14.8 C
Sant Gervasi
| Dimarts 29 de novembre de 2022 |
Publicitat

Barcelona blinda la via pública de la instal·lació de noves benzineres

El parc de Collserola, igual que Sarrià-Sant Gervasi com a nuclis antics, queda cobert amb les benzineres actuals

Publicitat

Societat

ACN, El Jardí

Llum verda a la nova normativa que regula la instal·lació de benzineres a Barcelona. El ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest divendres la nova regulació, que limita que les noves estacions només puguin instal·lar-se al voltant de les rondes, les vies estructurants, les àrees industrials i les portuàries, ja que es considera que la cobertura del servei a la resta de ciutat és “suficient”.

Publicitat

Així, es blinden els nuclis antics com Sarrià, Sant Gervasi de Cassoles i Vallvidrera, els sòls d’equipament i via pública i els parcs de Collserola i Montjuïc per protegir el descans veïnal i el medi ambient. El document ha rebut els vots a favor dels partits de govern, BComú i PSC, ERC, JxCat i Barcelona pel Canvi. Ciutadans i PP s’han abstingut.

Publicitat

El maig del 2018 l’Ajuntament va decretar una suspensió per un any de l’atorgament de llicències de noves benzineres o ampliació de les existents de cara a iniciar la redacció de la regulació, i a l’abril del 2019 es va aprovar inicialment el pla especial. Ara s’ha aprovat definitivament de forma parcial, ja que ha tirat endavant la normativa vinculada a les benzineres que subministren carburants, i es deixa per més endavant l’articulat que fa referència a noves instal·lacions de subministrament elèctric.

Restriccions per a noves benzineres

Concretament, el pla determina que les noves benzineres només es podran instal·lar a l’entorn de les vies estructurants de la xarxa bàsica, les rondes i el Nus de la Trinitat, sempre a una distància de menys de 250 metres respecte l’eix de la via; a l’àrea portuària, i a les àrees industrials de la Zona Franca i de la Verneda Industrial i Torrent d’Estadella i Bon Pastor.

A la resta de la ciutat, l’oferta d’instal·lacions de subministrament de carburants es considera “suficient” segons la tinenta d’Urbanisme, Janet Sanz. En total ara n’hi ha 105 i no cal desplaçar-se més d’un quilòmetre per poder accedir a una benzinera.

Així, queden blindats de l’obertura de noves estacions zones com ara els nuclis antics -gran part de Ciutat Vella i els teixits que conformaven els antics municipis que es van agregar a la ciutat a finals del segle XIX i principis del segle XX– i sòls qualificats d’equipament i via pública.

A més, hauran d’estar com a mínim a 100 metres de distància de centres docents –infantil, primària i secundària– i escoles bressols municipals, centres sanitaris i allotjaments destinats a infants, adolescents i gent gran.

Per altra banda, les noves benzineres només s’admetran en edificis d’ús exclusiu per a aquesta activitat. La superfície màxima serà de 3.000 m2 i només s’admetran usos comercials de venda però no de restauració.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.