23.2 C
Sant Gervasi
| Divendres 17 de setembre de 2021 |
Publicitat

Caliu inicia una tanda de mobilitzacions

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

Juanjo Compairé

Dimecres 13 de febrer a partir de les sis de la tarda les persones usuàries i les famílies de l’entitat “Caliu-Ateneu Divers” s’han traslladat a la plaça del Consell de la Vila, a Sarrià. Allà, davant d’una seu del districte buida en aquelles hores, han fet una concentració.

Els motius

Sobre l’entitat s’estén l’amenaça d’haver d’abandonar el proper setembre el seu local actual, on porten 16 anys. El que pretenen els seus socis i familiars és que l’Ajuntament els proporcioni una seu fixa i definitiva, atesa la funció social que desenvolupen amb la gent amb diversitat funcional intel·lectual amb la qual treballen els seus voluntaris. Amb un funcionament intern molt participatiu han aconseguit, afirmen, dignificar el col·lectiu que atenen, construir teixit comunitari i, consegüentment, esdevenir una eina de transformació social i de difusió de la cultura popular per assolir la inclusió social. Mereixen, doncs, tenir suport institucional.

L’acte

La concentració ha començat amb la lectura d’un comunicat, a càrrec de Rubèn Sànchez. La interpel·lació al govern municipal era contínua: “És que les persones amb diversitat funcional són menys persones?” deia el comunicat.

Més tard, la plaça s’ha omplert de música i animació. Un parell de monitors de zumba ha fet ballar les persones assistents. Però entre peça i peça, s’escoltava el crit. “L’Ateneu Divers no es toca!”. Mentrestant les persones presents anaven signant el full amb la petició adreçada a l’Ajuntament.

Properes accions

Estan previstes altres accions al carrer. Dimecres vinent a les 19h es tallarà el trànsit a la Ronda del General Mitre, a tocar del carrer Pàdua, seu actual de l’entitat. I el dissabte 23 entre les 12 i les 14h. hi haurà un vermut solidari, de nou a la plaça del Consell de la Vila, per seguir pressionant el govern del districte. Els organitzadors prometen més accions si el problema persisteix.

A banda, s’ha obert un blog (ateneudiversnoestoca.blogspot.com) on qui vulgui pot anar seguint el conflicte i deixar per escrit també el seu suport. També es pot seguir al Twitter en les etiquetes #ateneudiversnoestoca, #ateneudiversesdelbarri, #seudefinitivaperateneudivers.

 

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.