25.9 C
Sant Gervasi
| Dijous 19 de maig de 2022 |
Publicitat

Pas endavant en la remodelació de l’entorn del Mercat de les Tres Torres

Si el projecte presentat per l’Ajuntament va endavant, les obres podrien començar el primer semestre del 2021

Publicitat

Política 

Sergi Alemany

L’inici de les obres de remodelació del Mercat de les Tres Torres podria ser una realitat a principis de l’any vinent. Així es va anunciar en la celebració del darrer Consell de Barri celebrat, com tots els altres, de manera virtual. La idea de la reforma, presentada pel cap del departament d’Obres i Manteniment de Sarrià – Sant Gervasi, Jordi Fargas, consta de tres objectius: donar major visibilitat al mercat, guanyar en seguretat pels vianants -la cruïlla actual del carrer Escoles Pies amb Vergós és molt transitada- i respectar els aparcaments per a motos. 

Satisfacció des de l’Associació de Veïns

Lluís Tusell va apuntar al mateix Consell de Barri que des de l’AV de les Tres Torres es recolza “totalment” el projecte presentat, perquè entenen que afavoreix sobretot el vianant, el veí del barri que vol anar a comprar al mercat d’una manera “més segura.” Tusell va apuntar de fet que es tracta de la “major millora introduïda al barri en dècades”, i va demanar si seria possible fer d’ús per a vianants també el carrer Carrencà per “ajudar” encara més el barri a accedir al mercat.

Les obres al col·lector del Torrent del Pomaret
Publicitat

Pel que fa a l’estat de les obres del col·lector del Torrent del Pomaret, a la plaça de Joaquim Pena, Districte va explicar que la previsió és que s’acabin d’aquí a tres mesos i que en algun moment caldrà fer un tall de trànsit al carrer Rosari. En aquests moments s’està excavant una mina fins a 25 metres de profunditat, on s’haurà de col·locar un tub per recuperar la continuïtat perduda amb el col·lector.

Gossos a l’entorn de la Biblioteca Clarà

Un altre dels punts abordats pel regidor al darrer Consell de Barri de les Tres Torres va ser la presència de gossos sense lligar al jardí d’accés a la biblioteca Clarà. Segons Batlle, s’ha reforçat la presència d’agents cívics i de Guàrdia Urbana a la zona, amb l’objectiu que “tothom tingui l’hàbit de portar el gos lligat” i que es porti els animals a la zona per a gossos que hi ha “a 350 metres de la biblioteca”, a la plaça de Ferran Casablancas.

Connexió entre les Tres Torres i Sarrià
Publicitat

Des de l’AV de les Tres Torres també es va voler recordar al regidor que existeix una proposta conjunta amb l’Associació de Veïns de Sarrià per donar continuïtat al pas de vianants de la Via Augusta -que antigament exisita- i unir els dos barris sense la necessitat de baixar al subsòl i veure’s obligat a creuar a través de les instal·lacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). La resposta de Batlle va ser que “tant de bo es pogués fer” però que avui en dia la partida pressupostària del Districte no ho permet.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.