Política
Sergi Alemany
Ho deia l’activista veïnal llebrenc Salva Ferran en una entrevista a El Jardí el mes de juny, els barris de muntanya de Barcelona volen ser el districte número 11 de la ciutat. De moment la setmana passada la comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics una proposició d’ERC per crear una oficina municipal dels barris de muntanya amb competències i recursos propis.
La proposta, que encara està molt verda i pendent del recorregut que es decideixi donar-li entre els passadissos i despatxos de l’Ajuntament, ha començat a rebre els primers interessats en acollir-la. Segons va dir el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Albert Batlle, en la darrera Audiència Pública, el districte d’Horta-Guinardó busca espais per ubicar aquesta oficina: “Això serà com la concessió dels Jocs Olímpics, la disputa diria que està entre nosaltres i Horta-Guinardó”.
Mes enllà de la frontera de Sarrià-Sant Gervasi, dins del mateix districte i dels barris de muntanya també ha aparegut el primer posicionament en clau de de barri disposat a acollir aquesta oficina. El president de l’Associació de Veïns de Can Rectoret, José Luis Lorente, llançava a l’Audiència Pública la proposta d’acollir-la a l’edifici abandonat dels safarejos del Sanatori Antituberculós, però topava amb la resposta de Batlle que li deia que ni parlar-ne: “Pot semblar molt emblemàtic, però actualment és propietat privada i un espai complicat que ja va descartar Interior per ubicar als Agents Rurals”.
Sigui com sigui, queda clar que la notícia d’un possible progrés per una millor gestió dels barris de muntanya de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Gràcia està despertant l’interès de les parts afectades.