Societat
El Jardí
La superpoblació de senglars als barris de la muntanya de Collserola fa mesos que s’ha intensificat, fins al punt que aquest dimarts a la tarda es va viure una batuda amb xarxa a plena llum del dia al barri de Can Rectoret, a les Planes. Alertats pels crits dels animals, els veïns van gravar els fets, que han comportat la pregunta de si la manera d’actuar amb els animals per part de l’empresa especialitzada en control de fauna, va ser la correcta o no.
Segons ha explicat a El Jardí l’Ajuntament del Districte, com a conseqüència de la proliferació d’aquests animals cal fer “actuacions d’aquest tipus” que estan plenament reglades. Els capturen i els anestesien per portar després a la UAB, on acaben sent sacrificats encara sota l’efecte de l’anestèsia.
En conversa amb El Jardí, el president de l’Associació de Veïns de Can Rectoret, José Luis Lorente, assegura que estan “indignats i amb ràbia” perquè s’ha ferit la “sensibilitat dels veïns” amb l’actuació “gens delicada” dels operaris, i recorda que a Collserola sempre s’ha viscut amb porcs senglars i s’ha de seguir fent: “D’aquesta manera, no pot ser!” Per Lorente, l’actuació és un pedaç de l’Ajuntament davant el soroll de les últimes setmanes en què s’ha parlat d’atacs de senglars a algunes persones: “Es mouen a cops, es queixen a Vallvidrera i els venen a matar al Rectoret.”
— Meteo Rectoret – BCN (@RectoretMeteo) September 28, 2021
La manera com es maten els senglars segueix criteris d’ètica animal: primer s’anestesien i després es sacrifiquen. L’Ajuntament de Barcelona té un pla d’acció de senglars amb actuacions programades de captura en punts conflictius i amb animals que s’han habituat en l’entorn urbà, amb el coneixement del Parc de Collserola que té establerts els seus protocols.
Ara fa uns dies Ciutadans va demanar a l’Ajuntament de Barcelona intensificar el control sobre aquests animals, que darrerament s’han deixat veure en grans grups sobretot al centre de Vallvidrera buscant menjar a les escombraries.