Publicitat

Celebrar és teixit de barri

La Festa Major del Farró en imatges

spot_img

Publicat el 21.9.2018 18:00

Elena Bulet (@elenabulet)

Les celebracions són un dels moments de la vida on es demostra la unitat. I així ho han fet les veïnes i veïns del Farró. Amb una festa major curta, però intensa, el barri ha demostrat la seva originalitat, diversitat i caliu.

Publicitat
© Elena Bulet

L’actor Andrés Herrera va ser l’encarregat de realitzar el pregó d’inici de la festa. Ha viscut diverses etapes de la seva vida al barri i coneix tots els seus racons. El discurs va ser alegre i interessant. “Com que no en tinc al pis, he convertit els carrers del barri en la meva terrassa i balcó”, explicava l’actor. A partir de les seves paraules, un podia realitzar un recorregut pels comerços del Farró, trobar-se amb diverses persones conegudes i gaudir de la tranquil·litat de la zona. Tot i la dispersió del públic, que estava a l’espera d’un sopar de carmanyola, Herrera va oferir la seva millor versió i va donar el tret d’inici a quatre prometedors dies intensos.

Publicitat
© Elena Bulet

La majoria dels actes de la Festa Major del Farró es van realitzar a la plaça Máñé i Flaquer. El programa contenia esdeveniments per a totes les edats. Un dels primers va ser el sopar de carmanyola. Les estovalles de paper estaven pintades amb el nom de les famílies i el nombre de persones pel qual havien reservat.

© Elena Bulet

Abans del pregó, va haver-hi alguns discursos introductoris. Entre ells, el del regidor president del districte, Jordí Martí, del Grup Municipal Demòcrata, i el de Joan Manel del Llano (a la fotografia), conseller de Barcelona en Comú. També es va donar un reconeixement a la dissenyadora del cartell del programa, veïna recent del Farró.

© Elena Bulet

La primera nit de les festes va ser de Bingo i d’havaneres amb el grup Barca de Mitjana.

© Elena Bulet

Els Trabucaires de Gràcia durant la cercavila.

© Elena Bulet

Els Malsons de La Vella van omplir la plaça de ritme i espurnes. Gran protagonisme a les generacions de diables joves!

© Elena Bulet

Després del fum, música. No eren molts, però Mañé i Flaquer va ressonar el dissabte 8 de setembre durant el lluïment de les colles de cultura. En aquest cas, els Malsons de La Vella. Són els diables més petits de la Vila de Gràcia.

© Elena Bulet

A la festa, també va venir una geganta. Blava i joiosa, de la colla de Gegants de Sarrià, la geganta va brindar una dansa a tots els espectadors de la plaça.

© Elena Bulet

Encendre la metxa i a córrer. La traca final del lluïment. Després d’apagar les cendres, cotxes del servei de neteja de Barcelona van passar a assegurar-se que la plaça quedava neta i sense cap possible foc.

© Elena Bulet

El final de la Rua dels 600. La concentració d’aquest model de cotxe ja gairebé és tradició a la Festa Major del Farró. La celebració continuava més tard a la bodega Pàdua.

© Elena Bulet

Deixa sortir l’infant que portes dins! La plaça de la Torre s’omplia de jocs per a nenes i nens. Pintar roba amb colors vegetals, fer collages, buscar llaminadures dins la farina, curses de sacs o encertar a cegues la boca de la teva parella amb melindros i xocolata! Els participants de la fotografia eren part dels organitzadors de la festa major. Ambdós van acabar rient i amb la cara plena de xocolata.

© Elena Bulet

Música pels més petits. La colla Timbalys va fer també la seva cercavila, demostrant que la percussió no té edat. En una harmonia preciosa, persones adultes i infants feien somriure a tot espectador.

© Elena Bulet

El grup Ni Deu Ni Doors, d’Hostalric, a la cinquena edició del Perrockia Farró Fest. El reconegut músic i perruquer del Farró organitzava tota una programació de concerts, vermut i paella durant el dissabte dia 8.

