Publicitat

Conjura d’entitats socials per reclamar l’aprovació de la llei per erradicar el sensellarisme el 2023

Entre els impulsors del text, que volen aconseguir que d'aquí a dos anys no hi hagi persones vivint al carrer, hi ha el Centre Assís

spot_img

Publicat el 12.10.2022 14:14

Societat

El Jardí

Diverses entitats socials impulsores de la llei per erradicar el sensellarisme, entre elles el Centre Assís a Sarrià i Sant Joan de Déu Serveis Socials, s’han reunit aquest dilluns en un acte públic per demanar al Parlament que aprovi el text “a finals d’any o en el primer trimestre del 2023”.

Publicitat

La llei s’adreça a donar una resposta a aquelles persones que pateixen una situació de sensellarime més crònic. Planteja que les persones sense llar es puguin empadronar al municipi on viuen i, a partir d’aquí, puguin demanar un espai on residir i ser ateses en aquesta població. També atorga a les entitats i organitzacions legalment reconegudes un paper cabdal en la defensa dels drets de les persones que es troben en situació de carrer.

Publicitat

“Ens hem marcat un termini de dos anys perquè no hi hagi persones dormint al carrer”, ha recalcat la responsable de l’equip jurídic d’Arrels Fundació, Bea Fernández. “Som optimistes i creiem que aquesta proposició anirà endavant i que en un termini no excessiu tindrem la llei per tractar el sensellarisme més crònic”, ha afirmat en el marc de la mateixa jornada l’encarregat de coordinar el text de la llei, el catedràtic de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Antoni Milian i Massana.

La Proposta de text legal de Mesures Transitòries i Urgents per a fer front i erradicar el Sensellarisme va entrar el 25 de gener per registre al Parlament de Catalunya com a proposició de llei, i va ser signada per la majoria dels partits de l’arc parlamentari (PSC, ERC, Junts, CUP, En Comú Podem, Ciutadans i el Grup Mixt), amb la finalitat de ser discutida i aprovada. A més, el text compta amb el suport de 35 entitats de primer, segon i tercer nivell de l’àmbit social i de cinc col·legis professionals.

Pel que fa al debat dels grups parlamentaris, Jesús Ruiz, director d’Assís Centre d’Acollida ha volgut agrair-los el seu compromís, contribuint i fent possible que aquesta proposició de llei continuï endavant. “Parlem de drets i oportunitats, drets i oportunitats que canviaran vides. Comptem amb vosaltres”, els ha dit.

Les entitats socials estimen que avui dia 18.000 persones es troben en situació de sensellarisme a Catalunya, un 80% més que fa sis anys, el 2016. Les entitats promotores de la llei per erradiar el sensellarisme a Catalunya són Arrels, Assís, Càritas , Comunitat de Sant Egidi i Sant Joan de Déu Serveis Socials.

Notícies relacionades

Marta Romagosa i Assís aterren la novel·la ‘28 metres’ a Sarrià: “És una història de contrastos”

La Llibreria de la Plaça reuneix a l'autora i la directora del centre de sensellarisme al Centre de Sarrià

Vox punxa en l’intent de criminalitzar el centre d’acollida de Cister

Paral·lelament, una vintena de veïns es reuneixen a les portes de l'edifici en una concentració de suport

Un centre d’acollida a persones sense llar de la Bonanova, al punt de mira de l’extrema dreta

Vox convoca una manifestació, tot i que el veïnat i l'Ajuntament asseguren que mai ha generat conflictes

Assís acull una vintena de persones sense llar després de l’operatiu a l’aeroport: “Venen en pitjors condicions”

El centre denúncia la falta de comunicació per part d'empreses i autoritats davant la inesperada intervenció
spot_img

S’ajorna el judici dels 9 encausats del Sindicat d’Habitatge de Cassoles

Es trasllada al 26 de juny perquè només s'han pogut citar a 4 dels activistes que intentaven evitar el desnonament d'una família

La història de l’església de la Bonanova: víctima d’un robatori i un incendi

A causa de la falta de pressupost, els veïns de Sant Gervasi van finançar la seva reedificació

La “Desfilada diversa” de la Fundació ESMEN reivindica i empodera la moda inclusiva

L'acte, celebrat el 25 d'abril, ha estat la cloenda de la Setmana Cultural organitzada per la Universitat Blanquerna-URL

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí