Dissabte 20, abril 2024
17.5 C
Sant Gervasi
17.6 C
Sarrià
Publicitat

Torna la música de cambra al Teatre de Sarrià

Maria Canyigueral i Joan Vives han presentat el II Cicle de Música de Cambra al Teatre de Sarrià

Jesús Mestre
Jesús Mestre
Historiador, especialitzat en la història de la ciutat de Barcelona. Director de la revista L'Avenç els anys 1988 i 1989, i de Plecs d'Història Local des de 1989 fins al 1997. Com editor, he coordinat obres col·lectives com ara el Diccionari d'Història de Catalunya (1992), l'Atles d'Història de Catalunya (1995), entre altres, publicades a Edicions 62. Col·laboro en la constitució de l'Associació Cultural Casa Orlandai, de la que vaig ser el primer president, el 2007. He escrit els llibres L'Abans. Barcelona Vila de Sarrià, recull gràfic 1874-1975 (2012) i Sant Gervasi de Cassoles (2013). El 2014 vaig fundar El Jardí, aventura en què persisteixo

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Cultura

Jesús Mestre

Aquest dimarts Sarrià va fer un pas important per ser referent en la programació de música de cambra de Barcelona. El Teatre de Sarrià va acollir la presentació del II Cicle de Música de Cambra a la ciutat, comptant amb la presència de l’organitzadora, Maria Canyigueral, i del músic i divulgador musical Joan Vives. El 2021 el mateix espai va acollir el primer cicle, amb un èxit de públic.

Publicitat

Enguany es manté el suport a la iniciativa per part dels Amics de la UNESCO i s’hi afegeix el Concurs de Piano Maria Canals, que obrirà el cicle el diumenge 27 de març, amb un concert per part d’un dels semifinalistes d’aquest certamen musical. Pel Teatre de Sarrià hi passaran intèrprets amb una contrastada experiència professional com la mateixa pianista Maria Canyigueral o les violinistes Lana Trotovseck i Isabel Villanueva, però també joves promeses internacionals.

Publicitat

Vuit concerts, vuit històries

En total el cicle el formen un total de vuit concerts. Canyigueral ha procurat que cada un d’aquests concerts expliquin alguna història, com per exemple el de clausura, el 22 de novembre, dedicat a la música, l’amistat i l’amor entre Robert Schumann, Clara Schumann i Johann Brahms.

Les tres primeres actuacions, més enllà de l’obertura a càrrec del Concurs Maria Canals, es presenten amb un gran atractiu: el 27 d’abril, dedicat a una selecció de sonates per a violí i piano de W. A. Mozart, amb Maria Florea i Maria Canyigueral (que intervindrà en tots els concerts); el 18 i 22 de maig, hi haurà un doble concert dedicat a la integral de les variacions i sonates per a violoncel i piano de Beethoven, amb Ramon Bassal com a convidat, i, finalment, el 19 de juny es programa un concert francès, situat al 1914, amb obres de Claude Debussy, César Franck i Maurice Ravel, amb Lana Trotovseck i Sebastien Hurtaud, al cello, de convidats.

Jordi Cervelló, Maria Canyigueral i Joan Vives. © Sandra Rodríguez – Centre de Sarrià

L’anècdota de la roda de premsa la va protagonitzar el compositor sarrianenc Jordi Cervelló que, en plena presentació, va lliurar a Canyigueral la partitura de la sonata La Caula per a violí i piano, que tindrà l’estrena mundial el 29 de setembre. La pianista encara no en coneixia la partitura. Paraules també per agrair l’esforç que el Teatre de Sarrià, amb la presidenta Montserrat Morera al capdavant, fa perquè el cicle sigui possible i tingui continuïtat de cara al futur.

Cartell del II Cicle de Música de Cambra

Programa del II Concurs de Música de Cambra
Programa del II Concurs de Música de Cambra
Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí