Dissabte 12, octubre 2024
21.6 C
Sant Gervasi
21.4 C
Sarrià
Publicitat

Brain Film Festival o com tenir cura del cervell 

En la sisena edició s'ha fet èmfasi en comprendre els mecanismes cerebrals que s'encenen a través de la creativitat i l'art

Marta Trius Chassaigne
Marta Trius Chassaigne
Periodista especialitzada en temes culturals i de voluntariat social. He treballat com a responsable de comunicació corporativa a empreses com Larousse editorial i Henkel Ibèrica. Així com a premsa turística i de viatges (Editur) i en agències de comunicació (BPMO Edigrup i premsa Intercomarcal). Col·laboro com a voluntària en temes de comunicació i d'altres, amb diverses entitats socials sense ànim de lucre.

Publicat el 24.3.2023 23:35

Cultura

Marta Trius

El Brain Film Festival ha celebrat la seva sisena edició en la qual s’han pogut veure llargmetratges i curtmetratges de gran qualitat, sempre vinculats a les diferents capacitats del cervell. En la present edició d’aquest festival internacional, que està impulsat per la Fundació Pasqual Maragall i coorganitzat per Minimal Films, s’ha volgut focalitzar el seu contingut a comprendre els mecanismes cerebrals que s’encenen a través de la creativitat i l’art. 

Publicitat

Entre altres pel·lícules es va exhibir l’acabada d’estrenar Bajo Terapia, Petricor o el Techo Amarillo, aquesta última de la directora Isabel Coixet, que enguany ha estat guardonada amb el Premi Especial Brain Film Fest, per la seva labor a l’hora de tractar de manera “precisa, delicada i respectuosa” el tema del trauma i el posttrauma en moltes de les seves pel·lícules. D’altra banda, el XIII premi Solé Tura ha estat pel film Denali, d’Alberto Ortega, per “posar en relleu les llums i les ombres que acompanyen la intel·ligència artificial”. 

Publicitat

Després de la projecció de Bajo Terapia, va tenir lloc un col·loqui moderat per Albert Solé, fill de Jordi Solé Tura, amb la participació del director de la cinta Gerardo Herrero, dels actors Eva Ugarte, Juan Carlos Vellido i Antonio Pagudo, i de la muntadora del film Clara Martínez; tots ells van coincidir en la necessitat de donar a conèixer el tema de l’abús psicològic i físic entre homes i dones per tal d’intentar frenar-lo. 

A més de la projecció de films, al Brain Film Fest també s’han fet tallers i conferències, per donar visibilitat a diferents temes i personatges associats al cervell com les olors, el llenguatge de símbols o la figura del científic Ramón y Cajal. 

El Brain Film Fest és l’únic festival a Europa d’aquestes característiques i se celebra anualment des de 2018 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en el marc de la Setmana Mundial del Cervell, una campanya global per a incrementar el coneixement sobre el cervell i l’avanç i beneficis de la recerca.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.