Divendres 31, maig 2024
19.1 C
Sant Gervasi
19 C
Sarrià
Publicitat

Arquitecta: ciutadà qualificat al servei i a l’abast de tothom

Publicat el 30.6.2015 9:00

COAC Sarrià – Sant Gervasi

Salvador Torrents i Vergés

Publicitat

Servir. Importantíssima la paraula SERVIR.

Publicitat

Per servir, servir. Doble significat: SERVIR, sent servidors dels demés, prestant un servei als demés, fent un servei als demés, i SERVIR, sent idonis en l’execució del servei, estar preparats  pel servei que estem fent, servim si fem bé el que estem fent.

Els arquitectes estem al servei de la ciutadania sent també ciutadans.

Els arquitectes tenim una preparació humanística, artística i tècnica amb la qual podem ajudar moltíssim al ciutadà.

El fet que a Sarrià-Sant Gervasi hi hagi un grup de treball d’arquitectes, de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, és precisament per això, per SERVIR, apropar-nos al ciutadà, interessar-nos pels seus problemes en els quals fa falta imaginació, inventiva, gust, tècnica, art, …

L’arquitecte quan se li planteja un problema constructiu sap, a base d’un estudi seriós, trobar la millor solució constructivotècnica i econòmica, al mateix temps.

I si el problema és de com muntar un esdeveniment, aporta la solució idònia gràcies a la seva gran capacitat d’imaginació i preparació artística.

Si es tracta d’una reforma, sap interpretar -a base de diàleg, sabent   escoltar, a la fi: preparació humanística- el desig del ciutadà interessat i plasmar  el que aquest buscava i volia.

Es tracta de l’ordenació d’espais urbans o no urbans? Aquí entra la imaginació, el gust per la bellesa, el respecte i estimació de la naturalesa i el seu entorn, sempre amb el ciutadà com usuari, que ha de trobar el lloc idoni pel descans, per desconnectar de la tensió encara que sigui uns moments.

Treballs manuals casolans, aquí està l’arquitecte per donar un cop de mà.

Els arquitectes, certament, durant molts anys se’ns ha vist projectant edificis i ordenant el territori deixant al ciutadà bocabadat, però distant d’ell, encara que la intencionalitat hagi estat donar un servei a la ciutadania.

L’arquitecte és arquitecte de capçalera.

Té la preparació, sap fer-ho.

La capacitat de fer coses grans és perquè sabem fer coses minses.

Arribem al detall més desapercebut però necessari. És un tema d’estudiar i treballar, i posar tota la imaginació que requereix, perquè estem per SERVIR sigui a qui sigui i sigui el que sigui.

Així entenc la nostra professió, l’arquitecte, ciutadà arquitecte, abans, ara i després.

Salvador Torrents i Vergés és vocal de Junta de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Responsable de la Seu de Sarrià-Sant Gervasi

Peu de fotografia: La Biblioteca Joan Maragall – Sant Gervasi, dels arquitectes Toni Casamor i David Baena, de BCQ Arquitectes

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.