17.4 C
Sant Gervasi
| Dimecres 22 de setembre de 2021 |

Ajuda’ns a arribar més lluny:

fem créixer el web d’El Jardí

El Jardí

Estimades amigues i amics d’El Jardí. Estem molt contents perquè, més enllà de les persones que ens llegiu en paper, cada dia que passa creix més la xifra d’usuaris que consulteu el nostre web. Sempre hem sigut conscients, i amb orgull, que som un diari petit que explica les coses que passen en un territori molt delimitat, però ens fa molta il·lusió el fet que cada vegada hi hagi més interès en aquells temes que passen a les places, a les llars i a la vida de cada veí i veïna de Sarrià-Sant Gervasi. Que el que passa als barris sigui notícia pel veïnat, però també per la resta de la ciutat i el país. 

El creixement de les visites, però, també comporta reptes. I no volem quedar-nos enrere. Fa ja més de dos anys que vam fer un canvi important al nostre web, reordenant les seccions i fent-lo més àgil i navegable. Però ara se’ns ha quedat curt i volem donar-li un nou impuls, actualitzar la seva imatge, ampliar la seva capacitat i també fent una versió mòbil -que actualment no tenim- ja que és el dispositiu a través del qual ens llegiu la majoria.

Ens agradaria poder fer això sense demanar-vos ajuda. Però som sincers, i ja sabeu que els nostres recursos són limitats i que per fer millores necessitem de la vostra complicitat. Per això us demanem que ens doneu un cop de mà fent-vos subscriptors del diari: el rebreu cada mes a casa en paper, el PDF al correu electrònic i també tindreu accés a continguts limitats pels subscriptors a la pàgina web. Així mateix, si ja sou subscriptors o bé voleu fer un altre tipus d’aportació, podeu fer una donació solidària perquè aconseguim fer aquesta millora.

Aquí es poden fer les donacions

EUR

A què es destinaran els diners obtinguts?

Per fer tot plegat necessitem una inversió de 800 euros, que destinarem a:

  • Elaborar una versió mòbil per diarieljardi.cat

En l’actualitat el nostre web és visita des de dispositius mòbils, i la web no està ben optimitzada en aquest sentit. Ara mateix és la mateixa web per ordinador adaptada al mòbil, I cal fer una versió paral·lela de la home optimitzada en quant a visualització i recursos 

  • Actualitzar la home

La home actual càrrega moltes notícies de cada tema, i crea una estructura pesada i lenta per l’usuari. Totes les notícies a sota la de les destacades tenen la mateixa mida, i no destaquen. Cal reconfigurar la home, perquè tingui un tastet de cada tema (societat, cultura,…), i sigui més ràpida per al primer lector. Menys informació i més ben col·locada.

  • Optimitzar els recursos del web

El projecte web està creixent any rere any, i ja hem arribat a 200.000 usuaris a l’any 2020, això fa que cada cop necessitem una estructura al servidor més optimitzada per les nostres necessitats. Des de fa un any tenim una base de dades privada, que ens permet mostrar la web a més usuaries alhora i de forma més fiable.

Aquest agost hem de fer la renovació, i ens caldrà fer una millora d’aquesta base de dades, de la seva RAM en concret per tal de seguir oferint el web amb la mateixa qualitat l’any 2021-2022

  • Limitar continguts per subscriptors

Aquest projecte és possible en part gràcies a les persones subscriptores. És per això que encara els hi volem donar més valor i que activarem un mecanisme per limitar continguts exclusius per aquestes persones que ens doneu suport.

ACONSEGUIT

50%

Et pots fer soci o subscriptor