4.8 C
Sant Gervasi
| Dilluns 24 de gener de 2022 |
Publicitat

BComú proposa un esdeveniment bianual a Sarrià – Sant Gervasi per combatre l’extrema dreta

Amb aquest acte els comuns volen reivindicar la convivència i els valors democràtics davant la presència de "grupuscles amb discursos de foment a la xenofòbia"

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Política

Carme Rocamora

Barcelona en Comú vol aturar la presència de grups d’extrema dreta a Sarrià – Sant Gervasi promovent a les escoles línies pedagògiques que eduquin en els valors de la diversitat, la no violència i la vigilància davant d’actituds feixistes i racistes. Així mateix, també vol instar els centres cívics a crear tallers per sensibilitzar contra aquests discursos, a més d’impulsar amb entitats del districte un esdeveniment bianual per reivindicar la convivència i els valors democràtics.

Així ho va explicar l’actual conseller portaveu dels comuns al districte, Joan Manel del Llano, el passat dimarts en un acte a la plaça Mañé i Flaquer. Va destacar que cal desenvolupar una estratègia en aquest districte, atesa la presència de “grupuscles amb discursos de foment de la xenofòbia”, i va relatar que durant aquests anys hi ha hagut expressions reiterades de violència per part d’aquests col·lectius.

Una escola bressol i un institut d’FP

Publicitat

D’altra banda, va apuntar que els comuns volen promoure l’ampliació de la xarxa municipal d’escoles bressol, amb especial èmfasi en una per a Les Tres Torres, i també impulsar un institut d’FP centrat en l’àmbit sanitari, aprofitant que “hi ha tants centres de salut”.

En l’acte, centrat en polítiques educatives, també va proposar la creació de dinàmiques de treball, aprofitant la xarxa universitària que hi ha al districte, pensant que “d’aquesta manera s’establiria un diàleg amb les universitats per fer que tinguin un retorn social i cultural cap a Sarrià – Sant Gervasi”. També va parlar de desenvolupar un projecte educatiu al Farró, atès que al seu parer té una configuració urbana compacta que facilita el contacte entre el veïnat i les relacions socials: “Creiem que el Farró es pot consolidar com a barri educatiu” perquè això esdevingui, també, un motiu d’orgull per al Farró, va afegir.

Escola pública com a model de sostenibilitat

Publicitat

Del Llano va remarcar en tot moment la necessitat d’apostar per l’escola pública, assenyalant que al districte hi ha un desequilibri entre allò públic i privat, i atribuint en gran part a l’educació privada el col·lapse del vehicle privat: “El 87 % dels alumnes dels centres públics es desplacen des del districte”, mentre que la resta ho fan des de fora del districte i fins i tot de la ciutat, va explicar. “A la pública es genera un model de sostenibilitat, els alumnes es mouen millor que els que van a la privada”, va sentenciar.

“Si volem una ciutat sostenible hem d’avançar cap a la pública” va seguir el conseller, que va afegir que en el seu mandat han treballat per millorar la mobilitat en els entorns escolars i va remarcar la necessitat de seguir fent pedagogia amb la corresponsabilitat perquè les direccions de les escoles i les AMPA assumeixin que cal “una manera diferent per anar als centres educatius”.

En aquest sentit, va insistir que és necessari que no hi hagi fum al costat de les escoles, ni cotxes que vagin fins les seves portes: “Ho hem estat fent, s’han generat problemes, els hem gestionat de la millor manera possible, però al proper mandat treballarem una línia clara de pacificar sense embuts els entorns escolars”.

Publicitat
Publicitat

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.