26.4 C
Sant Gervasi
| Dissabte 02 de juliol de 2022 |
Publicitat

5a pinzellada d’una velleta

"Vaig néixer abans d'ahir i ja som demà passat"

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Gent Gran

Montserrat Cornet

Fa temps vaig llegir una frase que em va agradar, tot i que em va fer pensar. 

Era de Pere Calders i deia:

Publicitat

“Vaig néixer abans d’ahir i ja som demà passat.”

Ho vaig trobar una mica exagerat. “Abans d’ahir”, quan vaig néixer, era l’any 1934, s’havia proclamat la República, després varen arribar tres anys de guerra, després una postguerra que no s’acabava mai, després…

Publicitat

Infància, adolescència, major d’edat, fills, nets, besnets…

Soc a “demà passat” com deia Pere Calders, però ha plogut molt. No ho veig tan de pressa com ho veia ell.

Vas cremant etapes i, si tens sort, arribes a vell o a vella.

Tanmateix, tinc un dubte. Soc vella o soc gran?

Diuen que depèn de l’estat físic i mental de la persona, més que de l’edat.

La meva metgessa de la Seguretat Social, que sap que m’agrada escriure, em va dir que escriure era una de les millors medicines contra l’Alzheimer.

I em va dir que jo era gran, però no vella. Perfecte!

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.