12 C
Sant Gervasi
| Dilluns 28 de novembre de 2022 |
Publicitat

Cahner (BComú): “L’habitatge és un dret fonamental, no un bé d’inversió”

"Generalitat i Estat han d’abordar els quatre aspectes clau que tota política d’habitatge necessita: desnonaments, regulació de lloguers, finançament i fiscalitat"

Publicitat

Opinió

Max Cahner (BComú)

La política d’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona des de l’arribada de Barcelona en Comú a l’alcaldia de la ciutat es basa en un principi clar i inamovible: l’habitatge és un dret fonamental, un bé de primera necessitat, no un bé d’inversió. Ha de ser així per garantir una vida digna a tothom. 

Publicitat

Des del Govern del Districte estem portant a terme propostes innovadores tenint en compte nous reptes que hem d’afrontar com l’envelliment de la població. Juntament amb entitats socials, associacions de veïns i professionals del sector estem treballant en la construcció de nous pisos de lloguer públic, mobilitzar habitatges buits i promocionar el cohabitatge com a nova forma d’accés i concepció de la llar. Accions que se sumen al reforç i ampliació dels recursos municipals existents, com els ajuts al lloguer, a la rehabilitació amb criteris socials i ambientals, ajuts per fer front als pagaments dels préstecs hipotecaris, així com la creació de nous serveis, com la unitat antidesnonaments, que atura el 93% dels desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat.

Publicitat

Cap ajuntament se’n sortirà per si sol. Cal interpel·lar a qui té les competències i la capacitat de produir canvis legislatius. La Generalitat i l’Estat han d’abordar els quatre aspectes clau que tota política d’habitatge necessita: desnonaments, regulació de lloguers, finançament i fiscalitat. 

  • Cal consolidar i ampliar la protecció antidesnonaments per donar suport a les llars que pateixen una situació de vulnerabilitat i es troben en risc d’expulsió. 
  • Les actualitzacions dels lloguers han de produir-se de forma raonable, això vol dir regular els lloguers per tal de generar l’estabilitat necessària per a fer un projecte de vida a més tres o cinc anys vista, igual que es va fer amb les hipoteques. 
  • S’ha d’impulsar una reforma fiscal que penalitzi l’especulació immobiliària i afavoreixi l’habitatge de lloguer assequible i de qualificació indefinida. 
  • És indispensable assignar un finançament a les polítiques públiques d’habitatge a escala estatal.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.