26.7 C
Sant Gervasi
| Dissabte 25 de setembre de 2021 |
Publicitat

I ara, què? Ho escamparan tot

"És moment que les autoritats demostrin que són capaces d'esmenar errors del passat i no es deixin dominar per interessos aliens als de la bona convivència"

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

El Racó del Veí

Jordi Llorach i Sendra

Sembla que l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat mesures per fer front al desequilibri de l’ordre públic que pateix la ciutat. L’incomprensible laisser faire polític patit durant anys ha deixat una greu herència complicada de resoldre. Una de les actuacions iniciades és desmantellar la zona d’oci nocturn del Port Olímpic. Però com ho farà? Clausurant els establiments actuals o permetent que s’estableixin en altres llocs de la ciutat seguint un ‘efecte ventilador’?

Alerta, que així no anirem enlloc. S’ha d’aprofitar l’actuació per fer neteja, per disminuir el nombre de llicències, per normalitzar el sector. Es farà així? En tinc dubtes. Per exemple, penso en el possible augment de locals d’aquest tipus que hi pot haver a Gràcia, l’Eixample, Ciutat Vella, etc., però més concretament al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a les zones dels carrers de Tuset, Aribau, Travessera de Gràcia, Santaló, Amigó o el Turó Parc.

Ara és el moment, doncs, que les autoritats municipals demostrin que són capaces d’esmenar errors del passat i no es deixin dominar per interessos aliens als de la bona convivència ciutadana. En aquest sentit, crec que seria interessant que en algunes zones de la ciutat –per exemple, al carrer de Tuset i els seus entorns- es modifiqui el Pla d’usos vigent, a fi d’evitar concentracions d’establiments del mateix tipus, sorolls inoportuns i conflictes de tota mena. I, sobretot, aplicar les normes existents o les que s’hagin de crear per obtenir una ciutat controlada. Veurem si Barcelona recobra la normalitat i la planificació que mai hauria d’haver perdut.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.