25.1 C
Sant Gervasi
| Dilluns 15 d'agost de 2022 |
Publicitat

Tot el que sabem a hores d’ara de l’entramat de Can Raventós

Aquest dimecres es porta a votació l'aprovació del pla que pot permetre fer una trentena de pisos de luxe. La plataforma assegura que hi ha irregularitats que fonts municipals neguen

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Societat

Carme Rocamora

Sens dubte el tema més comentat d’aquests últims dies a Sarrià és tota la trama respecte a Can Raventós. Aquest dimecres a les 10.00 hores comença el Ple de l’Ajuntament de Barcelona i en el punt 18 de l’ordre del dia s’abordarà aquesta qüestió. Si s’aprova el pla -opció que sembla majoritària a hores d’ara- per a l’ordenació d’aquesta parcel·la, els promotors hi podran construir més d’una trentena de pisos de luxe.

Arran d’aquesta qüestió, el mes de juliol es va crear la plataforma Defensem Can Raventós, que vol evitar que aquest espai verd amb edifici catalogat sigui una promoció de pisos. El seu reclam és que sigui un espai d’ús públic per al veïnat.

Cronologia

Publicitat

El Pla Especial Urbanístic per poder fer aquesta obra es va aprovar inicialment el 29/11/2018 i es va suspendre l’aprovació definitiva en el Ple del 29/03/2019, donant tres mesos als promotors per fer les actuacions necessàries per continuar la tramitació. En consulta feta al Consell de Barri de Sarrià del 13/11/2019, un conseller del Govern va informar que els promotors no havien presentat cap documentació. Segons la plataforma Defensem Can Raventós, això provocava la caducitat de les actuacions i l’arxivament de l’expedient. En canvi, segons fonts municipals, l’expedient no caduca ja que no hi ha cap “irregularitat” sinó una suspensió en el temps. Un document de l’Ajuntament contradiu aquesta versió municipal:

Ha estat aquest setembre de 2020 que ha aparegut de nou la qüestió en l’àmbit institucional. Va ser a la Comissió d’Urbanisme, on es va portar la proposta d’aprovació definitiva del Pla Especial amb el mateix número d’expedient. En la sessió els grups d’ERC, JxCat i el PP van fer reserva de vot. Ciutadans es va abstenir i BComú, PSC i BCanvi van votar a favor. Serà en el Ple d’aquest dimecres on hi haurà l’aprovació definitiva.

Publicitat

Si les votacions de la Comissió d’Urbanisme es repeteixen (BComú + PSC + BCanvi a favor) són 20 vots. I si Ciutadans torna a abstenir-se quatre més, per tant, el pla quedaria aprovat, ja que si els que han fet reserva de vot (ERC + JxCat + PP) votessin en contra, només sumarien 17. L’única opció perquè no s’aprovés seria el vot contrari d’ERC, JxCat, el PP i Ciutadans.

Implicats

Segons investigacions de la plataforma Defensem Can Raventós, hi hauria vincles entre les empreses responsables de la promoció immobiliària amb Units per Avançar, partit del que forma part el regidor Albert Batlle i la gerent del Districte, Maite Català.

En aquest sentit, des de Districte remarquen que no és competència seva aquest procediment, sinó que és responsabilitat de l’Àrea d’Urbanisme, del que n’és titular la tinenta Janet Sanz.

Certament Districte intervé en aquest procediment només informant de manera preceptiva, però no vinculant. Va ser al Ple del 6 de març de 2019 on es va informar, i tots els grups municipals -BComú, ERC, PP, Cs i el Grup Demòcrata- es van abstenir. De moment aquests partits no s’han posicionat. Si ho ha fet la CUP, que malgrat no tenir representació municipal, s’ha posat a disposició de la plataforma en tot el que calgui.

 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.