Diumenge 23, juny 2024
20.6 C
Sant Gervasi
20.5 C
Sarrià
Publicitat

El Dr. Josep Merlo Mas, Director Mèdic de Clínica ServiDigest, ens parla del Tractament de l’Esòfag de Barrett mitjançant la tècnica Endoscòpica d’Ablació per Radiofreqüència

Publicat el 20.5.2016 12:52

Clínica ServiDigest disposa d’una unitat especialitzada en tractament endoscòpic mitjançant la tècnica d’Ablació per Radiofreqüència de patologies digestives.

Entre d’altres aplicacions mèdiques, l’Ablació per Radiofreqüència està orientada a donar resposta a l’Esòfag de Barrett.

Publicitat

Aquesta patologia afecta la mucosa de l’esòfag i és deguda al reflux incontrolat dels àcids de l’estómac cap a l’esòfag, afavorint que les cèl·lules escamoses normals d’aquest siguin substituïdes per cèl·lules epitelials anormals de tipus “metaplàsia intestinal”. Aixó representa un risc augmentat d’evolucionar a “displàsia” (un epiteli anormal en el que les cèl·lules es troben desorganitzades).

Publicitat

Si no es tracta adequadament, la displàsia té un alt risc de progressar com a Càncer d’Esòfag.

El tractament d’Ablació per Radiofreqüència (ARF) és una innovadora eina terapèutica que elimina l’epiteli anormal mitjançant un procediment senzill i amb poques complicacions.

És una tècnica endoscòpica en la que, mitjançant energia tèrmica, s’eradica l’epiteli no desitjat realitzant una cremada superficial sobre la mucosa anormal de l’esòfag, amb l’objectiu que torni a tenir la seva mucosa normal.

Les indicacions de l’Ablació endoscòpica amb Radiofreqüència per a l’Esòfag de Barrett,  depenen sobretot de la presència de displàsia i la profunditat d’afectació.

Un dels avantatges principals del tractament endoscòpic en els pacients que presenten un adenocarcinoma superficial, és la baixa taxa de complicacions respecte al tractament que fins ara es considerava estàndard: la Esofaguectomía (extracció de la porció d’esòfag afecte mitjançant cirurgia).

Així mateix, els estudis han demostrat l’efectivitat de la tècnica d’Ablació per Radiofreqüència per frenar la progressió de la displàsia evitant que arribi a formar-se un adenocarcinoma.

Les complicacions immediates secundàries al tractament amb ARF són molt infreqüents i en el cas de presentar-se solen ser lleus i es controlen de forma ràpida i senzilla durant el procediment.

Considerant els efectes beneficiosos i la baixa incidència de complicacions a curt i llarg termini, l’Ablació per Radiofreqüència ressalta com una tècnica efectiva, innovadora i segura respecte a d’altres tècniques, especialment apropiada per al tractament de l’Esòfag de Barrett.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.