Elena Bulet (@elenabulet)
Les celebracions són un dels moments de la vida on es demostra la unitat. I així ho han fet les veïnes i veïns del Farró. Amb una festa major curta, però intensa, el barri ha demostrat la seva originalitat, diversitat i caliu.

L’actor Andrés Herrera va ser l’encarregat de realitzar el pregó d’inici de la festa. Ha viscut diverses etapes de la seva vida al barri i coneix tots els seus racons. El discurs va ser alegre i interessant. “Com que no en tinc al pis, he convertit els carrers del barri en la meva terrassa i balcó”, explicava l’actor. A partir de les seves paraules, un podia realitzar un recorregut pels comerços del Farró, trobar-se amb diverses persones conegudes i gaudir de la tranquil·litat de la zona. Tot i la dispersió del públic, que estava a l’espera d’un sopar de carmanyola, Herrera va oferir la seva millor versió i va donar el tret d’inici a quatre prometedors dies intensos.

La majoria dels actes de la Festa Major del Farró es van realitzar a la plaça Máñé i Flaquer. El programa contenia esdeveniments per a totes les edats. Un dels primers va ser el sopar de carmanyola. Les estovalles de paper estaven pintades amb el nom de les famílies i el nombre de persones pel qual havien reservat.

Abans del pregó, va haver-hi alguns discursos introductoris. Entre ells, el del regidor president del districte, Jordí Martí, del Grup Municipal Demòcrata, i el de Joan Manel del Llano (a la fotografia), conseller de Barcelona en Comú. També es va donar un reconeixement a la dissenyadora del cartell del programa, veïna recent del Farró.

La primera nit de les festes va ser de Bingo i d’havaneres amb el grup Barca de Mitjana.

Els Trabucaires de Gràcia durant la cercavila.

Els Malsons de La Vella van omplir la plaça de ritme i espurnes. Gran protagonisme a les generacions de diables joves!

Després del fum, música. No eren molts, però Mañé i Flaquer va ressonar el dissabte 8 de setembre durant el lluïment de les colles de cultura. En aquest cas, els Malsons de La Vella. Són els diables més petits de la Vila de Gràcia.

A la festa, també va venir una geganta. Blava i joiosa, de la colla de Gegants de Sarrià, la geganta va brindar una dansa a tots els espectadors de la plaça.

Encendre la metxa i a córrer. La traca final del lluïment. Després d’apagar les cendres, cotxes del servei de neteja de Barcelona van passar a assegurar-se que la plaça quedava neta i sense cap possible foc.

El final de la Rua dels 600. La concentració d’aquest model de cotxe ja gairebé és tradició a la Festa Major del Farró. La celebració continuava més tard a la bodega Pàdua.

Deixa sortir l’infant que portes dins! La plaça de la Torre s’omplia de jocs per a nenes i nens. Pintar roba amb colors vegetals, fer collages, buscar llaminadures dins la farina, curses de sacs o encertar a cegues la boca de la teva parella amb melindros i xocolata! Els participants de la fotografia eren part dels organitzadors de la festa major. Ambdós van acabar rient i amb la cara plena de xocolata.

Música pels més petits. La colla Timbalys va fer també la seva cercavila, demostrant que la percussió no té edat. En una harmonia preciosa, persones adultes i infants feien somriure a tot espectador.

El grup Ni Deu Ni Doors, d’Hostalric, a la cinquena edició del Perrockia Farró Fest. El reconegut músic i perruquer del Farró organitzava tota una programació de concerts, vermut i paella durant el dissabte dia 8.

Els integrants de Ni Deu Ni Doors no només van ser trencadors per la seva música, també per la seva vestimenta i els moviments. Ara bé, aquests elements captaven encara més l’atenció de les espectadores i espectadors.

Instant fotografiat durant la cançó, “Not Another Fuckin Cupcake” de l’àlbum “This is a Wicked Little Planet”. L’artista va desplegar una disfressa de cupcake gegant i va dansar inclinant-se d’un costat a l’altre.

Final de concert dels Big Funk Theory. El seu gran nombre d’integrants i la seva dinàmica dalt de l’escenari van animar a tots els de la plaça. Els més petits, inventaven coreografies a primera fila. Hores abans, arribaven les food trucks. Per aquest motiu, molta gent gaudia del concert menjant-se una crep.

Diumenge, la plaça Mañé i Flaquer va acollir el concurs de paelles, l’entrega de premis del 8è Concurs de Fotografia del Farró i tallers i paradetes d’artesans. La mida de les paelles dels participants era petita, ja que la paella del tast l’elaborava l’Associació de Veïns i Comissió de Festes del Barri del Farró.

El concurs de paelles, un acte de família. Mare i fill fent equip durant la preparació del plat. Tot i que l’objectiu era la paella, de tant en tant, el petit va menjar algun bastonet de verdura.

Joves, però relaxats. Aquest equip del concurs van començar la preparació amb gran alegria i calma. Tot i que a la fotografia només hi apareixen dos dels membres, semblaven el grup més nombrós del concurs.

La pel·lícula “The Arrival”, del director canadenc Denis Villeneuve creava un moment de calma durant la nit de diumenge, contrastant amb el gran moviment i intensitat dels dies anteriors.

Les festes van seguir fins al dia 11, però el fotoreportatge acaba aquí, minuts abans d’acabar també la pel·lícula. Tot i així, estic segura que actes com l’animació d’en Jaume Barri, els tallers de diables amb Farrófoc i Diablesses i Diables de Sarrià, l’exhibició de Tai-chi, les danses orientals, l’orquestra Solimar o la sifonada popular, van ser un gran èxit.