Dijous 03, octubre 2024
21.8 C
Sant Gervasi
21.8 C
Sarrià
Publicitat

La Diada recupera dignitat a Sarrià-Sant Gervasi

Enguany s'ha confiat l'organització de l'acte institucional a Lluís Juanet, persona experimentada

Jesús Mestre
Jesús Mestre
Historiador, especialitzat en la història de la ciutat de Barcelona. Director de la revista L'Avenç els anys 1988 i 1989, i de Plecs d'Història Local des de 1989 fins al 1997. Com editor, he coordinat obres col·lectives com ara el Diccionari d'Història de Catalunya (1992), l'Atles d'Història de Catalunya (1995), entre altres, publicades a Edicions 62. Col·laboro en la constitució de l'Associació Cultural Casa Orlandai, de la que vaig ser el primer president, el 2007. He escrit els llibres L'Abans. Barcelona Vila de Sarrià, recull gràfic 1874-1975 (2012) i Sant Gervasi de Cassoles (2013). El 2014 vaig fundar El Jardí, aventura en què persisteixo

Publicat el 12.9.2024 17:02

Societat

Jesús Mestre

Fa uns anys, forces, poc abans de la Diada es feia un acte institucional a la plaça del Consell de la Vila, que era com l’inici del curs polític a Sarrià – Sant Gervasi. Hi anava gent i es coincidia amb la majoria dels consellers i principals càrrecs del districte. Es feia algun parlament i un espectacle que, en general, era de bona qualitat. En els darrers anys aquesta tradició s’ha anat esvaint, i un acte simpàtic i benintencionat s’havia convertit en carregós i, fins i tot, de mal gust. De fet, no estava clar si es dedicava a adults o a criatures. I, clar, la gent va deixar d’anar-hi.

Publicitat

Enguany, però, les coses han canviat. S’ha confiat l’organització de l’acte institucional a Lluís Juanet, persona experimentada, i s’ha preparat un espectacle molt més digne per una celebració com la de l’Onze de Setembre, la Diada de Catalunya. El conseller Blas Navalón ha obert l’acte amb un breu parlament que ha donat pas al concert líric poètic amb la cantant Mar Esteve, l’actriu Cris Codina i la pianista Cris Morales. Codina ha recitat poemes de Joana Raspall, Francesc Casas i Amigó, Maria Mercè Marçal, Joan Salvat-Papasseit, Miquel Martí i Pol, J.V. Foix, Frederic Soler i, finalment, La campana de Sant Honorat del sempre actual Josep Maria de Sagarra.

Publicitat

Intercalats amb els poemes, s’interpretaven peces musicals com la tradicional El cant dels ocells, l’Amor particular, de Lluís Llach, La mare, de Joan Costa, La cançó del lladre, L’oreneta, d’Enric Morera, la sardana La puntaire, i va cloure l’acte una cantada conjunta d’Els segadors. Mar Esteve va demostrar la seva excel·lència en la interpretació de totes aquestes cançons, molt seguides pel públic assistent que hauria de ser més nombrós. Cal animar aquesta iniciativa i buscar que tingui continuïtat i major comunicació. Va ser un concert de qualitat i molt adient per una jornada solemne, però festiva com ha de ser la Diada.



Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.