25.6 C
Sant Gervasi
| Dijous 30 de juny de 2022 |
Publicitat

Inaugurats 13 habitatges de protecció oficial a la Via Augusta

La promoció ha costat 1,8 milions d'euros i està destinada a persones que viuen a prop, a menors de 35 anys i a famílies monoparentals

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Política

Carme Rocamora

Aquest divendres l’Ajuntament de Barcelona ha organitzat una jornada de portes obertes a la nova promoció d’habitatges de la Via Augusta (401-403), al barri de Sarrià. L’acte ha coincidit amb la finalització de les obres i l’entrega de les claus a les persones destinatàries que ocuparan aquests 13 habitatges a partir d’ara.

La promoció de la Via Augusta consta de 13 habitatges en règim de lloguer: vuit tenen 55 metres quadrats i dos dormitoris i els altres cinc consten de 75 metres quadrats i tres habitacions.

Publicitat

La nova promoció, que ha costat uns 1,8 milions d’euros, consta d’un edifici distribuït en planta d’aparcament amb nou places, planta baixa i quatre plantes més, i tots els pisos tenen traster propi.

Un dels habitatges de la nova promoció de pisos de protecció oficial de la Via Augusta ©Ajuntament de Barcelona

Els col·lectius que viuran a partir d’ara són de diferents perfils: tres habitatges són de reserva territorial -per persones que viuen a prop de la promoció-, quatre són per menors de 35 anys, dos per famílies monoparentals i quatre més de règim general.

Publicitat

La façana que dona a la Via Augusta disposa d’una galeria penjada a mode de tribuna amb l’objectiu de protegir la privacitat i aïllar al màxim del soroll del carrer. De l’edifici, destaca també la reducció d’emissions i d’estalvi energètic, ja que disposa d’una instal·lació d’aerotèrmia que produeix l’aigua calenta i impulsa calefacció, així com un sistema de ventilació higrorregulable.

Nou edifici amb habitatges de protecció oficial a la Via Augusta ©Ajuntament de Barcelona

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.