14.1 C
Sant Gervasi
| Dimarts 29 de novembre de 2022 |
Publicitat

Sarrià – Sant Gervasi commemorarà els 100 anys de l’agregació de Sarrià a Barcelona

Es crearà una comissió organitzadora i un grup de treball per programar les activitats del Centenari de l’agregació de Sarrià a Barcelona, el 4 de novembre del 1921

Publicitat

Política 

El Jardí

El darrer ple de Sarrià – Sant Gervasi ha aprovat commemorar els 100 anys de l’agregació de Sarrià a Barcelona, que se celebrarà el mes de novembre de l’any vinent. La proposta, presentada com una Mesura de Govern, es traduirà en la creació d’una programació d’activitats conjunta amb el suport d’entitats socioculturals del barri i el recolzament de l’Arxiu Municipal del Districte, que conserva la documentació de l’antic ajuntament de Sant Vicenç de Sarrià, del Sistema Municipal d’Arxius i del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), que té una de les seves seus a Vil·la Joana.

Cent anys de l’agregació de Sarrià a Barcelona (1921-2021)

Publicitat

El 4 de novembre del 1921 es produí l’agregació a Barcelona del municipi de Sant Vicenç de Sarrià, que incloïa Sarrià, Pedralbes i les Tres Torres. Culminava un procés que havia començat l’abril de 1897 gràcies al Decret d’Agregació, que va permetre la incorporació d’un seguit de municipis del pla a la ciutat: Sants, les Corts, Sant Gervasi de Cassoles, Gràcia, Sant Andreu de Palomar i Sant Martí de Provençals. Entremig, l’any 1904, s’havia dut a terme l’agregació d’Horta. Val a dir que el mateix municipi de Sarrià havia crescut amb la incorporació de Vallvidrera (el 1890) i d’una part de l’antic municipi de Santa Creu d’Olorda (el 1916). Finalment, el 4 de novembre de 1921, es duia a terme l’agregació de Sant Vicenç de Sarrià, de manera que Barcelona adquiria la superfície territorial amb que ha arribat a l’actualitat.

Publicitat

La proposta que s’expressa en la Mesura de govern vol posar èmfasi en tres aspectes bàsics de la evolució de Sarrià i la ciutat en aquests cent anys: l’urbanístic i arquitectònic, el social i cultural i el referent al model de governança.

Amb aquest objectiu, es crearà una Comissió Organitzadora amb presència dels grups municipals amb representació al Consell del Districte, amb representants de les entitats històriques del barri i d’altres dedicades a la recerca i difusió de la història local, i el suport dels serveis tècnics del Districte. Un grup de treball més tècnic serà l’encarregat d’acabar de definir i perfilar el conjunt d’activitats de la programació del Centenari de l’agregació de Sarrià a Barcelona.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.