Publicitat

La Fundació Uszheimer celebra 20 anys de divulgació i sensibilització de les malalties neurodegeneratives

Amb motiu de l'aniversari de dues dècades de vida l'entitat ha presentat el llibre 'Uszheimer: 20 anys deixant empremta'

spot_img

Publicat el 16.5.2023 20:00

Gent gran

El Jardí

El dijous 13 d’abril es va celebrar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el 20è aniversari de la Fundació Uszheimer. L’acte va estar presidit per Sonia Fuertes, Comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, i per Neus Rodríguez, presidenta de la Fundació Uszheimer. També hi van assistir totes les persones que han donat suport a la Fundació al llarg d’aquests anys: persones malaltes, persones cuidadores, professionals, entitats públiques i privades, persones voluntàries, centres educatius, equipaments municipals i biblioteques.

Publicitat

Amb motiu de l’aniversari de la Fundació, també es va presentar el llibre Uszheimer: 20 anys deixant empremta que és un reflex de la tasca que fa la Fundació Uszheimer. És una eina de divulgació i sensibilització sobre què són i què impliquen les malalties neurodegeneratives, però, sobretot, idees, recursos i dinàmiques per abordar-les.

Publicitat

L’acte va estar estructurat en tres parts, les tres línies d’intervenció de la Fundació que val a dir, s’aborden també en el llibre. Aquestes són:

Atenció a la persona per ajudar a no oblidar. La Fundació Uszheimer porta a terme el seu projecte d’intervenció terapèutica global mitjançant el qual, durant tots aquests anys, ha donat vida a moltes persones malaltes.

Atenció a les persones cuidadores. Al costat de cada persona malalta, hi ha una persona que la cuida. El diagnòstic és de difícil acceptació i implica un procés de dol. Per acompanyar a les famílies, l’entitat ofereix un ventall de recursos: el servei d’orientació individualitzada, el punt d’informació en demències, propostes de formació, els grups de suport per a persones cuidadores i el servei d’atenció psicològica individualitzada.

Atenció a la comunitat. És bàsic dur a terme una sensibilització i formació a la població en general per tal de fer prevenció i poder arribar a fer un diagnòstic precoç. La Fundació du a terme diferents projectes comunitaris, com el projecte intergeneracional d’aprenentatge i servei, Compartint Memòries, que busca sensibilitzar a les generacions joves, treballant amb les escoles i instituts, i el projecte Tenir cura de la nostra ment, amb xerrades, tallers i exposicions temàtiques als equipaments comunitaris. A més, apropa el coneixement a les famílies i a les persones cuidadores, oferint grups de suport i organitzant diferents propostes formatives per a elles i per a professionals de diferents comunitats.

L’acte va comptar amb el testimoni de persones de diferents àmbits que van expressar la seva experiència amb l’entitat en aquestes tres línies d’intervenció. Així com també el seu agraïment i suport a la Fundació.

La celebració va concloure amb un final màgic a càrrec del Mag Igor, on va demostrar com la màgia i el cervell van agafats de la mà.

Va ser un acte molt emotiu i ple de moments únics on la Fundació Uszheimer va mostrar com ha estat 20 anys al costat de les persones, 20 anys ajudant a no oblidar, que està viva i continuarà el seu camí durant molts anys més!

Notícies relacionades

L’impacte dels joves en l’envelliment actiu

"Els contactes intergeneracionals afavoreixen els lligams entre generacions i promouen el sentiment d’il·lusió i utilitat de les persones grans en la societat": l'article de la Fundació Ushzeimer

Sense esperar res a canvi: Gràcies, avis

"Ignorar el seu valor empobreix la nostra societat, perquè perdem l'oportunitat d'aprendre de la seva experiència i saviesa", escriu Puig

L’Alzheimer a través del gènere

Les dones presenten una prevalença més alta de demències, problemes crònics i discapacitats

El Nadal i la malaltia d’Alzheimer: com afecta a les famílies?

són dates difícils, en les quals als cuidadors se’ls demana un sobreesforç extra amb un cost emocional i un desgast físic molt important
spot_img

El fajol i la guixa

Dos aliments que al llarg dels anys s'han utilitzat en temps de gana i penúria: l'article de Fra Valentí Serra de Manresa

A Sarrià el temps també és or

"Als CAPs existeix un sistema telefònic pervers que permet tenir el client esperant ser atès molt més temps del que seria raonable": l'opinió de Miquel Saumell

El Santuari Sant Antoni de Pàdua inaugura l’exposició benèfica “L’art amb València”

La mostra, que compta amb obres d'Antoni Tàpies, es podrà visitar fins al 10 de maig a Santaló

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí