10.1 C
Sant Gervasi
| Dimecres 07 de desembre de 2022 |
Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona negocia la compra de la masia de Can Raventós de Sarrià

Els veïns en lluita veuen amb "estupefacció" l'anunci, que no té perquè comportar la preservació dels jardins de la finca, el principal objectiu de Defensem Can Raventós

Publicitat

Societat

Sergi Alemany, Carme Rocamora

Estupefactes. Amb aquesta paraula resumeixen a El Jardí des de la plataforma Defensem Can Raventós la reacció a l’últim anunci del Govern municipal en relació amb la finca situada entre els carrers Bonaplata i Fontcoberta. Mesos després de la lluita veïnal per salvar el jardí d’aquest espai -ara mateix és una de les últimes possibilitats per conservar un pulmó verd al nucli antic del barri- el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Albert Batlle, va dir al Consell de Barri de Sarrià celebrat el dilluns que el compromís actual de l’equip de Govern és la compra de la finca: “La prioritat nostra en la negociació és el caràcter públic que ha de tenir l’actual masia”.

Publicitat

La mesura es veu “clarament insuficient” per un moviment veïnal que, amb la seva reclamació, mira d’evitar la construcció d’una trentena de pisos de luxe al jardí de la masia, que és la finalitat que persegueix la propietat privada del terreny. Què passarà amb el jardí si s’acaba comprant la casa? Batlle diu que això comportaria “renúncies” en la resta dels elements de la finca. És a dir, que, a hores d’ara, res indica que els pisos de luxe projectats no es podrien construir igualment. “Millor si la casa és de l’Ajuntament, però nosaltres lluitem pel jardí”, insisteixen a dir a El Jardí des de Defensem Can Raventós.

Façana de la masia de Can Raventós pel carrer Bonaplata © Sergi Alemany

Per què es vol ara l’edifici de la masia?

Publicitat

És un argument que Batlle no va expressar, però sí que va dir que el “compromís absolut” del districte és intentar trobar una solució que pugui ser “satisfactòria per les dues parts”: la propietat i els veïns del Sarrià vell, per tal que “tots plegats” puguin “gaudir” d’un espai singular del barri. “Estem treballant gairebé dia a dia des de la gerència d’Urbanisme de l’Ajuntament en les característiques de la permuta, però no és fàcil”, va afegir el regidor del districte. “Les cessions haurien de ser sempre mútues, deixin que continuem treballant“, va dir Batlle per tancar el tema.

Tot plegat respon a la pregunta d’una veïna membre de Defensem Can Raventós al Consell de Barri de Sarrià, interessada a saber en quin estat es troba la petició de permuta d’espais que la plataforma va fer arribar al Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.