10.7 C
Sant Gervasi
| Dijous 01 de desembre de 2022 |
Publicitat

Enderroquen parcialment la torre modernista Paula Canalejo al Putxet per fer-hi una obra privada

En els últims anys Sarrià-Sant Gervasi està perdent un important patrimoni històric per no tenir els edificis protegits

Publicitat

Societat

Sergi Alemany

L’edifici modernista de la Torre Paula Canalejo, situada al carrer Homer del barri del Putxet, i coneguda també com La Torreta per la residència per a gent gran que va acollir durant els últims anys, ha estat enderrocada de manera parcial per fer-hi una obra privada.

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona, davant la crítica a les xarxes socials per aquest enderrocament, ha volgut aclarir que “en cap cas s’està procedint al seu enderroc total”, sinó de part de l’interior de la finca, i assegura que la finca no té protecció patrimonial i que les obres s’estan fent amb llicència municipal.

Publicitat

D’acord amb el promotor i davant la revisió del catàleg municipal, asseguren també que es conservarà la façana i el jardí perquè són els elements “amb més importància patrimonial.”

De fet, al mes de juny va ser Junts qui va demanar al Districte fer un estudi sobre el patrimoni d’aquesta finca, amb l’objectiu d’estudiar quins elements calia conservar davant l’inici de les obres.

La portaveu d’ERC a Sarrià-Sant Gervasi, Mercè Amat, també ha criticat el “degoteig constant” d’edificis històrics que van a terra.

En aquesta casa hi va viure el pintor i dissenyador gràfic alemany Will Faber Zietz i en record seu es va col·locar l’any 2013 una placa commemorativa a la façana. En els últims anys Sarrià-Sant Gervasi està perdent un important patrimoni històric, sobretot per no tenir els edificis protegits.

En defensa del patrimoni arquitectònic, per Jaume Clotet

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.