23 C
Sant Gervasi
| Dissabte 20 d'agost de 2022 |
Publicitat

Reconeixement a la Biblioteca de Collserola: és una de les cinc millors biblioteques verdes del món

Està situada a Vallvidrera i compta amb dos fons literaris especialitzats en natura i sostenibilitat, a més de promoure activitats

Publicitat

Cultura

Sergi Alemany

La Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA) ha reconegut aquest dissabte la feina feta des de la Biblioteca Collserola-Josep Miracle per promoure la sostenibilitat ambiental, concedint a l’equipament el reconeixement entre les cinc millors biblioteques verdes del món al costat de centres de Singapur -la guanyadora-, Boston, Brussel·les i Cali. La seva directora, Núria Flò Solé, ha estat l’encarregada de rebre el guardó a Cork (Irlanda), uns dies abans que dimarts comenci a Dublín, la capital, el Congrés Mundial de Biblioteques i Informació, la conferència internacional líder del sector centrada en el compliment del compromís de la professió amb la qualitat i l’accés a la informació.

La Secció de Medi Ambient, Sostenibilitat i Biblioteques de la IFLA ha tingut en compte el projecte Biblionatura que té en marxa la instal·lació amb activitats com la biblioteca de llavors, pionera a Catalunya en la xarxa pública de biblioteques, el club de lectura especialitzat en literatura de natura, el programa de visites escolars i les guies de lectura que es desprenen dels dos fons literaris especialitzats en natura i sostenibilitat que acull l’equipament, amb l’horticultura com un dels punts forts.

Publicitat

“Ser finalistes a nivell mundial és una passada”, ha reconegut a El Jardí la directora de la biblioteca. “Estem segures que tenim molt camí per recórrer per donar resposta als reptes més importants que com a societat haurem d’entomar, i volem ser-hi, la biblioteca volem ser actors determinants en la promoció d’aquest canvi tan necessari”, explicava Núria Flò a la revista La Vall de Vidre abans de viatjar cap a Cork. La Biblioteca Collserola-Josep Miracle està ubicada a Vallvidrera en un entorn natural, dins del Parc de Collserola.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.