7 C
Sant Gervasi
| Dimarts 18 de gener de 2022 |
Publicitat

Can Caralleu: zona verda o lloc d’habitatge públic?

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

Carme Rocamora

Després que el Parc de l’Oreneta s’hagi blindat com a zona verda,  toca l’aprovació de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) perquè es transfereixi la zona edificable que hi havia al parc, a la zona verda de Can Caralleu, prop de les escoles Tàber i de l’escola de bressol municipal. L’aprovació de la transferència s’havia de començar a gestar en una reunió entre l’Ajuntament de Barcelona i el departament de Territori de la Generalitat el 25 de gener, però per motius que no hem pogut conèixer, la trobada s’ha aplaçat.

Aquesta transferència, que a més contempla la construcció d’habitatge social a la zona verda de Can Caralleu, no ha estat massa benvinguda per l’opinió general del veïnat de Sarrià, perquè consideren que aixecar un edifici de més de cinc plantes a la zona, causarà un impacte visual important, i a més, creuen que no és el millor lloc per posar habitatge social, per ser un espai  allunyat del nucli central. Una de les principals oposicions al projecte l’han capitanejat pares i mares de les escoles afectades, que han recollit més de 2.000 firmes a la plataforma Change.org, per reclamar que la zona verda, que ara és més bé un pàrquing, esdevingui “verda de veritat”.

Publicitat

Primer treure l’edificabilitat de l’Oreneta i després obrir el debat

Des de l’Associació de Veïns de Sarrià hi ha opinions diverses, però coincideixen en una cosa: és necessari que s’aconsegueixi treure l’edificabilitat del parc de l’Oreneta en aquest mandat. “Després, si és necessari, ja crearem una plataforma per reclamar que no es faci habitatge a la zona verda de can Caralleu”, asseguren fonts de l’associació. Així, des de la junta, demanen que primer s’aprovi la transferibilitat, i després obrir les negociacions que calguin per veure que fer amb Can Carralleu. Amb tot, la majoria de veus de l’AV també considera que la zona no és la millor per construir habitatge públic, atenent que és una zona aïllada i, també, per l’impacte visual.

Publicitat

Districte assegura que no cal esgotar tot el volum d’edificabilitat

El Govern del districte va molt en la línia del que diu l’AV, i així, el conseller de BComú Joan Manel del Llano ha explicat a El Jardí que primer volen assegurar que l’Oreneta ja no tingui part edificable, i que després, no descarten parlar sobre què fer a la zona. Del Llano assegura que “no cal esgotar tot el volum d’edificabilitat” a Can Caralleu, és a dir, que encara que hi hagi permís per fer més de cinc pisos, es pot parlar de fer una primera planta d’equipament públic i per sobre unes quantes d’habitatge social, sense haver d’esgotar tots els metres i mantenint parts verdes.

 

Publicitat
Publicitat

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.