12.6 C
Sant Gervasi
| Dissabte 23 d'octubre de 2021 |
Publicitat

Torna la Mostra solidària del Farró per impregnar els carrers de solidaritat, amistat i tasca social

La novena edició se celebrarà el 12 de desembre amb una quinzena de parades

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

Carme Rocamora

Corria l’any 2012 quan, en una conversa de bar, es va forjar el que acabaria sent la primera Mostra Solidària del Farró. L’Associació de Veïns i Comissió de Festes del barri del Farró va anar movent fils per crear una activitat solidària i que a més, fos una festa. El que va començar sent una edició amb dotze parades, l’any 2019 en recollia 44, amb entitats socials que es van donar a conéixer i van poder fer xarxa. I, com diuen des de l’organització, cada cop estan més convençuts que aquella conversa de bar ha resultat ser una de les millors activitats que han parit els festers del Farró.

La pandèmia no atura als organitzadors, i de fet, els impulsa a fer una novena edició amb més sentit que mai després de totes les dificultats que està impregnant la covid-19 a les nostres vides. Enguany es farà el dissabte 12 de desembre reunint, com sempre, la solidaritat, l’amistat, i la tasca social.

Des de l’organització són conscients que en aquesta edició l’activitat no es podrà fer com sempre ja que s’hauran de complir les normes de seguretat, fet que farà canviar el funcionament de les parades, de les activitats als escenaris i les guardioles. Malgrat això, reivindiquen aquesta mostra per donar a conèixer la solidaritat de la gent del Farró, ja que durant aquesta jornada es busca, entre d’altres coses, pensar en com es pot ajudar a la resta. També la caracteritza l’amistat de les persones que ajuden en el muntatge i per últim, el reconeixement de la tasca social que fan entitats com Assís, Fundació Putxet, Mujeres Latinas Sin Fronteras, i el Centre de Serveis Socials de Sant Gervasi.

Els canvis d’aquest any:

 • Aquest any no es donarà guardiola a les parades, per tal d’evitar la manipulació de diners. N’hi haurà una centralitzada al punt de recollida d’aportacions i a més, es poden fer aportacions econòmiques al número ES02 2095 5660 1091 1746 5646 o per Bizum al 637093797.
 • Es reduirà l’horari de parades fins a les cinc/sis de la tarda.
 • A les parades no es podran fer tallers. Només podrà haver un màxim de dos responsables de parada alhora, que serà la mateixa quantitat de públic/client que podrà estar a la parada.
 • L’organització disposarà de controladors per regular els accessos, garantir la circulació i controlar possibles aglomeracions. També es marcaran els recorreguts que caldrà seguir.
 • A l’entrada i sortida s’oferirà algun tipus de producte higiènic per desinfectar les mans.
 • Només hi haurà 15 parades

Entitat convidada

L’entitat convidada d’aquest any és la Parròquia Mont Carmel. Un dels canvis que s’ha fet, arran de no posar guardioles a les parades, ha estat demanar una quota de col·laboració als participants. Aquest import representarà una operació cooperativa a la gestió de l’organització de l’activitat i el sobrant anirà destinat a la guardiola solidària.

Pel que fa a les aportacions solidàries, tant de productes com econòmiques, es prioritzaran:

 • Sacs de dormir, mantes, guants, paraigües i impermeables
 • Texans, bambes, roba d’abric
 • Arròs, llegums, llet, oli, pasta, peix en conserva, sucre
 • Productes típics de nadal: galets, torrons, neules, bombons, massapà, xocolata, galetes
 • Targetes de transport (T-Casual)
 • Joguines noves per a criatures de 0 a 9 anys.

Recollida de joguines

Aquest any s’ha de moure la gran recollida de joguines que fan habitualment el cinc de gener al 19 de desembre. El motiu és que els responsables del repartiment de les joguines entre la canalla del Carmel veuen inviable fer l’activitat com es fa habitualment per les circumstàncies de la pandèmia.

Així doncs, el 19 de desembre es farà una recollida de joguines a la plaça Mañé i Flaquer, i així Mont Carmel tindrà el temps necessari per poder classificar-les i que siguin repartides adientment.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.