-us cal que us adreceu al punt d’informació del Centre Cívic Vil·la Florida o bé fer-les per telèfon al 93.2546265 o per mail a ccvilaflorida@qsl.cat

Centre Cívic Vil·la Florida

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.