© Elena Bulet

Els integrants de Ni Deu Ni Doors no només van ser trencadors per la seva música, també per la seva vestimenta i els moviments. Ara bé, aquests elements captaven encara més l’atenció de les espectadores i espectadors.

© Elena Bulet

Instant fotografiat durant la cançó, “Not Another Fuckin Cupcake” de l’àlbum “This is a Wicked Little Planet”. L’artista va desplegar una disfressa de cupcake gegant i va dansar inclinant-se d’un costat a l’altre.

© Elena Bulet

Final de concert dels Big Funk Theory. El seu gran nombre d’integrants i la seva dinàmica dalt de l’escenari van animar a tots els de la plaça. Els més petits, inventaven coreografies a primera fila. Hores abans, arribaven les food trucks. Per aquest motiu, molta gent gaudia del concert menjant-se una crep.

© Elena Bulet

Diumenge, la plaça Mañé i Flaquer va acollir el concurs de paelles, l’entrega de premis del 8è Concurs de Fotografia del Farró i tallers i paradetes d’artesans. La mida de les paelles dels participants era petita, ja que la paella del tast l’elaborava l’Associació de Veïns i Comissió de Festes del Barri del Farró.

© Elena Bulet

El concurs de paelles, un acte de família. Mare i fill fent equip durant la preparació del plat. Tot i que l’objectiu era la paella, de tant en tant, el petit va menjar algun bastonet de verdura.

© Elena Bulet

Joves, però relaxats. Aquest equip del concurs van començar la preparació amb gran alegria i calma. Tot i que a la fotografia només hi apareixen dos dels membres, semblaven el grup més nombrós del concurs.

© Elena Bulet

La pel·lícula “The Arrival”, del director canadenc Denis Villeneuve creava un moment de calma durant la nit de diumenge, contrastant amb el gran moviment i intensitat dels dies anteriors.

© Elena Bulet

Les festes van seguir fins al dia 11, però el fotoreportatge acaba aquí, minuts abans d’acabar també la pel·lícula. Tot i així, estic segura que actes com l’animació d’en Jaume Barri, els tallers de diables amb Farrófoc i Diablesses i Diables de Sarrià, l’exhibició de Tai-chi, les danses orientals, l’orquestra Solimar o la sifonada popular, van ser un gran èxit.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Barcelona viu el dia amb més calor de la història: 40 °C a l’Observatori Fabra

Feia 42 anys, des del 6 de juliol del 1982, que el termòmetre no marcava una temperatura tant alta a la capital catalana

Sara Jaurrieta, escollida primera secretaria del PSC a Barcelona: “És un honor i un orgull”

La diputada i exregidora de Sarrià - Sant Gervasi apunta al canvi climàtic i l'habitatge com dos dels principals reptes per a la ciutat

Tipus i beneficis de l’arbrat viari que hi ha a Barcelona

Els arbres a les ciutats són indispensables per a millorar la qualitat de l'aire i constitueixen refugis de biodiversitat

Barcelona, una ciutat d’esquerres

"Venen quatre anys per esmenar els disbarats perpetrats en els últims vuit anys", l'opinió de Miquel Saumell
spot_img

Els partits polítics de Sarrià-Sant Gervasi fan balanç en l’equador del mandat

Després de dos anys d'alcaldia de Jaume Collboni, els consellers de Junts, PP, PSC, BComú i ERC miren al passat i fan propostes de futur

Jesuïtes Sant Gervasi i el Casal Sant Ildefons: una aliança transformadora a través del TR i el voluntariat

La proposta educativa combina l’aprenentatge acadèmic amb el compromís social, permetent que els estudiants col·laborin setmanalment amb diferents entitats del barri i la ciutat

Josep Carner, un poeta excels dins un rostre inacabat

Va instal·lar-se a Sarrià l'any 1914, en una torre llogada al carrer de Pomaret; va publicar alguns poemes en el butlletí de l'Orfeó Sarrianenc i a La Cònsola, revista impulsada per J.V.Foix

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]