Dijous 07, novembre 2024
16.5 C
Sant Gervasi
16.4 C
Sarrià
Publicitat

Hereu aposta perquè els socialistes “siguin l’àrbitre que gestiona una tercera transició”

L'exalcalde de Barcelona visita el Teatre La Gleva per fer una anàlisi política amb la militància socialista de Sarrià - Sant Gervasi

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 5.3.2019 16:52

Política

Carme Rocamora

L’exalcalde socialista de Barcelona entre l’any 2006 i 2011, Jordi Hereu, militant del PSC de Sarrià-Sant Gervasi des de fa 20 anys, va visitar l’últim dimarts de febrer a la militància del districte en un acte d’anàlisi política celebrat al Teatre La Gleva, on va subratllar que el paper dels socialistes de cara a les eleccions municipals ha ser el de “l’àrbitre que gestiona una tercera transició”, que segons Hereu, és una etapa marcada per l’eclosió d’un 15-M personificat en Ada Colau i d’un català emprenyat, plasmat en l’independentisme.

Publicitat

“O som la gent moderada la que fa la transició o tot això que s’ha acumulat entrarà en una dinàmica destructiva”, va alertar Hereu, que va apostar per gestionar els reptes de manera conjunta amb altres partits per tal de fer una gestió des de la diversitat, i va reivindicar el PSC com un actiu que “agafa peces trencades i les uneix”, “no per homogeneïtzar, sinó perquè la unió, des de la diversitat, és la força”.

Publicitat

Crítiques al PDeCAT,  Comuns i Esquerra

Hereu va criticar que partits de Barcelona estiguin més preocupats “pel que passa al compte de fades de Waterloo”, que per com afrontar els reptes de la societat, com ara l’envelliment o les desigualtats. Així mateix, va retreure a Barcelona en Comú no haver  generat “un model de transformació de ciutat amb cap lideratge”, i va assegurar que l’alcaldable per Esquerra Republicana, Ernest Maragall, s’aprofita del seu cognom per guanyar. Hereu va apostar pel seu candidat, Jaume Collboni, “per aixecar la bandera de Barcelona. Una bandera que compartirà amb la gent.”

Defensar Espanya

Jordi Hereu va voler dedicar un bloc de la xerrada a parlar d’Espanya. “Hem de defensar Espanya perquè és un projecte que val molt la pena, no vull perdre aquesta
batalla i trobo que l’independentisme és la pitjor de les solucions.” Hereu va defensar que l’independentisme no té el suport de la majoria dels catalans i que per part dels líders “s’ha fet una mala lectura.” Per això, va dir, “ara necessiten aixemplar la base.” I els va llançar un dard: “Que ho haguéssin pensat abans.”

Europa

Hereu també va voler entrar a valorar les properes eleccions europees, une eleccions que va dir que ens agafen “amb indiferència” però que defensava en canvi que “ens hi juguem molt perquè hem de veure si guanya l’Europa que confia en l’Europa com a projecte comú o l’Europa de les intoleràncies i dels nacionalismes.” Per Hereu “hi ha gent que vol matar la idea d’Europa com a projecte polític.”

A l’acte, obert al públic, hi van assistir una cinquantena de persones que van omplir les graderies del Teatre La Gleva. Abans del discurs de Jordi Hereu es va celebrar una assemblea amb votació a mà alçada, on es van aprovar per unanimitat les candidatures dels socialistes al Congrés, Senat i Parlament Europeu.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.