Diumenge 08, setembre 2024
22.4 C
Sant Gervasi
22.4 C
Sarrià
Publicitat

‘El Chinabum’, el “boom” d’una generació amb inquietuds

Una obra sobre la generació 'millennial' ambientada a Barcelona el dia dels atemptats de l'agost del 2017

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 22.2.2019 13:42

Cultura

Marta Trius

“Volem sortir.” “Escolti, hi ha algú aquí?, estem tancades.” Amb aquestes frases entrem en l’univers de El Chinabum, la nova aposta del teatre La Gleva que dona veu a una generació que té una visió crítica de la realitat i vol donar-la a conèixer.

Publicitat

Amb un text propi creat per dos dels seus integrants: Berta Prieto i Lola Rosales, la jove companyia Aura al Pou aporta tota la seva energia per a donar vida a aquesta obra que, en paraules de la seva directora, Paula Ribó: “reflexiona sobre la violència, parla molt de l’amistat i fa sorgir moltes de les inquietuds que les protagonistes porten dins a través de la comèdia de l’absurd.”

Publicitat

Una obra sobre la generació ‘millennial’

L’acció se situa en el lavabo d’un bar xinès al centre de la ciutat de Barcelona, el dia dels atemptats d’agost del 2017, on quatre noies (representades per Natalia Barrientos, Mercè Garcés, Berta Prieto i Lola Rosales) es queden tancades. Aquest entorn gens glamurós i bastant hostil és el que dona motiu a expressar lliurement el que pensa cadascuna d’elles, trencar motlles i forjar nous llaços. Ens endinsarem en la intimitat d’aquesta generació que hem anomenat millennials, i que al final són joves de 20 a 25 anys que trenquen estereotips gràcies a la força i valentia que els atorga la seva joventut.

Tot aquest còctel va acompanyat de música en directe de la mà de Paula Jornet (coneguda artísticament com Pavvla) que crea un espai sonor d’acord amb les llums i el so que formen un tot escènic que fa vibrar i gaudir de l’espectacle.

Un moment de la representació de l’obra de teatre ‘El Chinabum’ © Marta Trius

Per a Paula Ribó l’objectiu de l’obra és clar: “mostrar el que commou a aquestes joves, fent que el públic empatitzi amb elles, reflexioni i alhora es vegi reflectit en alguna de les situacions per les quals passen les protagonistes.”

En cartellera a la Gleva fins al 3 de març

El Chinabum es pot veure des del 20 de febrer i fins al 3 de març al Teatre La Gleva del barri del Farró. Aura al Pou és una companyia de teatre constituïda per quatre dones joves (Natalia Barrientos, Mercè Garcés, Berta Prieto i Lola Rosales), formades en diferents àmbits de les arts escèniques

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.