Societat
Carme Rocamora
El Grup Caliu – L’Ateneu Divers ha engegat una campanya de verkami per recaptar 30.000 euros que els permetin continuar amb el seu servei d’atenció a persones amb diversitat funcional intel·lectual després que s’hagin vist empesos a abandonar el local on estan ubicats perquè el seu propietari el vol vendre.
Des del seu inici, el grup, arrelat al districte de Sarrià – Sant Gervasi ha canviat 4 vegades de local amb l’objectiu de créixer com a projecte i porten des de finals de 2013 en l’actual, on tenien acordat un lloguer de 5+5 anys però finalitzat el primer període, el propietari el vol vendre, empenyent a la associació a afrontar una situació “complexa i vulnerable”, destaquen.
Després de diversos actes reivindicatius i moltes gestions, l’Ateneu Divers ha aconseguit una pròrroga del contracte del lloguer actual fins al proper 15 de setembre, tot i que aquesta ha suposat una pujada del preu “insostenible per l’entitat”.
Amb tot, necessiten un local d’unes dimensions entre 200-250 metres quadrats i sobretot destaquen la voluntat que estigui al districte, atès que porten més de 25 anys establint vincles amb la comunitat, el veïnat, i la resta de col·lectius.
És per aquest motiu que han engegat la campanya de micromecenatge atès que amb els seus recursos propis “no serà suficient per aconseguir aquest nou espai”.
Compra o lloguer
Des de l’entitat estan treballant amb dues opcions, tant la via del lloguer d’un local com de compra, i serà l’èxit del verkami el que determinarà quina de les dues opcions poden afrontar. Així, si la recaptació ho permet, destinaran els diners a cobrir part de l’entrada corresponent al 20% d’una hipoteca de 20 anys, i si bé han de optar pel lloguer, destinaran els diners a la fiança i obres de condicionament del local.
Des de Caliu, lamenten, com ja han fet saber en diverses ocasions, que un projecte amb tants d’anys d’història “es trobi en perill de desaparèixer per una qüestió d’infraestructura” i en aquest sentit critiquen la “manca de compromís de les institucions públiques” que al seu parer han esta més preocupades pels pactes electorals que per les necessitats de la ciutadania.
Defensar els drets humans
Amb tot, asseguren que participar en aquest verkami és defensar les persones amb diversitat funcional per tal que puguin gaudir d’un oci inclusiu i de qualitat, crear relacions socials, defensar el teixit comunitari, la cultura com a instrument per la transformació i cohesió social, un model ateneístic, i en general, defensar els drets humans universals.
Més de 400 beneficiats al 2018
Caliu, que és una entitat sense ànim de lucre, ha pogut beneficiar a 400 persones mitjançant les seves activitats durant l’any 2018, entre 150 participants, 103 persones associades, 230 familiars i 134 persones de la població en general, a més de 45 persones que han participat dels programes com a col·laboradores.