Publicitat

Adeu per sempre a Can Pichurri: el berenador de les Planes ja és història

Un cop enderrocat, l'Ajuntament obrirà un procés participatiu per decidir els futurs usos

spot_img

Publicat el 4.6.2021 18:10

Societat

Carme Rocamora

Aquest divendres l’edifici que ha acollit durant tants d’anys el restaurant Can Pichurri està sent enderrocat i el seu futur, a partir d’ara, està en mans del procés participatiu que engegui el Govern municipal per definir els propers usos de l’espai. El veïnat ha manifestat, en aquest sentit, diverses opcions, com un institut de secundària públic o un local social per l’Associació de Veïns de Mas Guimbau.

Publicitat
Enderrocament del restaurant Can Pichurri aquest divendres. A la imatge, la guingueta original que demanaven preservar diverses entitats del barri.

Aquest edifici es va alçar a mitjan segle XX, convertint-se en una petita guingueta de 4×4 metres quadrats, conegut amb el nom de Cala Rosita. A causa de l’augment de visitants, l’edifici va anar creixent de manera desordenada però amb un èxit total d’afluència, ja que va esdevenir lloc de trobada tant pel veïnat de les Planes com per altres visitants de la resta de Barcelona.

Publicitat
El berenador fa 100 anys @Som Collserola

Com que l’edifici es va fer desordenadament, segons la normativa de l’Ajuntament, és il·legal i, per aquest motiu, el consistori ha decidit procedir a l’enderrocament. Malgrat que veïns de la zona van demanar conservar algun dels elements de l’edificació, tot indica que el complex serrà enderrocat sencer.

spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Can Pichurri anirà a terra aquesta setmana

Un cop enderrocat, l'Ajuntament obrirà un procés participatiu per decidir els futurs usos

Som Collserola demana un indult pel berenador de Can Pichurri

Volen que no s'enderroqui i utilitzar les seves tres finestres o barres de servei com a espai d'interpretació
spot_img

Un viatge inèdit pel món de les begudes pairals

Fra Valentí Serra presenta "Begudes pairals i conventuals", un recull de les begudes de la tradició mediterrània

Neix un nou club de cúrling… ara a Sarrià

Un grup de sarrianencs recull el guant del Cúrling Vallvidrera i crea un club; com no hi ha pista de gel on entrenar, discuteixen tàctiques al Bar Nou Patum

L’Institut Tècnic Eulàlia arrenca la celebració del seu centenari

Exalumnes, familiars i mestres es retroben en un emotiu acte que marca el tret de sortida a un any de commemoració

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí